Μαρία Κορινθίου στο DownTown: Η Μπαλτζή με υποβίβασε σαν άνθρωπο

Γιατί ενοχλήθηκε η αγαπημένη ηθοποιός;
Μαρία Κορινθίου στο DownTown: Η Μπαλτζή με υποβίβασε σαν άνθρωπο



Συνέντευξη στο περιοδικό DownTown παραχώρησε η Μαρία Κορινθίου. Δες παρακάτω ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της συνέντευξης. 

Στο θέατρο υποδύεσαι την κοπέλα του Μάριου Αθανασίου. Η Ισμήνη ζήλεψε όταν είδε τη μαμά της με άλλον άντρα;

Άκου να δεις. Την Ισμήνη την έχω πάρα πολύ προστατευμένη σε αυτό το κομμάτι. Τον χειμώνα που μας πέρασε είχα ενδοιασμούς για το αν θα δει τους «Άντρες έτοιμοι για όλα» γιατί στο τέλος υπάρχει γυμνό. Σκέψου ότι μέχρι πέντε χρονών δεν της άνοιγα την τηλεόραση και έβλεπε επιλεκτικά DVD, Disney, «Στρουμφάκια» και «Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια». Ακόμα και τώρα που είναι 7μιση χρονών της απαγορεύω να βλέπει στην τηλεόραση εμένα ή τον Γιάννη σε σειρές ή συνεντεύξεις. 

Μήπως το κάνει στα κρυφά; 

Όχι, γιατί δεν είναι ανεξέλεγκτη. Υπάρχει ένα tablet στο σπίτι που και αυτό είναι προστατευμένο. Η Ισμήνη θα μπει στο YouTube για να ακούσει κυρίως τραγούδια. Τώρα, βέβαια, θα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι πώς να διατηρήσω μία ισορροπία. Για να επανέλθω στην παράσταση, η Ισμήνη έχει μεγαλώσει μέσα στο θέατρο. Απλά στους «Άντρες Έτοιμοι για Όλα» ακούγονταν κάποιες «κακές λέξεις», ενώ είχα σύζυγο, εραστή και γενικά ήταν λίγο μπερδεμένο. Την πρώτη, λοιπόν, μέρα που ήρθε να το δει εγώ ήμουν αγχωμένη μήπως σοκαριστεί. Και έτσι κάποιες κακές λέξεις δεν τις έλεγα, τις ψιλοάλλαζα, τις έκανα πιο ήπιες. Όσον αφορά στην παράσταση «Ένα Εξοχικό Παρακαλώ», στην αρχή του έργου φιλάω πεταχτά τον Μάριο Αθανασίου στα χείλη. Οπότε όταν ήρθε να τη δει το παιδί μου, απλά δεν τον φίλησα. Γιατί άλλο να γνωρίζει τη φύση της δουλειάς και άλλο να το βλέπει μπροστά στα μάτια της. Θεωρώ ότι ακόμα δεν είναι ένα πράγμα που μπορεί να διαχειριστεί αλλά ξέρω ότι σε λίγο καιρό θα είναι κάτι που δεν θα μπορώ να αποφύγω. Όσο μπορώ ως μητέρα να προστατέψω το παιδί μου από κάποια πράγματα, το προστατεύω. Είμαι πουριτανή μέσα στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν ήθη, αρχές και αξίες και έτσι είναι και ο Γιάννης. 

Είναι η συγκεκριμένη η πιο τολμηρή φωτογράφιση που έχεις κάνει;

Όχι καλέ, δεν είναι η πιο τολμηρή. Και γενικά δεν θα τη χαρακτήριζα έτσι. Εξαρτάται πώς ερμηνεύει κανείς το τολμηρό. Πάντα παίζει ρόλο η αισθητική, το μέσο για το οποίο φωτογραφίζεσαι και πολλοί άλλοι παράγοντες. Πάντα ήμουν απενοχοποιημένη με αυτό το κομμάτι και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο πρέπει να δικαιολογούμαι. Τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, τύπου Vanity Fair, GQ, Esquire φιλοξενούν τέτοιου είδους φωτογραφίσεις. Είναι μια όμορφη εικόνα και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αναλύουμε αν κοίταξα με λίγο πιο πονηρό βλέμμα ή φάνηκε πιο πολύ αυτή τη φορά η γυμνή μου πλάτη. 

Μάλλον, γιατί έχεις περάσει στη συνείδηση του κόσμου σαν sex symbol. 

Εγώ ξέρω πως είτε έτσι, είτε αλλιώς για κάποιο λόγο προκαλώ χωρίς να το επιδιώκω. Εδώ έχω κάνει φωτογράφιση με μαύρη τουαλέτα τύπου Vogue και έβαλαν τίτλο «η σέξι φωτογράφιση της Μαρίας, χωρίς σουτιέν». Δηλαδή, πες μου εσύ τώρα. Αν θέλουν να πουν θα πουν. 

Νευριάζεις ή κολακεύεσαι με αυτούς τους τίτλους;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αν πουν πέταξε τα βυζιά της έξω, ναι θα με ενοχλήσει. Αν πουν η αισθησιακή φωτογράφιση της Μαρίας, ναι θα είναι κολακευτικό. Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα περάσει στον κόσμο. Ο τίτλος είναι αυτός που θα καθοδηγήσει το κοινό. 

Και το κοινό φαντάζομαι γράφει μετά ό,τι θέλει στο λογαριασμό σου στο Instagram. Εσύ μπαίνεις στη διαδικασία να διαγράψεις σχόλια;

Ναι, δεν το συζητάω. Γιατί δεν μπορώ να χαλάω τη θετική μου ενέργεια. Με κάποια σχόλια εκνευρίζομαι τόσο πολύ, οπότε για να μην βρίσω πατάω ένα γρήγορο delete και τελείωσε η υπόθεση. Υπάρχουν, βέβαια, στιγμές που δεν έχω συγκρατηθεί. Έχει τύχει να απαντήσω σε σχόλιο ότι «Γράφουμε για να γράφουμε, να ακουστούμε, να φανούμε και να δειχθούμε». Οπότε όποιος έχει πρόβλημα μαζί μου μπορεί απλά να μην με ακολουθεί. 

Σε ενόχλησε που η Σάννυ Μπαλτζή σε ειρωνεύτηκε επειδή έγραψες ότι τρώγατε σουβλάκια με τον Γιάννη Βόγλη; 

Ναι με ενόχλησε. Γιατί εγώ τον Γιάννη Βόγλη τον ήξερα, είχα συναναστραφεί μαζί του, τον σεβόμουν απόλυτα, είχα κάνει και πέντε σοβαρές κουβέντες μαζί του. Με ενόχλησε που κάποιος από την άνεση του καναπέ του απλά διάβασε κάτι και με υποβίβασε σαν άνθρωπο. Συγγνώμη που έπρεπε να πω ότι τρώγαμε σούσι. Νομίζω ότι τότε δεν θα σχολιαζόταν. Θεωρώ ότι κάθε νοήμων άνθρωπος που διάβασε το κείμενό μου κατάλαβε με ποιον τρόπο το έγραψα. Από εκεί και πέρα αν θέλουμε να κάνουμε την τρίχα τριχιά απλά για να σχολιάσουμε και να ακουστούμε... Αυτό μπορώ να το κάνω και εγώ για πάρα πολλούς ανθρώπους. Δεν θα μπω όμως σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν μου αρέσει και δεν το θεωρώ σωστό. Έχουμε μπερδέψει την ελευθερία έκφρασης με την παιδεία και την ευγένεια. Πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε γιατί η ελευθερία λόγου δεν σημαίνει ότι είμαστε άξεστοι και λέμε ό,τι θέλουμε. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Το να αρχίσω να σε βρίζω και να σε ειρωνεύομαι είναι πάρα πολύ εύκολο. 

Αν ερχόταν η fashion blogger που είπε ότι έχεις «παχιά πόδια» για καφέ εδώ δίπλα μας τι θα της έλεγες;

Θα της έλεγα «γεια». Στο κάτω κάτω κακό δικό της έκανε. Ποιος είναι ο οποιοδήποτε άνθρωπος που θα κρίνει τον άλλον για την εξωτερική του εμφάνιση; Ούτως ή άλλως δεν μου αρέσει η λέξη κρίνω. Και πάλι εδώ τίθεται το θέμα της παιδείας. Εγώ αν ήθελα να προκαλέσω θα είχα κάνει 10.000 πράγματα. Δεν μου αρέσει όμως. Εκείνη την περίοδο έκανα πίσω και είπα απλά ότι δεν το θεωρώ σωστό. Και ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Θα μπορούσε να γίνεται σούσουρο για κανένα χρόνο. Δεν θα χάσω, όμως, τη Μαρία μέσα από τον οποιοδήποτε που θέλει να αρπαχτεί για να γίνει ντόρος και να ακούγεται. Δεν θα παίξω το παιχνιδάκι κανενός. Για μένα το πιο πολύτιμο πράγμα μέσα σε αυτό τον χώρο είναι ο σεβασμός των ανθρώπων του. Για μένα είναι θησαυρός το να με σέβονται οκτώ άτομα αυτή τη στιγμή μέσα από τον χώρο του θεάτρου και καθημερινά να κερδίζω και έναν παραπάνω. Είναι η απόλυτη κατάκτηση για έναν ηθοποιό. Και γενικά, ερωτεύομαι τους ανθρώπους που έχουν ευγένεια ψυχής. Δεν σου λέω να με συμπαθείς, αλλά να είσαι ευγενής. Έχει σημασία. 

Περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί.