Οι πιο συγκλονιστικές ιστορίες bullying διασήμων

Πώς έζησαν την ενδοσχολική βία άνθρωποι της showbiz.
Οι πιο συγκλονιστικές ιστορίες bullying διασήμων



Ένας μεγάλος διάλογος για τον σχολικό εκφοβισμό άνοιξε ξαφνικά μετά τη δραματική εξέλιξη που είχε η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Με αυτή την αφορμή, θυμηθήκαμε τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες ξένων και Ελλήνων διασήμων που έπεσαν θύματα bullying. 

Christian Bale

Μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά και ο ίδιος ο Batman ήταν θύμα bullying. Ο Christian Bale έχει εξομολογηθεί ότι η παιδική του ηλικία δεν ήταν εύκολη. Για πολλά χρόνια τον χτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές άλλα αγόρια. «Αν βρεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις το bullying στο σχολείο και να βγεις πιο δυνατός από αυτή την υπόθεση, αυτό είναι ένα μάθημα ζωής», είπε χαρακτηριστικά στο BBC. 

Miley Cyrus

Μπορεί να κοιτάς με μισό μάτι τη Miley Cyrus και να έχεις τους λόγους σου, όμως η ιστορία της θα σου δημιουργήσει μία συμπάθεια. Στο βιβλίο της με τίτλο «Miles to Go» λέει πως όταν ήταν μικρή, τα άλλα κορίτσια την έσπρωχναν και την κλείδωναν στην τουαλέτα. Την περιγράφει ως μία τρομακτική εμπειρία. «Ήμουν εγκλωβισμένη. Χτυπούσα την πόρτα μέχρι που οι γροθιές μου με πόνεσαν. Κανείς δεν ερχόταν. Πέρασα μία ώρα κλειδωμένη, περιμένοντας κάποιον να με σώσει». 

Kate Middleton

Κι όμως, η Δούκισσα του Cambridge υπήρξε και αυτή θύμα bullying όταν πήγαινε σε οικοτροφείο. Τα άλλα παιδιά της έβαζαν μέχρι και περιττώματα στο κρεβάτι της. 

Winona Ryder

H ηθοποιός δέχτηκε τόση βία όταν ήταν μαθήτρια, που αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο. Η ίδια ήταν αγοροκόριτσο, είχε κοντά μαλλιά και ανδρόγυνο στιλ. Δεχόταν λεκτικές επιθέσεις ενώ μία φορά την είχαν σπρώξει σε ένα ντουλάπι και την είχαν χτυπήσει άγρια. Χρόνια μετά, όταν τελικά έγινε διάσημη συνάντησε ένα από τα παιδιά που την είχαν χτυπήσει. Της ζήτησε αυτόγραφο και εκείνη φυσικά αρνήθηκε και πήρε την εκδίκησή της για όσα πέρασε. 

Michael Phelps

Δύσκολα παιδικά χρόνια πέρασε και ο 18 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης κολύμβησης Michael Phelps. Τα άλλα παιδιά τον κορόιδευαν τόσο για τα πεταχτά του αυτιά αλλά και για το τραύλισμά του. 

Kate Winslet

Όταν η Kate Winslet ήταν μικρή, ήταν υπέρβαρη. Τα παιδιά στο σχολείο την κορόιδευαν για το βάρος της και της αποκαλούσαν Blubber. Μια φορά μάλιστα την κλείδωσαν σε μία ντουλάπα. 

Tiger Woods

Το ρατσισμό βίωνε ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο Tiger Woods, ο οποίος έχει αφροαμερικανικές και ασιατικές ρίζες. Επιπλέον, είχε ένα μικρό τραύλισμα. Την πρώτη μέρα του σχολείου τα παιδιά τον έδεσαν σε ένα δέντρο και του έκαναν ρατσιστική επίθεση. Και όπως φαντάζεσαι αυτό ήταν το λιγότερο.  

Jackie Chan

Νομίζεις ότι ο Jackie Chan είναι ο άνθρωπος που δεν έχει φοβηθεί ποτέ; Σαν παιδί, υπήρξε θύμα bullying και δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Η ζωή του όμως άλλαξε όταν είδε έναν συμμαθητή του να αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Τον υπερασπίστηκε και από τότε βρήκε το κουράγιο να βάλει ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση. 

Taylor Swift 

«Παράξενη» θεωρούσαν την Taylor Swift στο σχολείο. Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της: «Πολλά κορίτσια πίστευαν ότι είμαι παράξενη. Για την ακρίβεια, η λέξη που τους άρεσε να χρησιμοποιούν ήταν ενοχλητική. Καθόμουν στο τραπέζι τους και εκείνες άλλαζαν θέση. 

Καλομοίρα

Μπορεί η Καλομοίρα να είναι ένα από τα αγαπημένα κορίτσια της showbiz, όμως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εκείνη όταν ήταν μικρό κορίτσι καθώς ήταν το παιδί που έκανε πάρτι γενεθλίων και τελικά δεν εμφανιζόταν κανείς. Δες χαρακτηριστικά τι είπε:   

Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε ευάλωτη ηλικία και πιστεύετε τις αρνητικές ηλιθιότητες που σας λένε οι άλλοι, ακούστε με σας παρακαλώ: ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ. Να είστε ο εαυτός σας. Εγώ ως παιδί υπήρξα θύμα bullying στο σχολείο όλη την ώρα. Οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν επειδή τραγουδούσα παντού, λόγω του τρόπου που μιλούσα, και επίσης επειδή οι γονείς μου ήταν φτωχοί και με πήγαιναν στο σχολείο με παλιό αυτοκίνητο! Τα παιδιά έκαναν συνέχεια αστεία με μένα. Ήταν πραγματικά πολύ άσχημο αυτό που ζούσα όταν πήγαινα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Μια φορά, η μαμά μου με άφησε να έχω ένα πάρτι γενεθλίων στο σπίτι, και είχα κατενθουσιαστεί επειδή θα ήταν η πρώτη μου φορά. Την μέρα των γενεθλίων μου ήμουν όλη μέρα έξω και περίμενα τα κορίτσια να εμφανιστούν. Μόνο ένα ήρθε. Το όνομά της ήταν Ντιζάϊρ. Ποτέ δεν θα το ξεχάσω. Ένιωσα τόσο ευγνώμων που εμφανίστηκε και ταυτόχρονα τόσο πληγωμένη που δεν ήρθε καμία άλλη. Αργότερα έμαθα πως τα υπόλοιπα κορίτσια είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους να μην έρθουν στο πάρτι μου. Ήμουν σοκαρισμένη. Μετά από αυτό δεν ξαναέκανα άλλο πάρτι γενεθλίων. Αλλά παράλληλα έγινα και πιο δυνατή. 

Άρης Πλασκασοβίτης

Αίσθηση είχε κάνει και η εξομολόγηση του Άρη Πλασκασοβίτη στο περιοδικό ΕΓΩ. Παρακάτω δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα:  
Ήμουν κλεισμένος στον εαυτό μου. Δεν μιλούσα ούτε καν στους γονείς μου. Ήμουν ένα πολύ κομπλεξικό άτομο. Δεν τα είχα καθόλου καλά με τον εαυτό μου. Έκανα από μικρός ψυχανάλυση. Δεν μου ήταν κάτι άγνωστο. Από τα παιδικά μου χρόνια άρχισε. Είχα διάσπαση προσοχής, ήμουν δυσλεκτικός και τραύλιζα πάρα πολύ. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Οι συμμαθητές μου στο σχολείο με κορόιδευαν. Στην ηλικία των δέκα ετών, ξεκίνησα παιδοψυχανάλυση. Μίλησα κανονικά στα δεκαοχτώ μου, όταν έφυγα από την Κέρκυρα. Μέχρι και το γυμνάσιο είχα πολλά προβλήματα. 
Δεν μιλούσα ούτε καν στη μαμά μου ή στον μπαμπά μου. Έκανα ψυχανάλυση γιατί δεχόμουν πολύ άγριο bullying στο σχολείο μέχρι και την τρίτη γυμνασίου. Ήμουν από τα παιδιά που τα έριχναν στον κάδο. Περπατούσα κι έτρωγα καρπαζιές. Αυτό που με έσωσε ήταν η μουσική. Κλεινόμουν στο δωμάτιο μου το βράδυ και διάβαζα, τραγουδούσα ή έπαιζα πιάνο.

Κατερίνα Ζαρίφη

Και ενώ η Κατερίνα Ζαρίφη σαν παιδί δεχόταν κοροϊδευτικά σχόλια για τα κιλά της, η αντίδρασή της ήταν η πιο σωστή: «Εγώ κατάφερα και το έφερα τούμπα, και εκεί που στο σχολείο μπορεί άλλα παιδιά να ήταν ντροπαλά και φοβισμένα, εγώ ήμουν ο αρχηγός. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθα σε κόντρα με αυτό που κάποιοι θεωρούσαν “καλοφτιαγμένο” και γι’αυτό και δεν δέχομαι να απευθύνεται κανένας σε συνάνθρωπό μας λες και είναι σακί», είχε δηλώσει στο περιοδικό ΟΚ.

Μίνως Θεοχάρης 

Από τη σκηνή του «Just the 2 of Us» μίλησε για πρώτη φορά για το bullying και την ψυχολογική βία ο Μίνως Θεοχάρης. Δες το στιγμιότυπο:

Τις επόμενες μέρες ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του «Πρωινό mou» για την υπόθεσή του: 

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα στο show είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι οι εμφανίσεις μου είναι αφιερωμένες σε αυτά τα παιδιά. Πέρασα περίεργα στο σχολείο... Σημασία έχει, όμως, να μην παίρνουμε την απόρριψη μέσα μας, αυτό είναι το σημαντικό.

Δες ΕΔΩ τι να κάνεις αν αντιληφθείς ότι το παιδί σου είναι θύμα ή θύτης bullying. 

 

Tags: