Χαρές στο παλάτι! O πρίγκιπας Αλβέρτος απέκτησε δίδυμα

Το πριγκιπάτο του Μονακό υποδέχτηκε τον ερχομό των απογόνων του πριγκιπικού ζεύγους όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο.
Χαρές στο παλάτι! O πρίγκιπας Αλβέρτος απέκτησε δίδυμα



Η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου, Σαρλίν έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα δίδυμα, την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα Ζακ.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε το πριγκιπάτο: «Η Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί γεννήθηκε στις 17:04 ώρα Μονακό (δηλαδή 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος) και ο Ζακ Ονορέ Ρενιέ γεννήθηκε δύο λεπτά αργότερα. Οι δυο τους χαίρουν άκρας υγείας όπως και η μητέρα τους, η πριγκίπισσα Σαρλίν». Ο Ζακ είναι πρώτος στη σειρά διαδοχής καθώς είναι αγόρι ενώ τα μωράκια θα λάβουν τους τίτλους "Μαρκήσιος των Μπο" (στην Προβάνς) ο Ζακ και η Γκαμπριέλα "Κόμισσα του Καρλαντές" (στην Οβέρν).

Το πριγκιπάτο του Μονακό υποδέκτηκε τον ερχομό των απογόνων του πριγκιπικού ζεύγους , καθώς τους πρέπει, με 42 κανονιοβολισμούς (21 για κάθε μωρό) και μετά από αυτούς, οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν για 15 λεπτά, ενώ ακολούθησαν οι σειρήνες των πλοίων.

Τα δίδυμα μοιράζονται, προφανώς, την ημέρα των γενεθλίων τους, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον θρόνο. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος είχε ξεκαθαρίσει πως αν ήταν του ίδιου φύλου, το πρώτο που θα γεννιόταν θα έπαιρνε το θρόνο. Επειδή όμως πρόκειται για αγόρι και κορίτσι, το αγόρι, στην προκειμένη γίνεται αυτόματα και ο διάδοχος.

Πρόκειται για τα πρώτα παιδιά που αποκτά η πρώην κολυμβήτρια με τον πρίγκιπα, ενώ ο δεύτερος έχει ήδη δύο παιδιά από παλιότερες σχέσεις του.