Ημέρα της Γυναίκας: Ποιες celebrities μας εμπνέουν;

Οι συντάκτριες του followme επιλέγουν τις γυναίκες που παραδεχόμαστε.
Ημέρα της Γυναίκας: Ποιες celebrities μας εμπνέουν;



Ημέρα της Γυναίκας είναι η σημερινή και εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να θυμηθούμε τα διάσημα κορίτσια που μας ενέπνευσαν. Οι ιστορίες τους είχαν κάτι να μας πουν και μας έκαναν να τις παραδεχτούμε. Ορίστε, λοιπόν, οι γυναίκες που επιλέξαμε οι συντάκτριες του followme. 

Coco Chanel

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου: H Coco Chanel είναι μια γυναίκα -σύμβολο που διαχρονικά δεν σταματάει να με εμπνέει. Αυτοδημιούργητη, έξυπνη και ενώ ήταν φτωχή και από μωρό σε ορφανοτροφείο κατάφερε να δημιουργήσει αυτή την αυτοκρατορία. Δεν ήταν απλά μπροστά από την εποχή της, αλλά μπροστά από τον ίδιο της τον εαυτό. Γι' αυτό ακόμα είναι τόσο επίκαιρη και πάντα θα αναφέρουμε  το όνομα της, το οποίο είναι συνώνυμο με το στυλ και την γυναικεία φινέτσα. Τέλος θα κλείσω με κάτι που έλεγε η Coco Chanel «Μια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη». Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Madonna

Δανάη Γεωργαντά: Θα επιλέξω την Madonna γιατί είναι η μόνη star εν ζωή που καταφέρνει να είναι πάντα στο επίκεντρο. Έχει δημιουργήσει τόσες τάσεις μουσικές αλλά και στυλιστικές που πραγματικά την θαυμάζω για αυτό. Δεν φοβάται να πειραματιστεί στην μουσική της, ούτε στο στυλ της. Είναι 56 ετών και ακόμα κάνει συναυλίες, τραγουδάει live και χορεύει λες και είναι ακόμα 20 χρονών! Πώς γίνεται να μην έχεις αυτή τη γυναίκα ως πρότυπο;

Ellen DeGeneres

Νάνσυ Φαφούτη: Η Ellen είναι μία γυναίκα που θαυμάζω εδώ και πολλά χρόνια καθώς παλιότερα, η πιο τρελή μου φαντασίωση ήταν να δουλεύω στο show της και να τρομάζω celebrities. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να «τρολάρει» και να ειρωνεύεται τους καλεσμένους της χωρίς όμως να τους προσβάλει και βέβαια το χιούμορ της είναι αξεπέραστο. Ποτέ δεν φοβήθηκε να δείξει στον κόσμο αυτό που πραγματικά είναι καθώς πολύ νωρίς παραδέχτηκε ότι είναι λεσβία κι ας γνώριζε ότι αυτό θα έχει κόστος στην καριέρα της. Άλλωστε, μετά από την αποκάλυψή της έχασε τη δουλειά της και μερικά χρόνια αργότερα πήρε το αίμα της πίσω, ξαναήρθε στο προσκήνιο και αναδείχτηκε ως μία από τις σπουδαιότερες παρουσιάστριες του κόσμου. Επίσης, πάντα με συγκλονίζει πόσο μα πόσο ευγενική και ζεστή είναι με τον κόσμο και τους παπαράτσι. Είναι η έμπνευσή μου και μου θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε αυθεντικοί, ευγενικοί και να γελάμε πολύ σε αυτή τη ζωή.  

Audrey Hepburn

Γιάννα Κορρέ: Η Audrey Hepburn για μένα αποτελεί το απόλυτο σύμβολο του στιλ! Μια μέρα θυμάμαι είχα δει το «Γλυκιά μου Σαμπρίνα». Ήταν σαν να έβλεπα ένα παραμύθι. Στην οθόνη βρισκόταν μια καταπληκτική φιγούρα, πανέμορφη αλλά και μοντέρνα. Για την ακρίβεια, προ-μοντέρνα. Ποτέ μου μέχρι τότε δεν είχα δει κάτι τόσο μινιμάλ και στιλάτο. Ήταν η απλότητα των ρούχων της που με μάγεψε και ήταν  απλώς… μαύρα.Η Audrey είχε μια αρχιτεκτονική δομή: ο τρόπος που έστηνε το κεφάλι της, που έφτιαχνε τα μαλλιά της, που φορούσε ακόμα και τα πιο συνηθισμένα σκουλαρίκια την έκαναν να ξεχωρίζει!

Monica Bellucci

Κωνσταντίνα Μπιτζήλου: Tι να πρωτοπώ για την Monica Bellucci; Είναι από τις ελάχιστες γυναίκες που κατάφερε να καταρρίψει το μύθο της... όμορφης και ατάλαντης. Πολύ απλά γιατί η Monica έχει και τα δύο. Είναι το απόλυτο θηλυκό, υπερβολικά όμορφη και όσο ταπεινή πρέπει για τον μύθο που έχει δημιουργήσει γύρω από το όνομά της
Έχει χιούμορ, χαρακτήρα, τακτ και δεν είναι ψώνιο. Ακόμα βέβαια κι αν ήταν, κανείς δεν θα τολμούσε να της πει κουβέντα. Απλώς αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να την θαυμάζω. Με μια λέξη, η Monica είναι από τις γυναίκες που εμφανίζονται μια φορά στα εκατό χρόνια.

Μάρα Δεσύπρη

Βαλια Ζιαμπάρα: Δεν ξέρω αν εμπνέομαι, ξέρω σίγουρα ότι αν μου πει κάποιος σκέψου μία celebrity που θα την είχες κρεμασμένη σε αφίσα στο δωμάτιό σου, αυτή θα ήταν αποκλειστικά η Μάρα Δεσύπρη. Γιατί είναι τυπάκι, γιατί αποκαλεί την κόρη της «πριγκίπισσα», γιατί είναι η μοναδική που μπορεί να κυκλοφορεί το βράδυ με γυαλιά ηλίου χωρίς να την θεωρείς καρνάβαλο. Αντίθετα, είναι μία από τις ωραιότερες και πιο στυλάτες Ελληνίδες, με διαφορά.

Kim Kardashian 

Τέλος, πήραμε και τη γνώμη της αρχηγού Κατερίνας Ιωακείμ η οποία μας εξέπληξε με την επιλογή της αλλά στη συνέχεια μας καθησύχασε με το σκεπτικό της. Η Κατερίνα διάλεξε την Kim Kardashian επειδή κατάφερε από το τίποτα να γίνει τα πάντα. Μία celebrity για την οποία όλοι μιλάνε σήμερα αλλά ελάχιστοι ξέρουν ποια είναι η ιδιότητά της και με τι ακριβώς ασχολείται. Το μόνο που είχε ήταν μια καλή εμφάνιση και πολλά λεφτά. Δύο χαρακτηριστικά που πολλές Αμερικανίδες διαθέτουν, που αξιοποιούν για να γίνουν διάσημες κι όμως αποτυγχάνουν. Η Kim από την άλλη, δεν κατάφερε μόνο η ίδια να μπει στον κόσμο της showbiz αλλά να βάλει και όλο της το σόι. Αν αυτό δεν θεωρείται επιτυχία τότε τι είναι;