Keeano: Ένα app για να βρεις την τέλεια παραλία

Μιλήσαμε με τον συνδημιουργό του application που χρειάζεσαι για το καλοκαίρι σου.
Keeano: Ένα app για να βρεις την τέλεια παραλία



Όλοι λίγο πολύ έχουμε απελπιστεί κάποιο καλοκαίρι στην προσπάθειά μας να βρούμε την τέλεια παραλία. Εκείνη που θα έχει χρυσή αμμουδιά, που θα μπορούμε να πάρουμε μαζί τον σκύλο, που θα μπορούμε να κάνουμε γυμνισμό, να νοικιάσουμε SUP, που θα έχει και ένα beach bar να πιουμε κάτι κ.ο.κ. Ευτυχώς, εμφανίστηκε μία ομάδα νέων παιδιών που δημιούργησε ένα application για να μας λύσει τα χέρια.

Το keeano, λοιπόν -όπως το κυανό της θάλασσας- είναι η απάντηση στο ερώτημα “ποια παραλία ταιριάζει στα γούστα μου;” και ένα παιχνίδι ώστε να μπορείς να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και να κερδίζεις δώρα ανεβάζοντας απλά τη φωτογραφία της παραλίας που βρίσκεσαι. Πίσω από αυτή την ιδέα είναι ο Ηλίας Μπογόρδος, ο Γιώργος Παναγάκης, ο Κυριάκος Μπισκίνης, η Έφη Γιαλούρη και ο Γιάννης Κανίδης.

Ενθουσιασμένοι εδώ στο followme.gr με το application, ζητήσαμε από τον Ηλία (CEO & Co-Founder του keeano) να μας εξηγήσει τα πάντα για τη μεγαλύτερη data base παραλίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Πώς προέκυψε η ιδέα του keeano;

Το keeano δημιουργήθηκε από προσωπική ανάγκη, όταν σε καλοκαιρινούς προορισμούς είχαμε τις εξής απορίες :  Πού θα πάμε για μπάνιο; Μπορώ να πάρω τον σκύλο μου μαζί; Θα είναι καλή η πρόσβαση με το αυτοκίνητο μου; Θα έχει μαγαζιά για να φάμε μετά την παραλία; Ερωτήσεις με τις οποίες χάνουμε χρόνο αναζητώντας απαντήσεις από έντυπους χάρτες και μη ανανεωμένα websites. Έτσι, η επιλογή της παραλίας σε καλοκαιρινό προορισμό κατέληγε να είναι κάτι τυχαίο, δημιουργώντας διαφωνίες και απογοήτευση όταν δεν απέφερε τα αναμενόμενα ως προς τα προσωπικά γούστα.

Τι είναι και πώς ακριβώς λειτουργεί το keeano;

Το keeano είναι μια εφαρμογή για iOS και Android συσκευές που αυτή την στιγμή απαριθμεί γύρω στις 5.000 ελληνικές παραλίες στην βάση της, χαρακτηρισμένες με 46 διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μια ιδέα που διακρίθηκε το 2016, με ελληνικό όνομα και υπογραφή «κυανό», έρχεται στα κινητά μας για να αλλάξει τον τρόπο που επισκεπτόμαστε τους θαλλάσιους προορισμούς. Ο χρήστης δημιουργεί στην εφαρμογή το δικό του προφίλ σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις που έχει και απολαμβάνει τις καταλληλότερες για αυτόν παραλίες, στην περιοχή που βρίσκεται ή θέλει να επισκεφτεί. Επίσης μπορεί να αλληλεπιδράσει, ανεβάζοντας φωτογραφίες απο μια παραλία, κερδίζοντας πόντους και καλοκαιρινά δώρα.

Το keeano απευθύνεται τόσο σε ταξιδιώτες που αγαπούν την θάλασσα όσο και σε επιχειρήσεις που ζούν από αυτήν. Eνδεικτικά αναφέρουμε κατηγορίες ταξιδιωτών όπως οικογένειες, ζευγάρια, ιδιοκτήτες κατοικιδίων, ηλικιωμένους, γυμνιστές, ιδιοκτήτες σκαφών, ΑμεΑ, surfers, LGBT+, εξερευνητές, millennials αλλά και επιχειρήσεις όπως beach bars, εστιατόρια, watersport centers και πολλούς ακόμη που σχετίζονται με την θάλασσα.

Είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη στο Apple Store και Google Play.

Πόσους χρήστες και πόσες παραλίες εχει;

Αυτή τη στιγμή το keeano εχει 4897 παραλίες έχοντας καλύψει σχεδόν όλη την ακτογραμμή της Ελλάδας. Σε ένα μήνα από το release date έχει πάνω από 1000 χρήστες από τους οποίους έχουν ανέβει 2800 φωτογραφίες και έχουν γίνει περίπου 500 checkins.

Τι διαφορετικό έχει από παρόμοια app;

Το keeano βασίζεται στα θέλω του χρήστη και όχι στην φιλοσοφία που επικρατεί σε άλλες εφαρμογές με 5* αξιολογήσεις. Έτσι ο χρήστης λαμβάνει τα καλύτερα αποτελέσματα για αυτόν ανοίγοντας απλά το κινητό του στο σημείο που βρίσκεται. Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα να προσπαθεί να κατέβει στην “καλύτερη” παραλία του Ιονίου , το Πόρτο Κατσίκι και να βρίσκεται αντιμέτωπος με τα δεκάδες σκαλιά…

Ποια είναι η καλύτερη παραλία της Eλλάδας για σένα;

Είναι το πρώτο αποτέλεσμα που θα μου βγάλει το keeano έχοντας συμπληρώσει το προφίλ μου!

Πώς ξέρεις ότι οι φωτογραφίες που ανεβάζει ο χρήστης είναι δικές του και δεν τις παίρνει από το google απλά για να μαζέψει πόντους;

Δεν μπορείς να το ξέρεις. Πλέον το keeano διαθέτει user reactions και σύστημα αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν μια φωτογραφία θετικά ή αρνητικά δηλώνοντας και το λόγο για τον οποίο δεν τους αρέσει και να κερδίσουν πόντους. Ένας από τους λόγους καταψήφισης είναι πως το περιεχόμενο της φωτογραφίας είναι προσβλητικό. Στόχος μας λοιπόν είναι να ξεχωρίσουν οι φωτογραφίες και τα events τα οποία είναι έγκυρα επειδή το περιεχόμενο θα εισάγεται και θα αξιολογείται από τους ίδιους τους χρήστες.

Δες ΕΔΩ πώς μπορείς να συμμετέχεις στον διαγωνισμό που τρέχει τώρα για το keeano.