Εddie Redmayne χρόνια πολλά! Γιατί είμαστε μεγάλοι φαν σου

Δεν είναι κούκλος. Δεν τον λες καν όμορφο. Το ταλέντο όμως από τον 34χρονο Βρετανό ξεχειλίζει και το Hollywood είναι έτοιμο να τον υποδεχτεί.
Εddie Redmayne χρόνια πολλά! Γιατί είμαστε μεγάλοι φαν σου



Ο Eddie Redmayne είναι τελείως αντιτουριστικός. Με τα κόκκινα μαλλιά και τις φακίδες σήματα κατατεθέν του, πήρε το χρυσό αγαλματάκι σπίτι του μετά την συγκλονιστική ερμηνεία του σαν Stephen Hawking στο The Theory Of Everything ενώ στις 28 Ιανουαρίου είμαστε έτοιμοι να τον απολαύσουμε σαν τον πρώτο άνθρωπο που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου στην ταινία "The Danish Girl" . Ποιος είναι όμως ψηλόλιγνος Λονδρέζος που θεωρείται ως ο επόμενος μεγάλος ηθοποιός του Hollywood;

Του Δημήτρη Δρίζου

Γεννήθηκε στην αγγλική πρωτεύουσα στις 6 Ιανουαρίου του 1982. Γόνος πλούσιας οικογένειας, καθότι ο πατέρας του Richard είναι επιχειρηματίας, ήξερε από μικρός πως το θέατρο και ο κινηματογράφος ήταν το όνειρο του. Δεν είχε σαν σύμμαχο την εμφάνιση του. Κάθε άλλο. Τα κόκκινα μαλλιά του και το γεμάτο φακίδες πρόσωπο του πολλές φορές έκαναν τους συμμαθητές του να τον κοροϊδεύουν όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Και τι με αυτό; Για να μην έχει την γκρίνια της οικογένειας του σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Με συμφοιτητή τον Πρίγκιπα William με τον οποίο διατηρεί ακόμη εξαιρετικές σχέσεις. Ο δρόμος για τον κοκκινομάλη Eddie να κυνηγήσει το όνειρο του είχε ανοίξει το 2002, όταν και πήρε το πτυχίο στα χέρια του...

Το ντεμπούτο του στο σανίδι στην παράσταση Shakespeare Globe λίγους μήνες αργότερα του χάρισε το πρώτο του βραβείο.Ναι, τόσο ταλέντο έχει. Δεν χρειάστηκε κανέναν κοιλιακό για να γίνει γνωστός. Η θεατρική του καριέρα συνέχισε με το παίξιμο του στους ρόλους να θυμίζει σε μεγάλο βαθμό ιερά... τέρατα της Βρετανικής σκηνής. Κάποιοι τον παρομοίωσαν με τον «πολύ» Daniel Day Lewis. O Eddie όμως είναι ο... Eddie! Κατάφερε να αναδειχθεί το 2004 ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος θεατρικός ηθοποιός.

Η κάμερα τον τρόμαζε στην αρχή. Όχι ότι είχε άγχος. Απλά δεν ήξερε την διαδικασία. Θα τον σταματούσε όμως αυτό; Ούτε καν! Μας συστήθηκε για τα... καλά στην ταινία Good Sheppard το 2006. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας ο Robert De Niro. Όταν έκανε το casting για τον ρόλο του Edward Wilson Jr. εντυπωσιάστηκε από τον Redmayne. Αρκετοί παραξενεύτηκαν. Είπαμε ο Eddie είναι αντιτουριστικός!

Η Cate Blanchett τον επέλεξε δίπλα της στο Elizabeth το 2007. Εκεί συνάντησε έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του πλανήτη: Τον Geoffrey Rush. Κατάφερε να «ρουφήξει» όσα περισσότερα μπορούσε από τον οσκαρικό ηθοποιό. Αλλά ποτέ δεν αλλοίωσε την δική του ταυτότητα στον τρόπο που έπαιζε.

Και κάπως έτσι το 2008 μπήκε και στον χώρο του modelling! Όσο παράξενο και αν φαίνεται για την εμφάνιση του ο Redmayne έχει την φωτογένεια που πολλοί sexy stars θα ζήλευαν. Αυτό είδε και η Burberry και τον επέλεξε για πρόσωπο της καμπάνιας της, όπως και 4 χρόνια αργότερα με την Cara Delevingne πλάι του.

Η Βρετανία τον είχε μάθει, αλλά πόσο ακόμα το «αστέρι» του θα έμενε μέσα στα όρια του Νησιού; Η απάντηση ήρθε το 2012 στο οσκαρικό Les Miserables. Mπορεί να μην ήταν υποψήφιος για Oscar αλλά έκλεψε την παράσταση. Το άστρο του είχε ανατείλει...

Την ίδια χρονιά έγινε ζευγάρι με την κολλητή του φίλη, Hannah Bagshawe και εδώ και ένα μήνα γυναίκα του. Ο ρόλος του στο πολυαναμενόμενο The Theory Of Everything σαν Stephen Hawking τον τρόμαξε όσο τίποτα άλλο, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο ρόλος του τετραπληγικού φυσικού ήταν μια πρόκληση που είτε θα κέρδιζε είτε στα 33 του θα του βούλιαζε τα όνειρα καθώς οι κριτικοί κινηματογράφου δεν κάνουν αστεία!

Ξέχασα να αναφέρω πως έχει αναδειχθεί δις ως ο πιο καλοντυμένος άντρας στην Βρετανία, ενώ είναι ο κολλητός της Scarlett Johansson και της Jennifer Lawrence!

Γιατί μας αρέσει; Γιατί δεν είναι μοντέλο. Δεν είναι «φέτες». Δεν κάνει το sex symbol. Δεν θα παίξει ποτέ τον υπερήρωα με τους κοιλιακούς του να μοιάζουν με τρίλιζα. Δεν θα πει ποτέ κάποια ατάκα για να εντυπωσιάσει. Θα πει όσα πρέπει. Γιατί ενώ δεν τον λες όμορφο, είναι γοητευτικός χωρίς να προσπαθεί. Γιατί προσγειώθηκε στο Hollywood για να δείξει στους stars πως είναι η υποκριτική. Γιατί είναι ο Eddie Redmayne και είναι απλά ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς αυτή την στιγμή...

Mερικά Gifs του Eddie...