Μόνοι του Αγίου Βαλεντίνου: Δημήτρης Μοθωναίος, Ευθύμης Ζησάκης, Ελένη Βαΐτσου...

Δεν θα γιορτάσουν φέτος και εξηγούν στο DownTown γιατί.
Μόνοι του Αγίου Βαλεντίνου: Δημήτρης Μοθωναίος, Ευθύμης Ζησάκης, Ελένη Βαΐτσου...



Δεν νιώθουν ζάλη, πεταλούδες στο στομάχι και φτερουγίσματα στην καρδιά. Ο φετινός Βαλεντίνος θα τους βρει να περνούν και μόνοι τους καλά, πίνοντας στην υγειά των «συγχωρεμένων» και κερνώντας σφηνάκια τα ερωτευμένα κορίτσια στο διπλανό τραπέζι.

 

AΠΟ ΤΗ ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

Δημήτρης Μοθωναίος

I HATE VALENTINE
«Φοβερή η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έχω απίστευτη μοναξιά. Τρελαίνομαι. Τους σιχαίνομαι όλους. Βλέπω παντού ζευγαράκια, μπαλόνια, εσώρουχα, σοκολατάκια, δεν μπορώ καθόλου. Αυτήν τη μέρα θα καθίσω σπίτι και θα παραγγείλω στον εαυτό μου ένα πολύ ωραίο δώρο: πίτσα απ’ όλα. Και σκορδόψωμο. Γιατί αυτή είναι η χαρά όταν είσαι μόνος σου. Ότι μπορείς να φας σκόρδο. Kατάλαβες; Και δεν έχω ανάγκη κανέναν. Θα δω και μια ταινιάρα εκπληκτική, την Ολέθρια Σχέση, αγκαλιά με το παπλωματάκι μου γιατί η κουβέρτα με τσιμπάει, δεν μπορώ. Είμαι που είμαι μπακούρι, τουλάχιστον ας είναι απαλό το πάπλωμα. Στο κρεβάτι μου έχω τέσσερα μαξιλάρια. Κάτι τέτοιες μέρες μοναξιάς, τα παίρνω αγκαλίτσα και ξαφνικά γίνονται όλα φανταστικά. Είχα και ένα φυτό το οποίο όμως πότιζα παραπάνω και πέθανε. Η αγάπη μου το σκότωσε. Γενικά δεν είμαι έτοιμος να αναλάβω τη φροντίδα ενός άλλου πλάσματος. Ακόμη και αν αυτό είναι ένα φυτό».

#ΑGAPIMENO
«Παράλογες απαιτήσεις δεν έχω από τις γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά, δεν με πλησιάζουν. Να φανταστείς, ο μόνος τρόπος να τραβήξω τα βλέμματα σε ένα μπαρ, είναι να σκοντάψω. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Ίσως να φταίει ότι το παράκανα με το χιούμορ μου μέσω Instagram. Με βλέπουν πια σαν μια αστεία persona. Σαν μια γελοιότητα σκέτη που δεν έχει ίχνος γοητείας. Πρέπει να το γυρίσω λίγο στο πιο sexy. Να βάλω περισσότερο γυμνό, μια πιο μπάσα φωνή μπας και αλλάξει κάτι. Όχι τίποτα άλλο, ανυπομονεί και η μάνα μου. Μεγαλώνει, θέλει να δει ένα εγγόνι και δεν ξέρω πώς να την ικανοποιήσω. Σίγουρα για την αποτυχία μου στις γυναίκες παίζει ρόλο και το ότι κινούμαι στους λάθος χώρους. Στον δικό μας χώρο, για παράδειγμα, δεν παίζει να βρω νύφη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Με το «agapimeno» τώρα στο Instagram έχω κάνει, είναι η αλήθεια, μια ανανέωση του κύκλου και έρχονται και άλλα κορίτσια από άλλους επαγγελματικούς χώρους, αλλά συνήθως πέφτω πάνω σε νοικοκυρές. Νομίζω ότι το βασικό μου πρόβλημα τελικά είναι ότι αρέσω στις μεγαλύτερες. Πενήντα+. Και μένα αυτό δεν με εξυπηρετεί καθόλου». 

 

SWEET BOY
«Έχω να γιορτάσω τον Άγιο Βαλεντίνο εδώ και δύο χρόνια. Την τελευταία φορά, θυμάμαι, είχα κάνει έναν πολύ ιδιαίτερο εορτασμό στο κορίτσι μου. Βασικά έκανα ακριβώς ό,τι κορόιδευα: σοκολατάκια, εσώρουχα, κοσμήματα, μπαλόνια. Ακόμη και στον σκύλο είχα φορέσει φορμάκι με καρδούλες. Στο ορκίζομαι, λέω αλήθεια».

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
«Χυλόπιτες; Αρκετές. Ειδικά στο σχολείο, που αυτά τα χρόνια σε διαμορφώνουν, βίωσα μεγάλη απόρριψη. Μπορώ να αναφέρω και ονοματεπώνυμο: Mυρτώ Καλογεροπούλου, συμμαθήτριά μου. Την καταγγέλλω δημόσια. Και αργότερα, όμως, θυμάμαι γνώρισα μια κοπέλα που είχε χωρίσει αλλά δεν είχε ξεπεράσει ακόμη τον πρώην της. Παρ’ όλα αυτά, μου ζήτησε να βγούμε μήπως και τη βοηθήσω να τον ξεχάσει, αλλά τελικά ούτε γι’ αυτό δεν έκανα. Είναι παράλογο το πώς σκέφτονται οι γυναίκες. Στη μελλοντική κοπέλα μου θέλω να πω να κάνει υπομονή και θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας. Και να ευχηθώ του χρόνου να φωτογραφηθώ ξανά για το περιοδικό, αυτήν τη φορά αγκαλιά με το κορίτσι μου. Να είναι ένα όμορφο και γλυκό πλάσμα».

● O Δημήτρης Μοθωναίος πρωταγωνιστεί στην παράσταση Πέερ Γκυντ στο Εθνικό Θέατρο.

Ελισάβετ Σπανού

Ο ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ
«Το θέμα με τους άνδρες είναι πως όλες έχουμε ένα ιδανικό πρότυπο στο κεφάλι μας και δύσκολα θα παρεκκλίνουμε από αυτό. Κοινώς, μας έχει καταστρέψει ο Παπακαλιάτης. Οι άνδρες δεν έχουν αλλάξει με τα χρόνια. Πάντα οι ίδιοι ήταν, απλώς εγώ άργησα εν προκειμένω να το καταλάβω. Η κατάσταση με μία λέξη; “Ταλαιπώρια”. Συνειδητοποίησα τελικά πως όταν ερωτεύεσαι και αφήνεσαι να το ζήσεις, το χάνεις το παιχνίδι. Ενώ όσο κρατάς αντίσταση, το έργο κυλάει μια χαρά. Θα έλεγα πως οι άνδρες με πλησιάζουν ευκολότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν, αλλά εγώ έχω βάλει πια έναν τοίχο προστασίας. Έχω γίνει πιο κρατημένη και επιφυλακτική μαζί τους. Υποσυνείδητα. Έχω να ερωτευθώ τέσσερα χρόνια. Είναι πραγματικά επιλογή μου, αλλά ακόμη και αν ήμουν μόνη από επιλογή των άλλων, δεν θα το ομολογούσα. “Εγώ το διάλεξα, εγώ το αποφάσισα, είναι επιλογή μου” όπως λέει και η Άννα Βίσση». 

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
«Όσοι υπήρξαν κατά καιρούς δίπλα μου είχαν να μου προσάψουν ένα πράγμα: ότι τους δημιουργώ ανασφάλεια. Αστάθεια. Ένιωθαν ότι θα ξυπνήσω το πρωί της επόμενης μέρας και θα είμαι ένας άλλος άνθρωπος που θα τρέξει να φύγει μακριά. Προφανώς αυτή την εικόνα βγάζω, αλλά στην ουσία είμαι πολύ σταθερή και αφοσιωμένη στις σχέσεις μου. Θέλω όμως και εγώ δίπλα μου έναν άνδρα που δεν θα μιλάει πολύ και θα δίνει την αίσθηση ότι κάνει αυτός κουμάντο. Δεν μπορώ τις γλυκουλιές και τους αγκαλίτσες. Nιώθω ότι θα ερωτευθώ ξανά σύντομα και είμαι έτοιμη, γι’ αυτό στον μελλοντικό Βαλεντίνο μου θέλω να πω: “Σε περιμένω, μην αργείς”». 

CHEERS LOVE
«Όσο για τη φετινή γιορτή, θα την περάσω με τις φίλες μου. Γυναικοπαρέα, και όλες ελεύθερες. Γενικά αυξανόμαστε επικίνδυνα, δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα τα πιούμε στην υγεία του συγχωρεμένου, όπως λέει και μια φίλη μου. Είναι μια ατάκα που χρησιμοποιούμε στην παρέα και συνήθως, ναι, ο συγχωρεμένος είναι αυτός που μας έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο. Ποια γυναίκα, άλλωστε, δεν έχει τραβήξει μια καψούρα που δεν της βγήκε; Ακούω μάλιστα, τώρα τελευταία, στις ερωτικές σχέσεις να εξαφανίζεται ο άλλος χωρίς να στείλει ούτε ένα μήνυμα. Το έχω ακούσει τουλάχιστον τέσσερις φορές τον τελευταίο καιρό. Δόξα τω Θεώ, αυτό δεν μου έχει συμβεί».

● H Eλισάβετ Σπανού πρωταγωνιστεί στη νέα βαμπιρική σειρά του Netwix «Athens Dark».

Ορφέας Παπαδόπουλος

ΤΗΕ ΒΑCHELOR
«Tώρα φορτίζω μπαταρίες για τον επόμενο έρωτα. Ύστερα από αρκετό καιρό, επέλεξα να είμαι μόνος μου. Το χρειαζόμουν και για να πω την αλήθεια, το γουστάρω τρελά. Λατρεύω τις γυναίκες, πεθαίνω για το φλερτ, θέλω να υπάρχει ο έρωτας στη ζωή μου, απλώς δεν είμαι αυτή την περίοδο σε φάση να ζήσω έναν δεσμευτικό έρωτα. Δεν θέλω καλούπια, πλαίσιο, “πού είσαι;”, “γιατί άργησες;”, “γιατί δεν μου ’στειλες μήνυμα;”, “τι έκανες σήμερα;”. Ναι, με τον καιρό γίνομαι πιο περίεργος και απαιτητικός στις σχέσεις μου». 

NO TATTOO
«Στις γυναίκες με ξενερώνει η υπέρμετρη φιλαρέσκεια και τα πάρα πολλά τατουάζ. Θέλω η γυναίκα να προσέχει τον εαυτό της, αλλά να μην παραμορφώνεται. Θέλω να έχει τατουάζ αλλά να φαίνεται και λίγο δέρμα. Γενικά ζητώ ένα καλό κορίτσι. Ίσως και ένα κακό κορίτσι, δεν έχω πρόβλημα. Νομίζω οι γυναίκες δεν ήξεραν ποτέ τι θέλουν από τη ζωή τους. Όχι πως οι άνδρες είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Ως άνδρας έχω δεχτεί απορρίψεις, έχω πέσει στα πατώματα, έχω χωρίσει και με έχουν χωρίσει. Πλέον με έναν μαγικό τρόπο τα ξεπερνώ όλα πολύ πιο εύκολα. Δεν μπορούμε να συντονιστούμε; Δεν μπορεί να υπάρξει σχέση ή η χημεία μιας βραδιάς; Δεν πειράζει. Φιλάκια και γεια σας».

AΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΡΙΛΑ
«Τη φετινή γιορτή θα την περάσω με τους φίλους μου. Ανδροπαρέα, καφρίλα και αλητεία. Λέμε να βγούμε να πειράζουμε ερωτευμένα κορίτσια. Τώρα σε ένα μπαρ δεν ξέρω αν θα στρέψουν όλα τα βλέμματα πάνω μου, ξέρω όμως πως από το πρώτο λεπτό γνωρίζω ακριβώς τι βρίσκεται μέσα στο μαγαζί, ακόμη και στην τελευταία γωνία».

● O Oρφέας Παπαδόπουλος πρωταγωνιστεί στην παράσταση Δουλειές με Φούντες στη σκηνή «Ζωή Λάσκαρη».

Tζούλη Αγοράκη

ΤΑΓΜΕΝΗ ΕΡΓΕΝΙΣΣΑ
«Δεν μπορώ τα συνοικιακά ζευγαράκια που περνούν μαζί το Σαββατοκύριακο, ανεβάζουν selfies ψεύτικης ευτυχίας και ρωτάει ο ένας τον άλλον: “Αγάπη μου περνάς καλά;” Βαριέμαι τα υποκοριστικά τους: “Πιάσε μου το αλατάκι, πιάσε μου το πιπεράκι”. Πνίγομαι με όλα αυτά. Επίσης, αυτός ο ψυχαναγκασμός “πρέπει να έχεις σχέση”, “πρέπει να περνάς καλά” δεν είναι για μένα. Είμαι ταγμένη εργένισσα. Μάλλον ο χαρακτηρισμός που μου ταιριάζει καλύτερα είναι “ελεύθερη πολιορκημένη”. Μου αρέσει να πολιορκούμαι, αλλά ταυτόχρονα να αισθάνομαι εσαεί ελεύθερη».

 

DRAMA QUEEN
«Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι ο έρωτας κρατά 18 μήνες. Πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος όλη αυτή την έκρηξη των ορμονών και της τρέλας; Νομίζω πια ότι δεν αντέχω ούτε 18 μέρες να το περάσω όλο αυτό. Γενικά, στον έρωτα έχω υπάρξει και drama queen. Έχω πιάσει αστράγαλο, έχω κυλιστεί στο πάτωμα και το έχω σκουπίσει. Βήμα και σκουπίζω. Ευτυχώς όμως στη ζωή μου όλα τα κάνω μία φορά. Μέσα σε τρία λεπτά κατάλαβα πόσο χαμηλά έπεσα, σηκώθηκα πάνω, άνοιξα την πόρτα και δεν ξαναγύρισα». 

LOVE QUOTES
«Για τους άνδρες ισχύει αυτό που έλεγε  η γιαγιά μου η Σμυρνιά: “τον άνδρα σου κεράτωνε και μάγια μην του κάνεις”. Και αυτό που έλεγε η Μελίνα Μερκούρη: “Φτύσε για να έχεις”. Και μην πάμε μακριά, τα έχει πει όλα ο Roland Barthes στα Aποσπάσματα Eρωτικού Λόγου: “Ο έρωτας θα είναι εξ ορισμού αυτό που δεν κατέχουμε”. Το άπιαστο. Όταν το κάνουμε κυριακάτικη ρουτίνα, αυτομάτως το βαριόμαστε. Το λάθος που κάνουμε οι γυναίκες είναι όχι μόνο να δείχνουμε στους άνδρες ποιες είμαστε, αλλά να τους δίνουμε και οδηγίες χρήσης με το καλημέρα». 

ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ
«Στο φλερτ μου αρέσει όλο αυτό της αρχής: ο κυνηγός, το θήραμα, η σαγήνη, ο θύτης και το θύμα. Ξενερώνω όταν με πλησιάζουν άνδρες και ακούω την ατάκα “κάπου σε έχω δει” και να είναι και σίγουροι. “Μα που με έχεις δει, στα όνειρά σου;” Γενικά έχουν σκεφτεί πρωτότυπους τρόπους για να με γνωρίσουν. Μου έχουν στείλει, για παράδειγμα, εξώδικο -κανονικά με δικαστικό κλητήρα-, το οποίο έγραφε “κυρία μου, με γοητεύσατε ακραία και για να μην προβούμε σε δικαστικές διαμάχες, σας περιμένω αύριο στο τάδε μέρος, την τάδε ώρα”. Εκτίμησα το ευρηματικό χιούμορ και την ευφυΐα του και δέχτηκα την πρόσκληση». 

MΕ ΑΝD MY CAT
«Όχι, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω τον ανδροδιώχτη. Τους τελευταίους μήνες, βέβαια, έχω αποκτήσει μια γάτα. Λες μ' αυτό να έχω επικυρώσει μόνη μου τον γεροντοκορισμό μου;»

● Η Τζούλη Αγοράκη σύντομα θα κυκλοφορήσει μια σειρά διηγημάτων με τίτλο Ανδρολίβαδο.

Eλένη Βαΐτσου`

RΕLATIONSHIP STATUS: SINGLE
«Όλες οι φίλες μου είναι δεσμευμένες, παντρεμένες με παιδιά. Ευτυχώς από τη στενή μου παρέα έχουν μείνει ακόμη δυο άτομα ελεύθερα. Προσωπικά έχω πολύ καιρό να αισθανθώ πεταλούδες στο στομάχι μου. Ίσως φταίει ότι έχουν αυξηθεί τα standards μου. Θέλω δηλαδή να υπάρχει κατανόηση, σεβασμός και ευγένεια. Να μην ντρέπομαι να κυκλοφορήσω τον άνδρα που θα έχω δίπλα μου. Και να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας. Από την άλλη, πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα είναι τυχερά».

DON'T TOUCH
«Έξω δεν με πλησιάζουν εύκολα οι άνδρες. Πολλές φορές περνάω απαρατήρητη, ίσως γιατί κυκλοφορώ πάντα με πιασμένα μαλλιά, ένα jean παντελόνι ή μια φόρμα και αθλητικά. Ή ίσως επειδή είμαι κοντή και πολλές φορές δεν φαίνομαι. Μπορεί δηλαδή να με δει ο άλλος μόνο αν είναι από ένα ύψος και πάνω. Από την άλλη, είμαι και εγώ λιγάκι απρόσιτη. Δεν θα δώσω εύκολα το δικαίωμα στον άλλον να με πλησιάσει. Από μικρή ήμουν έτσι. Δεν πιστεύω καθόλου στους κεραυνοβόλους έρωτες. Ότι δηλαδή θα σε δω κάπου έξω και θα πέσω ξερή; Αργώ λίγο σ’ αυτά τα πράγματα, θέλω τον χρόνο μου».

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
«'Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν έχω γιορτάσει ποτέ τον Άγιο Βαλεντίνο, ακόμη και όταν ήμουν ερωτευμένη. Δεν σημαίνει τίποτα για μένα αυτή η γιορτή. Φέτος λοιπόν, που θα έχω το ρεπό μου από το θέατρο, θα περάσω τη μέρα αυτή όπως οποιαδήποτε άλλη κανονική μέρα. Θα καθίσω σπίτι να δω καμιά ταινία. Θα προτιμήσω θρίλερ γιατί σιχαίνομαι τις ρομαντικές ταινίες. Με κουβερτούλα και μια πίτσα αγκαλιά. Και θα αποφύγω τα social media. Δεν θα αντέξω καρδούλες και όλο αυτό το ξαφνικό κύμα αγάπης».

● Η Ελένη Βαΐτσου παίζει στο musical Grease.

 

Ευθύμης Ζησάκης

LOVE HUNTER
«Η εύκολη γυναίκα είναι σαν το έτοιμο φαγητό. Το τρως αλλά δεν έχει καμιά διατροφική αξία. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να νιώθει ο άνδρας κυνηγός. Έχουν αλλάξει πολύ όμως τα πράγματα στις ερωτικές σχέσεις. Πλέον το δύσκολο είναι δυσεύρετο. Δεν πιστεύω στις γιορτές του έρωτα. Τον έρωτα και το πάθος τα ζεις κάθε μέρα. Αυτή η γιορτή είναι μόνο για τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία. Δεν γνωρίζουμε καν πώς είναι η φιγούρα αυτού του Βαλεντίνου. Μήπως να φτιάξουμε ένα εικόνισμά του, να το βάζουμε στις κρεβατοκάμαρες του κόσμου να νιώθουν πάντα ερωτευμένοι»;

TO ΣΥΜΠΑΝ ΑΚΟΥΕΙ
«Είμαι φρεσκοχωρισμένος αλλά ακόμη και όταν βρισκόμουν σε σχέση δεν θυμάμαι ποτέ να σήκωσα το τηλέφωνο να κλείσω ένα ρομαντικό δείπνο για δύο σε κάποιο καλό εστιατόριο. Το μόνο που ίσως κάνω φέτος είναι να αγοράσω ένα λουλούδι πριν πάω στο θέατρο και να το βάλω στο καμαρίνι μου. Γενικά, όταν χωρίζω, το ρίχνω στη δουλειά. Η λεγόμενη εργασιομανία είναι ο δικός μου τρόπος για να ξεπεράσω πιο εύκολα την πρώην σύντροφό μου. Όσο μεγαλώνω, τόσο πιο δύσκολο φαντάζει στο μυαλό μου ότι θα βρεθεί ένας άνθρωπος και για μένα. Περιμένω από το σύμπαν να μου φέρει αυτό το ταίρι».

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
«Γενικά είμαι εύκολος σύντροφος. Δεν ροχαλίζω και δεν θα σου πω: “Πάμε εκεί”. Δεν με ενδιαφέρει πού θα πάμε, με ενδιαφέρει με ποιον θα είμαι. Η μόνη μου δυσκολία είναι να απλώνω ρούχα. Οπότε ιδανικά θα ήθελα μια γυναίκα-νοικοκυρά. Να μπορεί να βάλει και ένα πλυντήριο. Κατά τα άλλα, είμαι ρομαντικός τύπος. Έχει τύχει να γνωρίσω Πέμπτη κοπέλα και Παρασκευή να φύγουμε μαζί για Λονδίνο, για 15 μέρες. Δεν χρειάζεται να περιμένεις του αγίου Βαλεντίνου για να κάνεις μια ρομαντική έκπληξη στην αγαπημένη σου. Χρειάζεται να περιμένεις τη γιορτή αυτή, μόνο για να βρεις μια καλή αφορμή να στείλεις μήνυμα στην πρώην σου και να της πεις: “Σε σκέφτηκα σήμερα”».

● Ο Ευθύμης Ζησάκης πρωταγωνιστεί στο musical Cabaret.

P.S. Happy Valentine!

 

Φωτογραφίες: Koσμάς Κουμιανός

Μake-up/ Hair Styling: Ελισάβετ Δερέ

Styling/ Grooming: Φιλίτσα Νικολαϊδη