Τι μάθαμε για την Ελένη Μενεγάκη από την τέταρτη εγκυμοσύνη

Πώς χειρίζεται η Ελένη την εγκυμοσύνη της;
Τι μάθαμε για την Ελένη Μενεγάκη από την τέταρτη εγκυμοσύνη



Αν και η Ελένη είναι είδηση από μόνη της ακόμη και όταν δεν κάνει τίποτε, θα πρέπει να της αναγνωριστεί το γεγονός ότι χειρίστηκε -ως σήμερα- την εγκυμοσύνη της με απίστευτη αξιοπρέπεια.

Αυτή η τέταρτη εγκυμοσύνη της είναι και η πιο καθοριστική. Συμπίπτει με μια εποχή που η Ελένη Μενεγάκη δεν είναι πλέον μια παντρεμένη σύζυγος σ’ έναν ευτυχισμένο και ιλουστρασιόν γάμο, αλλά είναι μια χωρισμένη μητέρα, μια γυναίκα στα 40κάτι που ζει έναν μεγάλο έρωτα και τον ζει με τα μάτια όλης της Ελλάδας στραμμένα πάνω της. Αυτή η τέταρτη εγκυμοσύνη συμπίπτει επίσης με μια εποχή που το internet και τα social mediaείναι ανεξέλεγκτα και όλοι έχουν μια άποψη, συνήθως ανώνυμη και πικρόχολη.  

Πιστή στο δόγμα που λέει ότι για κάτι που φαίνεται δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις,  η Ελένη αν και έχει φουσκώσει τόσο πολύ που δεν μπορεί να το κρύψει, παρ όλα αυτά δεν  έχει μιλήσει μέχρι σήμερα για την εγκυμοσύνη της.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους συνεργάτες της. Ενώ κάθε μεσημέρι στην εκπομπή  είναι σαν να μπαίνει ροζ ελέφαντας στο δωμάτιο ή στο πλατό στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι να κάνουν πώς δεν το προσέχουν.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και μαζί με αυτές και η παρουσιάστρια. Γι αυτό δεν κάνει χαριτωμενιές πάνω από την κατσαρόλα του μάγειρα, δεν τρώει χωρίς σταματημό και δεν χαϊδεύει την κοιλιά της σε κάθε πλάνο. Είναι μια σεμνή εγκυμοσύνη για τα δεδομένα μιαsuper star που έχει όλα τα περιοδικά και τα Media στα πόδια της να εκλιπαρούν για μια της ατάκα και μεταξύ μας ακόμη και αυτές τις τόσο κυνικές εποχές  κανείς δεν θα κατηγορούσε την Ελένη αν αποφάσιζε να πει κάτι γι αυτή την τέταρτη εγκυμοσύνη της.

Εκείνη όμως αρνείται και η απόφασή της να μην μιλήσει δημόσια δεν είναι κάποια εκκεντρική απόφαση, ούτε φόβος επειδή θα γίνει στόχος, είναι κάτι πιο απλό: είναι η ανάγκη ενός ανθρώπου να κρατήσει ιδιωτικό ένα τόσο προσωπικό θέμα και να σεβαστεί τον προηγούμενο γάμο της και τα παιδιά της.

Επίσης η Ελένη ξέρει ότι τώρα είναι προτιμότερη η σιωπή, παρά να αφήσει μια μικρή στιγμή ματαιοδοξίας να της κοστίσει στο μέλλον. Αυτό μπορεί να μην είναι σεμνότητα, είναι όμως μια σοφή τακτική από μια πανέξυπνη γυναικά που έχει αποδείξει ότι υπάρχει λόγος που βρίσκεται τόσα χρόνια στην κορυφή.