Είναι κακό που μου αρέσει ο Φουρθιώτης ;

Γιατί όλοι μιλάνε φέτος για την εκπομπή του...
Είναι κακό που μου αρέσει ο Φουρθιώτης ;



Ας το παραδεχθούμε. Ο μεγάλος νικητής στα νούμερα τηλεθέασης του Σαββατοκύριακου είναι ο Μένος Φουρθιώτης και η εκπομπή « Αποκαλυπτικά». Αν αναλογιστούμε δε ότι παίζει σε ένα μικρό κανάλι όπως το «Έψιλον» που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε καν στο τηλεκοντρόλ μας τότε δεν μιλάμε για νίκη, αλλά για έναν μικρό τηλεοπτικό θρίαμβο.

Από τον Πάνο Ταβουλάρη

Η εκπομπή του Μένιου είναι η ένοχη απόλαυση, αυτό που όλοι παρακολουθούμε αλλά δεν θα τολμούσαμε ποτέ να παραδεχθούμε στις παρέες μας. Η κλειδαρότρυπα που όλοι θέλουμε να κρυφοκοιτάξουμε για να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτήν. Και ναι, είναι και οι εποχές που έχουν αλλάξει. Το star-system φυτοζωεί, οι υπέρ-λαμπροί και υπέρ-λαμπρές σταρ έχουν ατονήσει, έχουν ξεθωριάσει και όλοι αναζητούν την ξεμπουρλεμένη εκδοχή των πάντων. Ποιος ενδιαφέρεται να δει την ευτυχισμένη φωτογραφία της Σίσσυ Φειδά με το νυφικό της όταν υπάρχει η άλλη πλευρά του φεγγαριού, με τη μητέρα της και την κατηγορεί για ναρκισσισμό και έντονο σνομπισμό; Όλοι ενδιαφέρονται για τον διάολο που κρύβεται περίτεχνα πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα. Και για να είμαστε δίκαιοι στο «Αποκαλυπτικά» το προσφέρουν αυτό σωστά και σε αφθονία. Ρεπορτάζ και όχι αναπαραγωγές, άνθρωποι που ξέρουν σωστά ελληνικά στα πάνελ όπως η Αλεξάνδρα Τσόλκα, η Νανά Παλαιτσάκη, ο Θέμης Μάλλης, ο Βασίλης Τσατσάνης και ταχύτητα στην εναλλαγή των θεμάτων.

Γιατί σαφώς το κουτσομπολιό είναι μια βρώμικη δουλειά που πρέπει να κάνεις, αλλά σημασία έχεις να την κάνεις σωστά. Και όπως κάθε δουλειά πρέπει να γνωρίζεις καλά την τέχνη και το παρασκήνιο της.

Όσο για το ερώτημα του τίτλου για το αν είναι κακό που μου αρέσει η εκπομπή, την απάντηση την δίνουν οι τηλεθεάσεις. Η επιτυχία της που σαρώνει οποιοδήποτε πρόγραμμα παίζει απέναντι της κρύβει μια κοινή μυστική συνενοχή. Ναι το αποκαλυπτικά είναι η νέα love to hate συνήθεια μας. Και παρεμπιπτόντως ο παρουσιαστής δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό και τα εύσημα στους συντελεστές της αναφερόμενος συνεχώς σε ομαδική δουλειά και όχι σε one man show. Σπάνιο στις μέρες μας.