Χρύσα Ρώπα στο Join Us: Είμαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει πια

Δες τι είπε για τον έρωτα, το γάμο, την απιστία και τη μητρότητα.
Χρύσα Ρώπα στο Join Us: Είμαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει πια



Στον καναπέ της Νάνσυς Ζαμπέτογλου έκατσε η Χρύσα Ρώπα για την εκπομπή Join Us που προβάλλεται το σαββατοκύριακο στο ΣΚΑΙ. Η αγαπητή ηθοποιός μίλησε για το παιδί της, για τον έρωτα, το γάμο και την απιστία. Δες τι είπε…

Για την αυτογνωσία της:

Δεν νιώθω ότι αξίζει τον κόπο να με προσέξει κανείς, ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν ηθοποιό. Δεν είναι απαξιωτικό. Η αυτογνωσία μου είναι σε αυτά τα επίπεδα. Είμαι 58 χρονών και νομίζω ότι μπορώ να δηλώνω κάποια πράγματα που πιστεύω για τον εαυτό μου.

Για τα εννέα σπίτια της:

Βιοποριστικά τα κατάφερα. Έχω κάνει και λάθη στη ζωή μου. Κάποια στιγμή είπα σε μια συνέντευξη σε ένα πρωινάδικο που πήγα να προωθήσω τη δουλειά μου είπα ότι έκανα εννέα σπίτια και ένα παιδί. Και με πήρε ένας δημοσιογράφος και κουβέντα στην κουβέντα επειδή προϋπήρχε ένας χωρισμός είπα μερικά πράγματα. Όμως δεν μου ζητήθηκε η άδεια να δημοσιευτούν. Δεν νιώθω καθόλου αδικημένη. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή. Δεν έχω ανοιχτούς λογαριασμούς με κάποιον

Για τον έρωτα που έζησε μετά το διαζύγιο:

Είχα ένα διαζύγιο μετά από πολλά χρόνια και ερωτεύτηκα ξανά. Μετά επενέβη η ζωή. Αφού έχει αρχή, μέση. και τέλος. Και…ατυχήσαμε. Είμαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει πια. Νιώθω ότι χτυπάει καρδιά μου και το αντιμετωπίζω ως απουσία.

Για τον γάμο που βλέπει ως «πανηγύρι»:

Δεν πιστεύω καθόλου στο γάμο. Είναι ένα πανηγύρι. Παντρεύτηκα κάτω από κάποιες πιέσεις 10 μέρες πριν γεννήσω. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα κορίτσι ονειρεύεται ότι θα βάλει νυφικά και θα φωτογραφηθεί.  Η συμβίωση με γάμο είναι ένα μικρόβιο που σε κάνει να μετράς τα πράγματα. «Το πήραμε μαζί το σπίτι;», «μισά-μισά;», «να κάνουμε προγαμιαίο;». Ο έρωτας δεν τα καταλαβαίνει αυτά τα πράγματα. Να σκεφτούμε τώρα το τούβλο; Αυτό είναι ο γάμος.

Για τον τρόπο που βλέπει την απιστία και για τη λεβεντιά που θέλει για να το παραδεχτείς:

Στα μάτια δεν υπάρχει νόμος. Αν ερωτευτείς, καλά είναι να πεις ερωτεύτηκα. Μου έτυχε. Συμβαίνει. Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Θα καθίσεις με τον άλλον επειδή έχεις κοινά τούβλα; Και στο τέλος τι θα γίνει; Η κηδεία; Ο τρόπος είναι πώς το διαχειρίζεσαι. Θέλει μια λεβεντιά, αν έχεις μπέσα. Αν δεν έχεις, γίνονται διάφορα.  Θέλει να πεις: «Ερωτεύτηκα. Δεν έπρεπε. Τώρα τι κάνουμε;». Αν κάποιος ερχόταν και μου έλεγε ερωτεύτηκα θα έδειχνα κατανόηση. Θα έπρεπε να αποκτήσουμε αυτό το μεγαλείο. Γιατί να μην βάλουμε καινούργια πράγματα στη ζωή μας; Είναι μια ιδέα την οποία την φυτεύεις και αυτή θα φυτρώσει. Έτσι αποκτιούνται οι νοοτροπίες. Αλλά δεν μπορείς να το ορίσεις, είναι κάτι σωματικό, χτυπάει η καρδιά σου. Δεν είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου και το ξέχασα. Γίνονται διάφορα πράγματα. Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, σου έρχονται χαρές, κάτι σου συμβαίνει. Ε αυτό γιατί να το αγνοήσεις ή να μην το μοιραστείς με τον άνθρωπο που σου συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια; Αλλά όταν έχεις παιδιά είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Θέλει μία λεβεντιά. Να πεις ότι «η καρδιά μου είναι εκεί, θέλεις να μείνει το σώμα μου;».