Eurosong 2015: Παρασκήνια, περίεργα και όλα όσα είδαμε στον ελληνικό τελικό της Eurovision!

Τι (δεν) μας άρεσε και ολο το παρασκήνιο.
Eurosong 2015: Παρασκήνια, περίεργα και όλα όσα είδαμε στον ελληνικό τελικό της Eurovision!



Τα βαθιά ντεκολτέ, τα μπουζούκια, η Παπαρίζου και η τερακότα επικράτησαν στον ελληνικό τελικό που όλοι είδαμε χθες το βράδυ από το κανάλι της ΝΕΡΙΤ. Όπως ήδη θα ξέρεις, το κορίτσι που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision είναι η Μαρία-Έλενα Κυριάκου, η περσινή νικήτρια του «The Voice» η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει παρά τις προβλέψεις που ήθελαν τη Shaya να προηγείται σε αποδοχή.  

Το Eurosong 2015 λέγεται «One Last Breath» και θυμίζει λίγο Celine Dion και κάτι από Disney. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η 31χρονη Μαρία-Έλενα από την Κύπρο έχει εκπληκτική φωνή και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλους μεγάλους καλλιτέχνες.

Εμείς λοιπόν είδαμε τον τελικό και αποφασίσαμε τι μας άρεσε και τι όχι.

Γι’ αυτό λοιπόν δίνουμε:

12 πόντους…

Στα βιντεάκια που προβλήθηκαν στην έναρξη. Είχαν ωραία αισθητική και γρήγορα μας έβαλαν στο mood της Eurovision.

Στον πιτσιρικά που έπαιξε μπουζούκι στο τραγούδι των C:REAL. Τον αγαπήσαμε. Έτσι απλά.

Στους αγέραστους ONE. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.  

Στον Φώτη Σεργουλόπουλο, την Κατερίνα Σουλιώτη, τον Γιάννη Πουλόπουλο και τον Τάσο τον eurofan. Όλα τους είναι αγαπημένα πρόσωπα και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Άλλωστε, δεν είχαμε ξαναδεί Euroviision trivia σε τελικό.   

Στον Λούκα Γιώργκα και τα μουσικά εργαστήρια των παιδικών χωριών SOS.  

1 πόντο…

Στην σχεδόν απελπισμένη προσπάθεια της Ντορέττας να κάνει πολιτικό σχόλιο. Σημειώσαμε τις εξής ατάκες: «Καμία σχέση Eurogroup», «Είδες άμα δεν ανακατεύεται ο Σόιμπλε;», «Πάλι κουμάντο θα κάνει ο κύριος Ντάισελμπλουμ;»

Στην άγνωστη κριτική επιτροπή. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι οι καλύτεροι στο είδος τους αλλά όταν μιλάμε για Eurovision, την πιο κιτς γιορτή της Ευρώπης απαιτούμε τουλάχιστον να αντιμετωπίζεται με την αντίστοιχη σοβαρότητα. Εμείς πάντως για Πρόεδρο θα  βάζαμε τον Γιάννη Πουλόπουλο και θα ήμασταν ευτυχισμένοι.

Στην πολύ τερακότα. Γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Στο ρούχο που φόρεσε η κατά τα άλλα εντυπωσιακή και αγαπημένη Παπαρίζου. Είμαστε σίγουροι ότι μπορεί και καλύτερα.

Στα προηχογραφημένα τραγούδια των guest. Όπως και να το κάνουμε, το playback είναι σαν να τρως ξαναζεσταμένο φαγητό.  

Στο γεγονός ότι κάπου στο τέλος μπλέχτηκε ο ANT1. Ακούστηκε κάπως παράξενο.

Το παρασκήνιο:

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι ο συνεργάτης του followme.gr Αρτ Αντιμιάν βρέθηκε στον τελικό και μας μετέφερε παρασκηνιακές πληροφορίες που δεν θα διαβάσεις πουθενά αλλού.

Συνοπτικά:

1. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι υποψήφιες που στεναχωρήθηκαν περισσότερο ήταν η Θωμαή Απέργη που βρισκόταν σε ένταση και έλεγε στους συναδέλφους της δεν πειράζει που δεν πέρασαν και η Shaya η οποία μιλούσε συνεχώς στα τηλέφωνα.

2. Η τραγουδίστρια Ελπίδα είπε ότι το μόνο τραγούδι που της άρεσε ήταν της Μαρίας-Έλενας και ότι θα ήταν αδικία αν δεν κέρδιζε.

3. Οι C:Real ήταν οι πιο χαλαροί μιας και δεν πίστευαν ότι θα κερδίσουν. Θεωρούν ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να διαφημίσουν τη νέα σύνθεση της μπάντας τους με frontwoman την Τζο Λαζοπούλου.

4. Φήμες λένε ότι η δισκογραφική εταιρία Spicy Music ήθελε να στείλει τον Διονύση Σχοινά όμως τελευταία στιγμή ανέθεσε την αποστολή στον Barrice.

5. Η Shaya δέχτηκε το θερμότερο χειροκρότημα από το κοινό.

6. Λέγεται ότι η Έλενα Παπαρίζου χάρηκε με τη νίκη της Μαρίας-Έλενας γιατί είναι στην ίδια εταιρία.

7. Όλος ο εξώστης είχε καταληφθεί από τις φαν των Boys and Noise που αυτοαποκαλούνται... Noisers. Ακούστηκε ότι θα είναι οι επόμενοι που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Eurovision.

8. Οι One πήραν μεγάλη χαρά που ξαναέσμιξαν και σκέφτονται μήπως συνεργαστούν και πάλι.

9. Η Μαρία-Έλενα διέσχισε όλο το «Έναστρον» έχοντας τυλίξει πάνω της την ελληνική σημαία.

10. Στη δεύτερη σειρά καθόταν μόνος του ο Στέφανος Σαρτίνι και στην πρώτη σειρά θα καθόταν η Κατερίνα Ζαρίφη αν τελικά εμφανιζόταν. Δεν ήρθε ποτέ.