Διάσημοι λένε όχι στην ενδοοϊκογενειακή βία με τη νέα selfie “Σσσσ”

Η νέα αυτή εκστρατεία στοχεύει οι γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για την κακή αντιμετώπιση που έχουν βιώσει από πρώην και νυν συντρόφους τους.
Διάσημοι λένε όχι στην ενδοοϊκογενειακή βία με τη νέα selfie “Σσσσ”



Μια νέα εκστρατεία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βγάζουν selfie “Σσσσσ” για την ενδοοϊκογενειακή βία. Η Avon μαζί με το περιοδικό Glamour σε συνεργασία με την WomensAid στοχεύουν οι γυναίκες που έχουν υποστεί άσχημες συμπεριφορές να μιλήσουν ανοιχτά. Η εκστρατεία υποστηρίζεται από αρκετούς διάσημους, όπως την Αμερικανίδα ηθοποιό Gillian Leig Anderson, την αγγλίδα τραγουδίστρια Sophie Michelle Ellis-Bexter και τον Βρετανό πολιτικό και αναπληρωτή του Πρωθυπουργού Nick Clegg.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι συγκλονιστικά, καθώς κάθε ένα λεπτό στη Βρετανία αναφέρεται ένα περιστατικό ενδοοϊκογενειακής βίας, ενώ κάθε εβδομάδα δύο γυναίκες χάνουν τη ζωή τους στα χέρια πρώην ή νυν συντρόφου τους.

 Η Avon σε συνεργασία με το περιοδικό Glamour θα δίνουν από 1 λίρα σε εγχώριες φιλανθρωπικές οργανώσεις για κάθε μία selfie που θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Η αρχική ιδέα προήλθε από μία αναγνώστρια του περιοδικού που μίλησε ανοιχτά για την κακή μεταχείριση που είχε από πρώην σύντροφό της.  

Μέχρι και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βρετανίας Nick Clegg έδειξε την υποστήριξή του δημοσιεύοντας selfie στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ashley James λέει όχι στην ενδοϊκογενειακή βία. 

Η ηθοποιός Tamzin Outhwaite μοιράστηκε το  μήνυμα με τους θαυμαστές της.