Η δισεκατομμυριούχος Anne Wojcicki είναι ο θηλυκός Σκρουτζ

Είναι από τις πιο πλούσιες γυναίκες κι όμως δεν παραγγέλνει ποτέ ποτά σε εστιατόριο και πηγαίνει μόνο όπου είναι δωρεάν.
Η δισεκατομμυριούχος Anne Wojcicki είναι ο θηλυκός Σκρουτζ



H Anne Wojcicki είναι η πρώην σύζυγος ενός εκ των ιδρυτώς της Google του Sergey Brin . Η περιουσία της εκτιμάται στα 30 δισεκατομμύρια και ναι, είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες. Αν και μπορεί να έχει τα πάντα η ίδια δεν κρύβει την τσιγκουνιά της. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο θηλυκός Σκρουτζ. Παραδέχεται ότι της αρέσει ότι είναι free και ομολόγησε πως συνήθιζε να πίνει τόσο πολύ δωρεάν χυμό καρότου στη δουλειά της που στο τέλος το δέρμα της έγινε πορτοκαλί. “Μεγάλωσε με τη μητέρα μου πολύ πολύ φτωχά έτσι όποτε βλέπω κάτι δωρεάν είμαι σαν... “Θεέ μου, ειναι δωρεάν, πρέπει να πάρω όσο μπορώ”.

Σαν νέα στη Wall Street κέρδιζε 40.000 δολάρια το χρόνο. Παρ' όλα αυτά κυκλοφορούσε με το μετρό και πήγαινε μόνο όπου δεν έπρεπε να πληρώσει. Ετσι κατάφερνε να κερδίζει ακόμα 1000 δολάρια το μήνα. Αν και η εμφάνισή της δείχνει ότι είναι μία γυναίκα καλά οικονομικά συνεχίζει να παρκάρει παράνομα και φυσικά ποτέ δεν παραγγέλνει ποτά σε εστιατόρια.

Είναι πτυχιούχος του Yale, ζει σε ένα πολυτελές σπίτι με νταντά λέει πως η ζωή της χάνεται μέσα σε έναν προϋπολογισμό. Με τον πρώην άντρα της γνωρίστηκαν όταν αυτός και ο Larry Page χρησιμοποιούσαν το γκαράζ της αδελφής της για να ξεκινήσουν τη λειτουργεία της Google. Συνδέθηκαν αμέσως αφού και οι δύο μεγάλωσαν αρκετά φτωχά και παντρεύτηκαν στις Μπαχάμες το 2007 και χώρισαν μόλις πέρσι. Τώρα η Anne Wojcicki ξεκίνησε μια εταιρία DNA-testiing την 23andMe. Το περιοδικό FastCompany την έχει δώσει τον τίτλο ως την πιο τολμηρή διευθύνουσα σύμβουλο της Αμερικής.