Ελένη Πετρουλάκη στο DownTown: Τα μυστικά της για τέλειο κορμί

Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα στα 40+;
Ελένη Πετρουλάκη στο DownTown: Τα μυστικά της για τέλειο κορμί



Συνέντευξη στο περιοδικό DownTown και τη Φανή Πλατσατούρα παραχώρησε η Ελένη Πετρουλάκη. Η διάσημη γυμνάστρια μεταξύ άλλων μοιράστηκε και τα μυστικά της για τέλειο κορμί. 

Πόσες ώρες την ημέρα γυμνάζεσαι;

Γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα. Πάω τις κόρες μου στον στίβο και κάνω κι εγώ προπόνηση μαζί τους. Προσέχω βέβαια πολύ τη διατροφή μου. Θα αποφύγω τα γλυκά και θα φάω ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας όταν περιμένω περίοδο. Προτιμώ τις σοκολάτες με πρωτεΐνη. 

Δεν κάνεις, δηλαδή, κάποια εξαντλητική γυμναστική;

Στο παρελθόν έχω κάνει άπειρες σκληρές προπονήσεις. Η γυμναστική είναι για μένα μια μορφή εκτόνωσης και μου αρέσει να φτάνω στα όριά μου. Ουσιαστικά δεν χρειάζεται πολύωρη αλλά ποιοτική γυμναστική. Δεν μπορείς, δηλαδή, να αντεπεξέλθεις πάνω από μιάμιση ώρα προπόνησης.

Πόσα κιλά δείχνει η ζυγαριά;

Δεν είμαι σταθερή στα κιλά μου. Ζυγίζομαι μία φορά τον μήνα και η ζυγαριά δείχνει τώρα, 62,5 κιλά. Όταν βλέπω ότι ξεφεύγω, ξεκινώ διατροφή. Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου πήρα 19 κιλά. Είχα όρεξη για φαγητό και για να τα χάσω έκανα αυστηρή δίαιτα. Ζύγιζα τα φαγητά, είχα σταθερά γεύματα κ.ο.κ. Τελικά, έχασα τα κιλά σε τρεις μήνες. 

Τι δεν υπάρχει ποτέ στο ψυγείο σου;

Σίγουρα αναψυκτικά. Δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν και σοκολάτες. Αφήνω μόνο κάποιες για τα κορίτσια. (γέλια)

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σου κάνουν οι γυναίκες;

«Πες μου, τι πρέπει να κάνω για να χάσω κιλά;». Ανάλογα την περίσταση, δίνω και την απάντηση.

Δώσε μας κάποια μικρά tips διατροφής.

Nα τρώτε συχνά και μικρά γεύματα, να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια δραστηριότητα (κολύμπι, άθλημα ή τρέξιμο) για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και να πάρετε κάποια συμπληρώματα διατροφής όπως λιποδιαλύτες, πρωτεΐνες και φυτικά προϊόντα.

Ελένη, λες την ηλικία σου;

Είμαι 40 plus. Μου αρέσει να διατηρώ ένα μυστήριο με την ηλικία μου. 

Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα στα 40+;

Πρέπει να κάνει αρκετή προπόνηση με βάρη για να μην έχουμε επιδερμική χαλάρωση. Η φόρμα του σώματος φτιάχνεται μόνο με γυμναστική και η πλαστική χειρουργική πρέπει να είναι η τελευταία λύση.

Δες ΕΔΩ τα θέματα του DownTown που κυκλοφορεί.