Κι όμως δεν τα ξέρεις όλα για την Kate Moss! Ένα νέο βιβλίο υπόσχεται πικάντικες ιστορίες από το παρελθόν της

Η Kate Moss καθιέρωσε το heroin chic και χάρη στην ικανότητά της να αδειάζει τα μπουκάλια της βότκα με ταχύτατους ρυθμούς κέρδισε το παρατσούκλι "The Tank". Ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει τις υπερβολές του supermodel.
Κι όμως δεν τα ξέρεις όλα για την Kate Moss! Ένα νέο βιβλίο υπόσχεται πικάντικες ιστορίες από το παρελθόν της



Η ζωή της Kate Moss μπορεί άνετα να συγκριθεί με αυτή ενός rock star, και η κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου έρχεται να το επισφραγίσει. Οι βετεράνοι της μόδας μπορούν να επιβεβαιώσουν το ατίθασο παρελθόν της - χρόνια ολόκληρα γεμάτα ναρκωτικά, αλκοόλ και casual sex. Ωστόσο, ο παρανοϊκός χώρος της μόδας ήταν ανέκαθεν προσεκτικός με τα προσοδοφόρα αστέρια του, και η Kate ήταν σε θέση να απογειώσει ή να "θάψει" ένα brand. Ακόμα κι αφότου πιάστηκε να σνιφάρει κόκα σε ένα στούντιο ηχογράφησης. δεν αποτέλεσε έκπληξη ότι το μεγαλύτερο μέρος της άγριας ζωής της παρέμεινε αστικός μύθος, χωρίς να δοθούν ποτέ ντοκουμέντα. Μέχρι τώρα!

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

Η απεριόριστη όρεξη της Kate για σεξ, ναρκωτικά και αλκοόλ αποτελεί κι ένα από τα κεντρικά θέματα του νέου βιβλίου της fashion writer Maureen Callahan, "Champagne Supernovas". Το βιβλίο είναι ένας πικάντικος απολογισμός πάνω στον κόσμο της μόδας στα '90s (η φράση, η οποία έχει χησιμοποιηθεί σε τραγούδι των Oasis, αναφέρεται σε ένα ποτό: ένα ποτήρι σαμπάνια, το χείλος του οποίου έχει βυθιστεί στην κοκαΐνη). Η Callahan διηγείται την ιστορία της μέσα από τις αφηγήσεις τριών από τα μεγαλύτερα αστέρια εκείνης της εποχής - Kate Moss, Marc Jacobs και Alexander McQueen - οι οποίοι θεωρεί ότι άλλαξαν μια για πάντα τη μόδα και την κουλτούρα. Είναι όμως η ιστορία της Moss αυτή που συναρπάζει περισσότερο. Σε ηλικία 18 ετών, κι έχοντας φωτογραφηθεί από την Corinne Day (η φωτογράφηση της άνοιξε τον δρόμο για να μπει στο εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού The Face) επιλέχτηκε να γίνει το νέο πρόσωπο του Calvin Klein το 1992 – αφού η Vanessa Paradis είχε απορρίψει την πρόταση.

Το αποτέλεσμα της καμπάνιας έδωσε στο brand την ώθηση που τόσο ζητούσε, αλλά δημιούργησε κι ένα αμφιλεγόμενο νέο αστέρι - διαδηλωτές, εξοργισμένοι με την skinny εμφάνιση της Kate Moss έγραφαν "FEED ME" στις διαφημίσεις. Η άφιξη όμως του μοντέλου χωρίς στήθος σηματοδότησε και την αρχή του τέλους της εποχής των supermodels Cindy, Naomi, Christy, Linda. “΄Ηταν ένα νέο κύμα και άλλαξε για πάντα τη μόδα” λέει ο hairstylist Sam McKnight. Ήταν όμως η φωτογράφηση της Corinne Day για τη βρετανική Vogue το 1993 που απογείωσε το “heroin chic” (τα λεπτά άκρα και τα στραβά δόντια της Moss). Μέχρι τα CFDA awards, στις αρχές του 1994, η Moss είχε αρχίσει να σημειώνει ανοδική πορεία. Τότε ήταν που γνώρισε και τον Johnny Depp. “Ήπιαν ένα ποτό, έκανε λίγη κόκα, και στη συνέχεια επέστρεψαν στο ξενοδοχείο του Depp, όπου και έμειναν μέχρι να κοπάσει η χιονοθύελλα” γράφει η Callahan, προσθέτοντας “Και οι δύο είχαν τεράστια όρεξη για αλκοόλ, ναρκωτικά, τσιγάρα και σεξ”.

Μέχρι το 1996 η κατάσταση είχε ξεφύγει τελείως. Η Moss σνίφαρε τρεις γραμμές κοκαϊνης κι έπινε ένα μπουκάλι βότκα (οι γιατροί έλεγαν ότι ήταν το καλύτερο ποτό για να διατηρήσει την εμφάνισή της) πριν από μία φωτογράφιση, είχε κερδίσει το παρατσούκλι The Tank (δεξαμενή) και παρέμενε αινιγματική στις συνεντεύξεις της στα media. “Νιώθω άβολα να παρουσιάζομαι ως μοντέλο. Αυτό κάνω, κι ας με κοροϊδεύει όποιος θέλει” είχε δηλώσει κάποτε. Ο Depp, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να μειώνει τις καταχρήσεις, δεν άντεξε την ξέφρενη πορεία της Kate, κι έτσι οι δυο τους χώρισαν το 1998.

Μετά τον χωρισμό της με τον Depp, η ζωή της Kate συνεχίζεται με ατελείωτα πάρτι, καταχρήσεις και ερωτικές περιπέτειες, όπως αυτή με τη Sadie Frost και τον τότε σύζυγό της Jude Law. “Η Kate κοιμόταν συχνά με τους συντρόφους φίλων της και η ηθοποιός Patsy Kensit απαγόρευσε στον τότε σύζυγό της Liam Gallagher να βρίσκεται μόνο μαζί της, όταν έμαθε ότι οι δυο τους είχαν περάσει μία νύχτα μαζί” γράφει η Callahan και συνεχίζει “Η Kate ήταν εκτός ελέγχου. Μία περίοδο της χρέωναν ότι πήγαινε σε πάρτι, στεκόταν έξω από τις τουαλέτες και φώναζε 'Θέλεις κανείς ένα π@@@@α;'”.

Για να γιορτάσει τα τριάντα της η Kate οργάνωσε ένα τεράστιο θεματικό πάρτι, εμπνευσμένο από το The Beautiful and the Damned του F. Scott Fitzgerald, το οποίο έμεινε στην ιστορία: Η Kate και η Naomi Campbell εξαφανίζονται μαζί για σαράντα λεπτά. Η Gwyneth Paltrow, σκανδαλισμένη, εγκαταλείπει νωρίς. Ακολουθεί after party σε σουίτα του Claridge’s, με σαμπάνια, τσιγάρα και ομαδικό σεξ στην κύρια κρεβατοκάμαρα. “Η Kate μπαινόβγαινε” λέει ένας φίλος που ισχυριζόταν ότι είχε πάει στο πάρτι.

Η ξέφρενη ζωή της Kate έληξε άδοξα το 2005 όταν έγινε πρωτοσέλιδο στη βρετανική Mirror να κάνει χρήση κοκαΐνης με τον Pete Doherty των Libertines. Ακόμη κι αν το supermodel ζήτησε δημόσια συγνώμη και δέχτηκε να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, είδε τα συμβόλαια να σπάνε και τον περίγυρο να την εγκαταλείπει. Ήταν ένα δραματικό τέλος σε μία εποχή απόλυτης υπερβολής και η ιστορία της Callahan τελειώνει εκεί, αν και σημειώνει ότι η Moss επέστρεψε νικήτρια, κλείνοντας ακόμα περισσότερα συμβόλαια, λανσάροντας τη δική της σειρά για το Topshop το 2007 και κατακτώντας τη θέση της Contributing Fashion Editor στη βρετανική Vogue το 2013.

 

Πηγή: thedailybeast.com