Kατακραυγή επειδή έγραψε κακίες για τις κόρες του Obama (και τα απρεπή μίνι τους)

Elizabeth Lauten: Ντυθείτε σαν να αξίζετε σεβασμό, όχι σαν να πηγαίνετε σε μπαρ.
Kατακραυγή επειδή έγραψε κακίες για τις κόρες του Obama (και τα απρεπή μίνι τους)



Μαζική κατακραυγή στο διαδίκτυο δέχτηκε μία γυναίκα, εργαζόμενη για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα η οποία σχολίασε αρνητικά τις κόρες του Obama για τις στιλιστικές τους επιλογές και την κατά τα λεγόμενά της ανάρμοστη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης του Προέδρου για το Thanksgiving.

Πρόκειται για την Elizabeth Lauten η οποία κάποτε κατείχε εξέχουσα θέση στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων και πλέον εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας για τον Ρεπουμπλικάνο Stephen Fincher.

Το post που έγραψε την Πέμπτη, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία του hashtag #FireElizabethLauten ήταν το εξής:

Αγαπητή Sasha και Malia, καταλαβαίνω ότι περνάτε αυτά τα απαίσια χρόνια της εφηβείας, αλλά μιας και είστε μέλη της Πρώτης Οικογένειας προσπαθήστε να δείξετε λίγη κλάση. Τουλάχιστον, σεβαστείτε το ρόλο που παίζετε. Έπειτα, η μητέρα και ο πατέρας σας δεν σέβονται ιδιαίτερα τις θέσεις τους ή το έθνος οπότε υποθέτω ότι δεν πέτυχαν ως «καλά πρότυπα». Ωστόσο, υψώστε το ανάστημά σας με τέτοιον τρόπο που να αρμόζει στην περίσταση. Συμπεριφερθείτε σαν να έχει νόημα για εσάς ο Λευκός Οίκος. Ντυθείτε σαν να αξίζετε σεβασμό, όχι σαν να πηγαίνετε σε μπαρ. Και σίγουρα, μην κάνετε γκριμάτσες κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων που μεταδίδονται στην τηλεόραση.

Πάντως, εντύπωση έκανε η απάντηση της Malia όταν ο πατέρας της Οbama της πρότεινε να χαϊδέψει τη γαλοπούλα: «Μπα…» είπε η 16χρονη κάτι που ξένισε τους τηλεθεατές μιας και η έφηβη δεν συνήθιζε να μην έχει ευγενική διάθεση.

Μέχρι το Σάββατο το βράδυ, εκατοντάδες άνθρωποι απαιτούσαν να απολυθεί η Lauten κάτι που την έκανε να διαγράψει το post της, να κάνει το προφίλ της ιδιωτικό και να γράψει ένα απολογητικό μήνυμα. Στο νέο της post ανέφερε ότι έκρινε πολύ βιαστικά τα δύο νεαρά κορίτσια με έναν τρόπο που ποτέ δεν θα ήθελε για τον εαυτό της σαν έφηβη.  «Μετά από πολλές ώρες προσευχής, αφού συζήτησα με τους γονείς μου και ξαναδιάβασα τα λόγια μου, μπορώ να δω πιο ξεκάθαρα πόσο επίπονα μπορεί να είναι. Σας παρακαλώ καταλάβετε ότι αυτά τα συναισθήματα δεν έχουν θέση στην καρδιά μου», έγραψε μεταξύ άλλων η Lauten.  

Για την ιστορία, η  13χρονη Sasha και η 16χρονη Malia χαρακτηρίστηκαν από το περιοδικό TIME για το 2014 οι έφηβες με την μεγαλύτερη επιρροή.