Candice Huffine: Το πρώτο Plus-Size μοντέλο του Pirelli Calendar μιλάει για την εμπειρία του

«Έλεγα συνεχώς ότι δεν είναι κάτι που θα ζούσα στην καριέρα μου, γιατί απλά δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να φτάσω τόσο ψηλά».
Candice Huffine: Το πρώτο Plus-Size μοντέλο του Pirelli Calendar μιλάει για την εμπειρία του



Η 42η έκδοση του 2015 Pirelli Calendar κρύβει δύο μεγάλες εκπλήξεις για το φανατικό κοινό του: Είναι η πρώτη φορά που ο φωτογράφος μόδας Steven Meise ανέλαβε το ημερολόγιο, σε styling Carine Roitfeld, και είναι η πρώτη φορά που ένα plus-size μοντέλο ποζάρει στις σελίδες του. Μαζί με τις Gigi Hadid, Joan Smalls, Karen Elson, Carolyn Murphy, Anna Ewers και Sasha Luss, κάνει την εμφάνισή της και Candice Huffine, πρώην cover girl της Vogue Italia.

Σε συνέντευξή της στο The Cut, η Huffine αποκαλύπτει πως η κακή τηλεφωνική σύνδεση παραλίγο να της κόψει τον δρόμο προς τη φωτογράφιση και τα συναισθήματά της όσον αφορά τον ντόρο γύρω από τα plus-size μοντέλα.

«Έγιναν δύο τηλεφωνήματα: Ένα που έλεγε ότι είσαι σε αναμονή για αυτούς, και μετά ένα άλλο για να μάθεις αν τα κατάφερες ή όχι. Είχα δουλέψει στο παρελθόν με τον Steven Meisel, οπότε με γνώριζε αρκετά καλά. Το τηλέφωνό μου έκανε διακοπές κατά τη διάρκεια της συνομιλίας. Μου είπαν ‘Candice, η Pirelli πρόκειται να σε ‘κενό’’. Εκεί ακριβώς έκανε διακοπή. Κι εγώ ήμουν κάπως: ‘Είπαν ότι με θέλουν ή όχι;’. Οπότε έπρεπε να ξαναρωτήσω, και όταν μου απάντησαν, τους είπα πολύ ήρεμα ‘Θα πρέπει να το κλείσω τώρα. Ευχαριστώ που με καλέσατε’. Και μετά φρίκαρα – πιθανότατα να σκέφτηκαν ‘Είσαι τόσο περίεργη! Ποιος το κάνει αυτό;’ Χρειαζόμουν όμως λόγο χρόνο για να επεξεργαστώ αυτή την πληροφορία, γιατί δεν μου φαινόταν κάτι ρεαλιστικό.  Έλεγα συνεχώς ότι δεν είναι κάτι που θα ζούσα στην καριέρα μου, γιατί απλά δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να φτάσω τόσο ψηλά».

Παρά τον υπερβολικό ενθουσιασμό της όμως, η Huffine υποστηρίζει ότι δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο ζωής της προκειμένου να προετοιμαστεί για το ημερολόγιο της Pirelli. «Είμαι πεπεισμένη ότι η προπόνησή μου δεν είναι διαφορετική από αυτή των άλλων μοντέλων. Τρέχουμε, τρώμε υγιεινά και δεν κάνουμε κάτι αντίθετο μόνο και μόνο επειδή τα μεγέθη μας είναι διαφορετικά» σχολίασε το μοντέλο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση της Pirelli να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στα 50 της χρόνια ένα plus – size μοντέλο προκάλεσε αρκετό ντόρο. Η Huffine δηλώνει πιο ενθουσιασμένη από ποτέ τόσο για την κίνηση όσο και για το γεγονός ότι ήταν αυτή που είχε την τιμή να κάνει την αρχή. «Εκφράζει τόσα πολλά και είναι μία τόσο θαρραλέα και έξυπνη κίνηση από τη μεριά της Pirelli και του Meisel. Κατανοούν ότι το σέξι μπορεί να υπάρχει σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Είναι πρόθυμοι να πάρουν το ρίσκο και να κάνουν κάτι νέο. Είναι εντυπωσιακό με τον καλύτερο τρόπο».