Τι κάνει σήμερα ο νικητής του X-Factor 3;

Ο Χάρης Αντωνίου μας στέλνει την καλημέρα του από τη Νέα Υόρκη!
Τι κάνει σήμερα ο νικητής του X-Factor 3;



«Good morning from New York!» μου έγραψε ο Χάρης στο απαντητικό του e-mail όταν θέλησα να μάθω πού είναι και τι κάνει μόλις ανακάλυψα το καινούργιο του τραγούδι. Το «Vampire» μου θύμισε πόσο γνήσια φωνή έχει και πόσο άξιζε τη νίκη στο X-Factor 3, πριν από 4 χρόνια.

Χάρηκα, λοιπόν, όταν έμαθα ότι κάνει την προσπάθειά του στη Νέα Υόρκη γιατί πάντα τον είχα στο μυαλό μου ως εκείνο τον εναλλακτικό τύπο από την Κύπρο που έπαιζε τέλεια σαξόφωνο και θαύμαζε τον John Mayer. Σκέφτηκα ότι του ταιριάζει η πόλη που όπως λέει είναι «γεμάτη εκπλήξεις, τέχνη και μουσική» και ήμουν σίγουρη ότι ακόμα και αν συναντούσε δυσκολίες θα το πάλευε μέχρι τέλους.

Άλλωστε, για όσους θυμούνται, ο Χάρης τη χρονιά πριν μπει στο X-Factor είχε κοπεί στις οντισιόν από τον Νίκο Μουρατίδη αλλά επέστρεψε την επόμενη χρονιά και βγήκε νικητής.

Με αυτό τον επίμονο άνθρωπο έκανα μία σύντομη εξ’ αποστάσεως συζήτηση για να μάθω πώς κυλάει η ζωή του και με ποιο πρώην συμπαίκτη του θα ήθελε πολύ να πιει ένα καφέ στην «άγρυπνη πόλη».

Xάρη βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη εδώ και ενάμιση χρόνο. Αλήθεια, πότε και πώς αποφάσισες να ξενιτευτείς;

Με το τέλος της συνεργασίας μου με την «House Band» στο Σταυρό του Νότου -όπου πέρασα απίστευτα ωραία- πήρα την απόφαση να κάνω αυτή την αλλαγή. Ένιωθα την ανάγκη για κάτι καινούργιο και διαφορετικό.
Οπότε έχεις επιχειρήσει να κάνεις το ξεκίνημα της καριέρας σου στο εξωτερικό. Πώς τα πας μέχρι στιγμής; Έχεις συναντήσει δυσκολίες;
Έχω κάνει κάποια βήματα.  Για αρχή έκανα κάποια lives ξεκινώντας από Νέα Υόρκη μέχρι Φλώριδα. Δυσκολίες συναντώ καθημερινά αλλά τις ξεπερνώ με την βοήθεια και την αγάπη που παίρνω από την πολύ καλή ομάδα με την οποία δουλεύω όλο αυτό διάστημα.

Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεσαι επαγγελματικά είναι θετικά προκατειλημμένοι απέναντί σου λόγω της διάκρισής σου στο X-Factor;

Το γεγονός ότι μετακόμισα στην Αμερική δεν έχει να κάνει με το ότι ήμουν ο νικητής του X-Factor αλλά σίγουρα η εμπειρία που αποκόμισα θα μου είναι πολύτιμη στα μελλοντικά μου βήματα.  Είναι θετικά προκατειλημμένοι γιατί γνωρίζουν το X-Factor αλλά δεν πρόκειται να μου δώσουν ευκαιρίες λόγω της διάκρισης μου. Όπως σε κάθε κλάδο, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και κόπο.

Έχεις καταφέρει να βιοπορίζεσαι από την μουσική σου ή χρειάζεται να ασχολείσαι παράλληλα και με κάποιον άλλο κλάδο;

Προς το παρόν η μουσική δεν είναι το μόνο μου εισόδημα. Το να είσαι μουσικός είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει σταθερότητα. Απ’ ότι φαίνεται, το να ζεις μόνο από τη μουσική είναι τόσο δύσκολο όσο και στην Ελλάδα.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που κέρδισες το X-Factor. Τι έγινε μέσα σε αυτά τα χρόνια και  ποια θα έλεγες ότι ήταν τα highlights της ζωής σου επαγγελματικά και προσωπικά;

Σε αυτά τα 4 χρόνια δεν μου έλλειψε τίποτα. Συνεργάστηκα με πολύ καλούς μουσικούς, έκανα γνωριμίες οι οποίες κατέληξαν σε φιλίες και τώρα ζω μόνιμα στην Νέα Υόρκη. Άρα τα highlights είναι σίγουρα η συνεργασία μου με την «House Band» στο Σταυρό του Νότου, τα αξέχαστα lives, οι αξέχαστες και ατελείωτες ώρες  πρόβας με πολύ γέλιο, συγκινήσεις  και τέλος η μόνιμη μετακόμιση μου στη Νέα Υόρκη.

Μπορείς να μας πεις με σιγουριά τι γεύση που σου έχει αφήσει το talent show τώρα που είσαι πλέον αποστασιοποιημένος;

Το X-Factor ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, έμαθα πολλά πράγματα, είδα πως δουλεύει ο κόσμος της τηλεόρασης και έκανα πολλές γνωριμίες.  Τα talent shows σου δίνουν ένα boost στο ξεκίνημα σου με το να σε παρουσιάσουν στον κόσμο.  Το X-Factor μου άφησε αξέχαστες εμπειρίες, ήταν 7 υπέροχοι μήνες με πολύ γέλιο, συγκινήσεις, πίεση, άγχος και με μεγάλο συναγωνισμό. Θα το συνιστούσα σε νέους καλλιτέχνες να το δοκιμάσουν, να πάρουν την γεύση του συναγωνισμού και της πίεσης αλλά να έχουν στο μυαλό τους πως ο αγώνας δεν τελειώνει εκεί.

Πώς πιστεύεις θα ήταν σήμερα η ζωή σου αν δεν είχες συμμετάσχει στο X-Factor;

Η αγάπη μου για την μουσική είναι η ίδια πριν και μετά το X-Factor.  Δεν θα άλλαζε καμία προσπάθεια που έκανα μέχρι σήμερα και ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος: O κόσμος να μπορεί  να ταυτίζεται με την μουσική μου και να μπορώ να ζω από αυτό.

Έχεις επαφές με τους συμπαίκτες σου στο show και τον Γιώργο Λεβέντη;

Ναι έχω κρατήσει επαφές με τον κ. Λεβεντή αλλά και με κάποιους από τους συμπαίκτες μου.

Ποιον συμπαίκτη σου θα ήθελες πολύ να συναντήσεις για έναν καφέ στη Νέα Υόρκη;

Τον Δημήτρη Θεοδοράκογλου και τους TU χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τι είναι αυτό που έχεις επιθυμήσει πιο πολύ από την Κύπρο και την Ελλάδα;

Μου λείπει πολύ η Κύπρος και η Ελλάδα, και κυρίως η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και η μπάντα μου.  

Και τι όμορφο βρήκες στη Νέα Υόρκη που δεν θα το άλλαζες με τίποτα;

Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη όλο εκπλήξεις, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Μουσική και τέχνη βρίσκονται παντού και το skyline είναι απλά φανταστικό. Πρέπει να είναι στο bucket list όλων.

Nα σου ξαναπώ ότι άκουσα το τραγούδι Vampire και μου άρεσε πολύ! Τι λέει η ιστορία του;

Το Vampire μιλάει για τρεις διαφορετικές ζωές. Η πρώτη ιστορία μιλά λέει κάποιον που από την μέρα που γεννήθηκε ήταν παντελώς μόνος του αλλά ήταν χαρούμενος επειδή δεν είχε μάθει κάτι άλλο.  Η δεύτερη ιστορία είναι για κάποιον που μεγάλωσε με απέραντη αγάπη και τέλος στην τρίτη ιστορία παρουσιάζεται η πραγματικότητα.  

Κλείνοντας, θα μας πεις τι ετοιμάζεις στα επαγγελματικά σου;

Στα επαγγελματικά μου αυτή την στιγμή ετοιμάζω τον πρώτο μου δίσκο με ακουστικά τραγούδια κυρίως δίνοντας έμφαση στην απλότητα του ήχου.  Ο δίσκος υπολογίζεται να τελειώσει στα μέσα του 2015.  Επίσης με τον καινούργιο χρόνο θα εμφανίζομαι σταθερά σε μαγαζί στο Brooklyn.

Κείμενο: Νάνσυ Φαφούτη