Αλέξανδρος Παρθένης: «Η Σπυροπούλου δεν είναι το highlight του Survivor»

Δίνει την πρώτη του συνέντευξη στη μετα-Survivor εποχή στο περιοδικό DownTown.
Αλέξανδρος Παρθένης: «Η Σπυροπούλου δεν είναι το highlight του Survivor»



Πιστεύει ότι η αποχώρησή του από το Survivor ήταν άδικη, ότι οι λευκές τρίχες στα μαλλιά του είναι γοητεία και ότι η Ντίνα δεν θα έπρεπε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παίκτες. Συμφωνείς μαζί του;  

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΦΑΦΟΥΤΗ

Το τηλεοπτικό του comeback ήταν ξαφνικό. Ο Αλέξανδρος Παρθένης, ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία αποχής από την τηλεόραση, βρέθηκε στον Άγιο Δομίνικο και το Survivor 2, για να καταλήξει να γίνει ο πρώτος άτυχος παίκτης που αποχώρησε από το παιχνίδι. Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός, έχοντας πια επανέλθει στους ρυθμούς του, μιλάει για το παρασκήνιο του action reality και εξηγεί πού ήταν χαμένος τόσα χρόνια. 

Αλέξανδρε, πώς είσαι μετά το Survivor; 
Από τον Άγιο Δομίνικο έφυγα το Σάββατο 27 Ιανουαρίου που μας πέρασε. Είμαι στην Ελλάδα πάνω από μία εβδομάδα, που σημαίνει ότι βρήκα μαξιλάρι και στρώμα για να κοιμάμαι σωστά, οπότε είμαι καλά. 

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες επιστρέφοντας στην Ελλάδα; 
Μπάνιο. Φαντάσου ότι είχαν περάσει δυο-τρεις μέρες από το αγώνισμα με τις λάσπες και ακόμα έβγαινε κοκκινόχωμα από πάνω μου. Πέρασα διπλό χέρι σώμα και μαλλιά. 

Πώς έγινε η προσέγγιση; Είχες προτάσεις από άλλο action reality στο παρελθόν; 
Ήταν η πρώτη φορά που μου έκαναν πρόταση για τέτοιου είδους realty. Στις 8 Ιανουαρίου με πήρε τηλέφωνο η παραγωγή του Survivor, στις 9 πήγα να μιλήσω από κοντά και στις 10 του μηνός έκλεισε η συμφωνία. Πέρασα από κάποιες εξετάσεις, αιματολογικές, τεστ κοπώσεως κ.λπ., έκανα τα εμβόλια και πέντε μέρες μετά μπήκα στο αεροπλάνο. Δεν ήμουν προετοιμασμένος, ούτε το περίμενα. Ξεκάθαρα πήγα για την εμπειρία και για να δοκιμάσω τις αντοχές μου. Επίσης, το χρηματικό έπαθλο ήταν ένα κίνητρο. 

Απογοητεύτηκες που έμεινες τόσο λίγο στο παιχνίδι;
Στενοχωρήθηκα γιατί ήξερα ότι μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα, παρόλο που έδωσα το 100% του εαυτού μου αγωνιστικά. Αυτό που με στενοχώρησε, όμως, ήταν ότι πέρυσι, αν θυμάμαι καλά, την πρώτη εβδομάδα δεν υπήρχε αποχώρηση καθώς ήταν εβδομάδα προσαρμογής για όλα τα παιδιά. Οπότε φέτος ήταν άδικο και για τους τρεις υποψηφίους. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πήραμε θετικές ψήφους από ανθρώπους που μας γνωρίζουν προσωπικά γιατί ο κόσμος απ’ έξω δεν πρόλαβε να δεθεί ή να κρίνει προσωπικότητες. Ο τηλεθεατής που το είχε παρακολουθήσει τρεις-τέσσερις μέρες μπορεί να μη σήκωνε καν το τηλέφωνο για να ψηφίσει. Πραγματικά θα χαιρόμουν αν με έπαιρναν τηλέφωνο από την παραγωγή και μου έλεγαν «Ξέρεις, πέρυσι είχε γίνει αυτό, φέτος έγινε λάθος, οπότε ξαναμπαίνεις». Θα ήθελα να γνωρίσει ο κόσμος τι μπορεί να κάνει ο Αλέξανδρος. Αν μου το πρότειναν θα ξαναέπαιρνα το αεροπλάνο να πάω Άγιο Δομίνικο. 

Θα ήθελες να ζήσεις λίγο παραπάνω Κωνσταντίνα Σπυροπούλου που είναι το highlight του παιχνιδιού;
Για ποιον λόγο; Η Κωνσταντίνα δεν είναι το highlight του Survivor. Νομίζω ότι εσείς την έχετε κάνει highlight. Η Κωνσταντίνα είναι ένας άνθρωπος όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Γιατί με ρωτάς συγκεκριμένα για εκείνη; Άρα εσείς δημιουργείτε όλο αυτό το κλίμα.

Μα όλοι με τη Σπυροπούλου ασχολούνται. Αφού είναι η πιο αναγνωρίσιμη. 
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είναι ό,τι είναι και ο Αλέξανδρος, ό,τι είναι η Ελένη Χατζίδου, ό,τι είναι η Κατερίνα Δαλάκα. Για μένα, όπως ήξερα την Κατερίνα Δαλάκα, ήξερα και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, δηλαδή δεν γνωριζόμουν μαζί τους προσωπικά. Σίγουρα την ήξερα σαν όνομα. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα περισσότερο χρόνο με όλα τα παιδιά, όχι μόνο με την Κωνσταντίνα. Με τα υπόλοιπα παιδιά τουλάχιστον ταξιδέψαμε και μαζί. 

Τι δεν είδε ο τηλεθεατής τις μέρες που έμεινες στον Άγιο Δομίνικο; 
Υπήρχαν πολλές ώρες που βρισκόμασταν στην παραλία που μπορεί να μην είχε καλύψει η ημερήσια εκπομπή του Survivor. Για να καταλάβεις, εκεί νυχτώνει στις 7 και στις 8:30 κοιμόμασταν. Υπάρχει μία σταθερή κάμερα στην καλύβα που γράφει 24 ώρες το 24ωρο και από εκεί και πέρα οι κάμερες με τους ρεπόρτερ έρχονταν 8 το πρωί που ξυπνούσαμε και έφευγαν στις 7 το βράδυ. Ωστόσο, ανά πάσαν στιγμή μπορούσε να έρθει το βράδυ κάποιος ρεπόρτερ. Αλλά σίγουρα δεν έπαιξαν πολλά από αυτά που κάναμε. Υπήρχαν βραδιές που τραγουδήσαμε και χορεύαμε. Μάλιστα, κάναμε μία παρωδία τού Στην Υγειά μας, ρε Παιδιά. Η βραδιά λεγόταν Στην Καρύδα μας, ρε Παιδιά, και ο Στέλιος Κρητικός έκανε τον Σπύρο Παπαδόπουλο.  

Υπήρχαν παίκτες που άλλαζαν χαρακτήρα μπροστά στις κάμερες; 
Σίγουρα, γνωρίζοντας ότι έχεις μια κάμερα πάνω από το κεφάλι σου δεν μπορείς να είσαι χύμα όπως είσαι στην καθημερινότητά σου. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι μας βλέπουν παιδιά και ότι πρέπει να δείξουμε έναν καλό χαρακτήρα, οπότε κανείς δεν είναι ο πραγματικός εαυτός του. Αλλά το να δω μία διαφορετική συμπεριφορά επειδή έρχεται η κάμερα, όχι, δεν το παρατήρησα. Στην πορεία που θα αλλάξουν οι συνθήκες σίγουρα θα βγαίνουν άλλοι χαρακτήρες. 

Η Ναταλία Γερμανού σε υποστήριζε όσο ήσουν στο παιχνίδι. Kάποιος στο twitter έγραψε «μεγάλωσε και ο Παρθένης» και εκείνη απάντησε «μια χαρά είναι». 
Αν αυτός που έγραψε το σχόλιο έχει βρει την φόρμουλα να μη μεγαλώνεις μακάρι να την πει και σε εμάς. Όλοι μεγαλώνουμε. Όταν μπήκα στο παιχνίδι δεν είπα ότι είμαι 25 χρονών. Είμαι 42, δεν είμαι αθλητής και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό. Όσο για τη Ναταλία, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και εκτιμάει πολύ ο ένας τον άλλον. Η Ναταλία λέει πάντα πραγματικά αυτό που αισθάνεται και με χαροποιεί γιατί σέβομαι την κρίση της. 

Εσύ πώς αισθάνεσαι με την ηλικία σου;
Από τη στιγμή που ο χρόνος είναι καλός μαζί μου, τότε κι εγώ νιώθω καλά με την ηλικία μου. Πέρα από το ότι έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου, δεν νομίζω ότι μου έχει φερθεί άδικα ο χρόνος. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κάτσουν να επιβραδύνουν την ηλικία τους. Θα είμαι πάντα αυτό που είμαι. Με τη Νικόλ, την κομμώτριά μου, κάνουμε συνέχεια πλάκα για τα μαλλιά μου. Μου λέει «Να τα βάψω λίγο;» και της λέω «Άσε μας, κοπέλα μου, είναι γοητεία». Επομένως είμαι ευτυχισμένος για το πώς μου συμπεριφέρεται ο χρόνος. 

Είναι που είχαμε να σε δούμε χρόνια τόσο έντονα στην επικαιρότητα. Γιατί απείχες από τη δημοσιότητα; Ήταν επιλογή σου; 
Νομίζω ότι ήταν ένας συνδυασμός επιλογής και συγκυριών. Το 2009 είχα ένα αρκετά σοβαρό θέμα υγείας που μου στέρησε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα σίριαλ του Mega, στη Ζωή της Άλλης. Τότε είχα ζητήσει μια τεράστια συγγνώμη από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη και 9 χρόνια μετά τον ευχαριστώ που με περίμενε για ένα μήνα. Τον πήρα όμως τηλέφωνο και του είπα ότι δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω για να γίνει η αποκατάσταση της υγείας μου και προχώρησε στην αντικατάστασή μου. Τώρα η υγεία μου είναι μια χαρά. Αργότερα, λόγω της κρίσης, τα ελληνικά σίριαλ ήταν ελάχιστα. Οπότε σ’ αυτή την περίοδο των 9 χρόνων δεν μου δόθηκε κάποια άλλη ευκαιρία, δεν υπήρχε κάποια πρόταση για συνεργασία. 

Το κυνήγησες όμως; 
Όχι. Είμαι ένας άνθρωπος που γενικά δεν κυνηγάω. Είχα φτάσει στο σημείο να έχω αναγνωρισιμότητα, οπότε αν κάποιος παραγωγός, σκηνοθέτης ή σεναριογράφος με είχε στο μυαλό του θα μπορούσε να με πάρει τηλέφωνο και να μου προτείνει κάποιο concept. 

Fact 1
Μετά την αποχώρησή του από το Survivor, είχε 150 μηνύματα στο Instagram του που του έλεγαν ότι η αποχώρησή του ήταν άδικη.

Fact 2
Υπήρξε παντρεμένος με την Κατερίνα Θάνου, από την οποία πήρε διαζύγιο το 2016. 

Περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί.