Βίκυ Σταμάτη: Από τα σαλόνια, δραπέτης και καταζητούμενη

Η πριγκίπισσα που έγινε φυγάς.
Βίκυ Σταμάτη: Από τα σαλόνια, δραπέτης και καταζητούμενη



Ποιος θα το φανταζόταν ότι η κυρία Τσοχατζοπούλου σήμερα θα ήταν καταζητούμενη και ότι όλη η Ελλάδα θα ασχολούνταν με την απόδρασή της; Σαν Πρωταπριλιάτικο αστείο ακούγεται μόνο που σήμερα είναι 2 Απριλίου. 

Το πρόσωπο της ημέρας είναι, λοιπόν, η V for Vicky και επειδή μπορεί να είσαι και εσύ από εκείνους που έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ήδη έχουν ξεχάσει το στόρι της, είπαμε να σε βοηθήσουμε και να σου θυμίσουμε τα highlights της ζωής της. 

Πώς, δηλαδή, αυτή η γυναίκα από πριγκίπισσα του παραμυθιού της έγινε η καταζητούμενη που το έσκασε από το Δρομοκαΐτειο.  Άκου την ιστορία της. 

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν η Βίκυ. Ένα κορίτσι που γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1975 στο Ζέλι Φθιώτιδας, από εκεί δηλαδή που είναι και η διευθύντριά μας η Κατερίνα. Παρεμπιπτόντως, Ιχθύς στο ζώδιο. 

Για τα παιδικά της χρόνια δεν είναι και πολλά πράγματα γνωστά, πέρα από το γεγονός ότι τη φώναζαν Κούλα και ότι ήταν καλή μαθήτρια. Στα 19 της χρόνια, ήρθε στην Αθήνα για να δώσει εξετάσεις στη Νοσηλευτική Σχολή του Στρατού όπου και απέτυχε. 

Τελικά, για πρώτη της φορά δούλεψε σε εφοπλιστικό γραφείο στον Πειραιά και σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η σχέση της με τον διευθυντή ήταν ιδιότυπη και στενή και εκνεύριζε τη σύζυγό του. Μπορείς δηλαδή να φανταστείς τα υπονοούμενα που αφήνει το δημοσίευμα. 

Εν τέλει, απολύθηκε και ξεκίνησε να ψάχνει δουλειά. Διορίστηκε στη ΔΕΗ μέχρι που το 1994 γνωρίστηκε με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και παντρεμένο Άκη Τσοχατζόπουλο. Η Σταμάτη εγκαταστάθηκε στο γραφείο του ως υπάλληλος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, ξεκίνησαν οι φήμες της σχέσης τους και εκείνη έφυγε για Λονδίνο προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης για ένα μήνα. Παρόλα αυτά, σε συνεντεύξεις της δήλωνε ότι έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης. Εδώ που τα λέμε έχει μια μικρή διαφορά.  

Γυρνώντας από το Λονδίνο εγκαταστάθηκε σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Αθήνας, σε όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οδό Νεοφύτου Βάμβα 5, που ανήκε στην Ντόλλυ Γουλανδρή.

Όπως σωστά υποθέτεις το ενοίκιό του δεν ήταν 300 ευρώ. Ο Άκης και η Βίκυ βρήκαν, λοιπόν, τη φωλίτσα τους κάτι που δεν άργησε να μάθει η νόμιμη σύζυγος του Υπουργού. 

Υπάρχει, μάλιστα, ένας urban legend που λέει ότι ερωμένη και σύζυγος ξεμαλλιάστηκαν. Κάτι που εμείς προσωπικά το πιστεύουμε αν κρίνουμε από την έκρυθμη προσωπικότητά της. Και τι δεν ακούστηκε τα επόμενα χρόνια. Ότι έδερνε τη Φιλιππινέζα της, ότι οι κομμώτριες στο Κολωνάκι άλλαζαν δρόμο κάθε φορά που την έβλεπαν και ότι τη φοβόντουσαν μέχρι και οι στρατονόμοι στο Πεντάγωνο. 

Η Σταμάτη επιτέλους ηρέμησε όταν η σχέση τους επισημοποιήθηκε. Το 2004 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στη Θεσσαλονίκη και στις 11 Ιουλίου στο Παρίσι και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στον οποίο το ζευγάρι έφτασε μέσα σε μια μπλε Τζάγκουαρ. H δε δεξίωση δεν έγινε όπου και όπου αλλά στο ξενοδοχείο George V της αλυσίδας Four Seasons.

Η Κούλα ήταν πια κυρία Τσοχατζοπούλου ενώ άμα ήθελε μπορεί να δήλωνε και συγγραφέας μιας και εξέδωσε και το παιδικό της βιβλίο «Ο μυθικός χορός της φύσης» με την παρουσίασή του να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα. 

Η Βίκυ επίσημα πια έκανε «ζωάρα». Αγόραζε κατά μέσο όρο 200 ζευγάρια παπούτσια το χρόνο ενώ μια μέρα μπορεί να ξόδευε και 6.000 ευρώ μόνο για εσώρουχα. Στη δε πιστωτική της κάρτα φαίνονταν χρεώσεις που φτάνουν τα 180.000 ευρώ μόνο για τις δημιουργίες σχεδιαστών για την περίοδο από το 2006 μέχρι το 2009. Φυσικά ακολούθησε η αγορά του ακινήτου στη  Διονυσίου Αεροπαγίτου όπου βρισκόντουσαν οι καναπέδες των 35.000 ευρώ και το κορδόνι αξίας 550 ευρώ. 

Όλα γκρεμίστηκαν τον Απρίλιο του 2012 όταν ο Τσοχατζόπουλος προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Έπειτα, ήρθε και η σειρά της Βίκυς. 

Στις 7 Οκτωβρίου του 2013 καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 

Μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο καθώς η ίδια είχε αυτοκτονικές τάσεις και απέδρασε σήμερα το πρωί. Δες ΕΔΩ εικόνες από την καθημερινότητά της στο Δρομοκαΐτειο.