Γιατί η επίσκεψη της νιόπαντρης Amal στην Αθήνα έγινε πρώτο θέμα στα media

Μπορεί η διάσημη δικηγόρος να βρίσκεται ως καλεσμένη της ελληνικής Κυβέρνησης για το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, ωστόσο το επίθετο που επέλεξε κλέβει την παράσταση!
Γιατί η επίσκεψη της νιόπαντρης Amal στην Αθήνα έγινε πρώτο θέμα στα media



Η Amal Alamuddin ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο η ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζει την 36χρονη δικηγόρο για μια «μάχη» που ίσως αλλάξει την ροή της σύγχρονης ιστορίας: της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Όμως θα γραφεί στην ιστορία με το επίθετο Αlamuddin ή Clooney;

Η 36χρονη δικηγόρος οποία άλλαξε το επίθετο της σε  Amal Αlamuddin-Clooney, όπως εμφανίζεται και στην επίσημη ιστοσελίδας του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers από τις 29 Σεπτεμβρίου ημέρα που παντρεύτηκε τον George Clooney, θα αναλάβει τις επαφές με την βρετανική Κυβέρνηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Η 36χρονη δικηγόρος βρίσκεται στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής Κυβέρνησης.

Η επίσκεψη της Alamuddin-Clooney συνέπεσε με την αιφνιδιαστική εμφάνιση του συζύγου της, George,  στην έκθεση Comic Con στη Νέα Υόρκη για την προώθηση της νέας του ταινίας "Tomorrowland". To ζευγάρι παντρεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Βενετίας, περνώντας τον «μήνα του μέλιτος» στο σπίτι τους στο Λονδίνο.

Η επίσκεψη αυτής της γεννημένης στον Λίβανο δικηγόρου, γίνεται λίγους μήνες μετά τη δήλωση του George Clooney (ο οποίος είναι ενεργά πολιτικοποιημένος και γνωστός για το ακτιβιστικό του έργο) περί επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον επίσης ηθοποιό και φίλο του 53χρονου star, Bill Murray.

O 64χρονος Murray, από τη δική του πλευρά εκθείασε την Amal Alamuddin, σχολιάζοντας για τον γάμο τους στην εκπομπή “Today”: «Είναι πραγματικό θαύμα που βρήκαν ο ένας τον άλλον. Είναι πραγματικά ιδανικοί. Ο κόσμος πραγματικά είναι συγκινημένος για το γεγονός πως παντρεύτηκαν! Είναι πραγματικά σπουδαίο…».

Απομένει να δούμε αν η απόφαση της 36χρονης δικηγόρου να προσθέσει το επίθετο του συζύγου της δίπλα στο δικό της, σχετίζεται με τις φήμες που θέλουν τον διάσημο ηθοποιό να εμπλέκεται ενεργά με την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα τελευταία χρόνια οι ταινίες του George Clooney εμπλέκονται άμεσα με την πολιτική, ενώ και ο ίδιος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι.

Είναι η Amal Alamuddin το... κλειδί για τον Λευκό Οίκο;