Οι γαλαζοαίματοι που δεν γνωρίζεις αλλά κάνουν τη βασίλισσα να φαίνεται φτωχή

Αποκαλύφθηκαν οι πιο πλούσιες οικογένειες της Ευρώπης, αλλά δεν είναι αυτές που φαντάζεσαι.
Οι γαλαζοαίματοι που δεν γνωρίζεις αλλά κάνουν τη βασίλισσα να φαίνεται φτωχή



Η Βασίλισσα μπορεί να απολαμβάνει το παλάτι του Buckingham αλλά η περιουσία της που υπολογίζεται περίπου στις 295 εκατομμύρια λίρες ωχριά μπροστά στις 30δισεκατομμύρια λίρες του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej της Ταϊλάνδης.

Στην πραγματικότητα, οι βρετανοί γαλαζοαίματοι δεν πλησιάζουν καν τους υπερβολικά πλούσιους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο, με τις πριγκιπικές οικογένειες του Dubai, Brunei, Abu Dhabi και Σαουδικής Αραβίας να  κατέχουν αμύθητες περιουσίες. Αν και ο τεράστιος πλούτος της Μέσης Ανατολής δεν αποτελεί μυστικό, οι δυναστείες που κυριαρχούν στην Ευρώπη είναι ελαφρώς πιο φτωχές – αλλά όχι με μεγάλη διαφορά.

Πρώτος στη λίστα ο Prince Hans-Adam II, με το μεγαλύτερο μέρος της οικογενειακής περιουσίας του να προέρχεται από τραπεζικά, αν και η βασιλική οικογένεια διαθέτει μία τεράστια συλλογή έργων τέχνης. Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι μία από τις πιο ακριβές δυναστείες της Ευρώπης, όπως επίσης και η ισπανική. Με 3,418 δωμάτια σε σύγκριση με τα 722 του Buckingham, το Palacio Real de Madrid είναι η μεγαλύτερη βασιλική κατοικία στον κόσμο.

Οι 5 πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης

1. Οι Lichtensteins από το Lichtensten

2. Οι Grimaldis του Monaco

3. Οι Windsors του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά

4. Οι Orange-Nassaus από τις Κάτω Χώρες

5. Οι Bernadottes της Σουηδίας