Γιώργος Λιανός: "Στην αρχή σκέφτηκα ότι μου κάνουν πλάκα".

H πρώτη συνέντευξη του συμπαρουσιαστή του Survivor στο DownTown που κυκλοφορεί!
Γιώργος Λιανός: "Στην αρχή σκέφτηκα ότι μου κάνουν πλάκα".



Στο περιοδικό DownTown έδωσε συνέντευξη o Γιώργος Λιανός. Διάβασε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα.

Ο νέος έμπιστος του Τούρκου παραγωγού φαίνεται πως είναι ο Γιώργος Λιανός, αφού τελευταία στιγμή του ’σκασε ένα μήνυμα στο κινητό που έλεγε: «Mπορείς να έρθεις στον Άγιο Δομίνικο; Σε χρειαζόμαστε». Έτσι, μετά τις πετυχημένες εμφανίσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, ο πάντα χιουμορίστας και ατακαδόρος Γιώργος Λιανός παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για Survivor και δηλώνει «τώρα αρχίζει το παιχνίδι να φουντώνει». Προφανώς, κάτι παραπάνω θα γνωρίζει.

ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

Ποιος σου έκανε την πρόταση για το Survivor;
Με πήρε τηλέφωνο πριν από δυο μέρες ο Άγγελος Χριστόπουλος (σ.σ.: δεξί χέρι του Ατζούν στην Ελλάδα) και μου είπε: «Σε χρειαζόμαστε». Στην αρχή σκέφτηκα «έχει γούστο να μου κάνουν πλάκα», γιατί κι εγώ είμαι πλακατζής και συνηθίζω να κάνω διάφορες φάρσες στο ραδιόφωνο. Αμέσως μετά σκέφτηκα «θα μου προτείνουν τώρα να πάω για παίκτης στο Survivor» και αυθόρμητα πήγε το μυαλό μου στο τελευταίο check up που έκανα και σε ποιο ντουλάπι φύλαξα τις εξετάσεις για να τους τις παρουσιάσω και να τους πω: «Λόγω αυτού του προβλήματος υγείας δεν μπορώ να κατέβω στον Άγιο Δομίνικο». Όταν άκουσα όμως «θέλουμε να έρθεις να βοηθήσεις στη συμπαρουσίαση του Survivor» εκεί, εντάξει, δεν σου κρύβω ότι ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Είναι το νούμερο ένα τηλεοπτικό project αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και μια τεράστια ευκαιρία για μένα. 

Ποια ήταν ακριβώς η ατάκα; «Έλα να συμπαρουσιάσεις το Survivor»;
Η ατάκα ακριβώς ήταν «αγοράκι μου, τι κάνεις αύριο το πρωί;» από το στόμα του Άγγελου Χριστόπουλου, ενώ πρώτα μου είχε στείλει μια φωτογραφία από τον Άγιο Δομίνικο, ένα πολύ ωραίο τοπίο. Του απαντάω: «Ό,τι κάνω κάθε μέρα. Ραδιόφωνο, παιδιά και υποχρεώσεις. Εσείς μια χαρά περνάτε πάντως. Οι μισοί φύγατε για Άγιο Δομίνικο, οι άλλοι μισοί στην Κωνσταντινούπολη για το project με τη Μαρία Μπακοδήμου, εγώ τουλάχιστον να ξεκινήσω από τώρα να κάνω κάστινγκ για το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο;»

Και τι απάντησε στο μήνυμα;
Με πήρε τηλέφωνο εκείνη την ώρα και μου είπε: «Αγοράκι μου, σε χρειαζόμαστε. Τι κάνεις αύριο το πρωί; Μπορείς να μπεις σε ένα αεροπλάνο και να έρθεις στον Άγιο Δομίνικο;» Του λέω: «Για ποιον λόγο;» Και εκεί που περίμενα να μου σκάσει την πρόταση για παίκτης, μου λέει: «Όχι για παίκτης, για συμπαρουσιαστής». Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ και του ζήτησα λίγο χρόνο για να διευθετήσω το θέμα των παιδιών. Του απάντησα τελικά θετικά την επόμενη μέρα. 

Έκλεισε λοιπόν η συμφωνία;
Ναι, θα είμαι συμπαρουσιαστής στο Survivor.

Πότε φεύγεις για Άγιο Δομίνικο;
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, την Τρίτη. Περιμένω να πάρω τα εισιτήρια στα χέρια μου. Φαντάζομαι, χρειάζονται και κάποια εμβόλια. Έτρεχα τις προηγούμενες μέρες να κάνω μια ανανέωση διαβατηρίου γιατί με το υπάρχον θα μπορούσα να ταξιδέψω για Άγιο Δομίνικο αλλά δεν θα μπορούσα να γυρίσω. Γενικά, προσπαθώ να κλείσω τις υποχρεώσεις μου εδώ πριν φύγω.

Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ρώτησες τη γνώμη του για το αν θα έπρεπε να πας ή όχι στο Survivor;
Ο αδερφός μου, γιατί είναι ο πιο ψύχραιμος άνθρωπος που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα. Μου είπε τα θετικά, τα αρνητικά, σαφώς το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι θα μείνω τόσους μήνες μακριά από τα παιδιά μου. Καταλήξαμε ότι «θα βρεθεί λύση με τα παιδιά. Θα μιλάμε καθημερινά με βιντεοκλήσεις και, από εκεί και πέρα, θα είναι μια ευκαιρία που θα πρέπει να αρπάξω και να τη χρησιμοποιήσω προς όφελός μου».

Τα παιδιά πώς αντέδρασαν όταν τους το ανακοίνωσες;
Η μεγάλη, λόγω ηλικίας, καταλαβαίνει περισσότερα. Της είπα «θυμάσαι τον Ντάνο; Ο μπαμπάς θα φύγει για κάποιους μήνες, θα πάει εκεί που ήταν ο Ντάνος». Γούρλωσε τα μάτια και με ρώτησε «θα πας στο Survivor;». Της άρεσε πάρα πολύ η ιδέα. 

Τι αρμοδιότητες θα έχεις ακριβώς, στο Survivor;
Απ’ ό,τι ξέρω, θα αναλάβω ένα μικρό κομμάτι του κάθε επεισοδίου. Δεν γνωρίζω ακόμη ακριβώς τις αρμοδιότητές μου, θα πρέπει να κατέβω στον Άγιο Δομίνικο για να το κανονίσω αυτό.

Και πώς είπες το «ναι» χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς θα παρουσιάσεις;
Οι ενότητες του παιχνιδιού δεν αλλάζουν, είναι συγκεκριμένες. Απλώς εγώ θα αναλάβω κάποιες από αυτές. Μπορεί, ας πούμε, για παράδειγμα, να κάνω την ατομική ασυλία. Ο Σάκης θα κάνει τις ομαδικές ασυλίες, σίγουρα. Τώρα μπορεί να αναλάβω κάποια ενότητα από τις άλλες: να κάνω κάποιο αγώνισμα εγώ για παράδειγμα, και κάποιο άλλο ο Σάκης. Υποθέσεις κάνω απλώς, περιμένω να κατέβω στον Άγιο Δομίνικο να τα συμφωνήσουμε από κοντά. 

Πιστεύεις χάρηκε ο Σάκης Τανιμανίδης μ’ αυτή την εξέλιξη;
Δεν έχει να κάνει με προσωπική φιλοδοξία. Η Acun Medya έχει βάλει έναν στόχο όσον αφορά το φετινό Survivor και πρέπει να τον πετύχει. Προσωπικά, αφού ζητούν τη βοήθειά μου, θα είμαι εκεί και χαίρομαι γιατί παίρνω μέρος σε κάτι μεγάλο και δείχνουν ότι με υπολογίζουν.

Σε ποιους στόχους αναφέρεσαι; Εννοείς να αυξηθούν τα νούμερα τηλεθέασης;
Δεν ξέρω κατά πόσο θα αυξηθούν τα νούμερα τηλεθέασης εξαιτίας μου. Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα προσώπων, σίγουρα όμως, από τη στιγμή που ένα project θα κρατήσει έξι μήνες, βοηθά το μάτι του τηλεθεατή να αλλάζει εικόνα και να αποκτήσει μια άλλη οπτική. Αυτό είναι, αν θέλεις, το στοίχημα για μένα. Να μην κλοτσάει το πράγμα αλλά να βγει κάτι όμορφο και ωραίο. 

Aν ήσουν στη θέση του Σάκη και άκουγες ότι σου φέρνουν από το πουθενά συμπαρουσιαστή, πώς θα αντιδρούσες; Φαντάζομαι δεν θα πετούσες από τη χαρά σου.
Πώς θα αντιδρούσα... Κοίταξε να δεις. Αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με το project. Δηλαδή όλο αυτό ξεπερνά το πώς το βλέπει ο καθένας μας προσωπικά. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον αδερφό μου, μίλησα απευθείας με τον Σάκη. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και ζήτησα τη συμβουλή του πριν πάρω την τελική απόφαση.

Όταν μιλήσατε στο τηλέφωνο, γνώριζε ήδη ότι θα πας στον Άγιο Δομίνικο ή ενημερώθηκε από σένα;
Το γνώριζε ήδη.

Γιατί ήθελες τη συμβουλή του;
Γιατί το Survivor είναι ένα project συνδυασμένο με το πρόσωπο του Σάκη. Κατά κάποιον τρόπο, ο κόσμος βλέποντας το Survivor περιμένει να ακούσει τη φωνή και να δει το πρόσωπο του Σάκη. 

Και τι σου είπε ο Σάκης; Χάρηκε που θα συμπαρουσιάζετε το Survivor;
Ο ίδιος, επειδή είναι αυθεντικό παιδί και δεν κρύβεται πίσω από τα λόγια του, μου είπε: «Φίλε, πρέπει να το κάνεις. Για σένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία, οπότε μην το σκέφτεσαι καθόλου, τακτοποίησε τις εκκρεμότητές σου και έλα εδώ. Ετοιμάζω μπάρμπεκιου». Αυτά ήταν τα λόγια του.

Τώρα με την είσοδό σου στο παιχνίδι περιορίζεται, πιστεύεις, ο ρόλος του Σάκη;
Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Ο καθένας θα έχει τον δικό του ρόλο μέσα στο παιχνίδι, τη δική του προσωπικότητα και τη δική του αποδοχή από τον κόσμο. Δεν πάμε στο Survivor για να κονταροχτυπηθούμε μεταξύ μας. Πάμε για να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη δική του πλευρά, ο Σάκης φυσικά με ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο και εγώ με ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής να βοηθήσω όσο γίνεται να βγει το project πιο ολοκληρωμένο και πιο δυνατό.

Γιατί, τώρα είναι αδύναμο;
Όταν δουλεύεις μόνος σου για πολύ καιρό και ξαφνικά έρχεται και κάποιος άλλος να κάνει το ίδιο πράγμα με σένα, έστω και σε έναν μικρό βαθμό, ίσως αυτό να σε βοηθά και να σου δίνει κίνητρο να έχεις μεγαλύτερο κέφι σ’ αυτό που κάνεις. Γιατί, κακά τα ψέματα, όταν κάνεις κάτι για μια εβδομάδα, ΟΚ θα είσαι ενεργός. Όταν το κάνεις για έξι μήνες, κουράζεσαι.

Αυτό βγήκε προς τα έξω και ως επίσημη δικαιολογία. Ότι, δηλαδή, σου έκαναν αυτή την πρόταση για να ξεκουραστεί λίγο ο Σάκης επειδή παρουσιάζει επτά ημέρες την εβδομάδα. 
Ακριβώς, ναι. Μην ξεχνάμε ότι προστέθηκε και άλλη μια μέρα στο παιχνίδι, άρα αυτό σημαίνει καθημερινά γυρίσματα επί έξι μήνες και ζορίζει το πράγμα. Χαρά στο κουράγιο του Σάκη που το έβγαλε πέρυσι μόνος του. Είναι σκύλος. 

Από την άλλη πλευρά, ήδη αρχίζουν να γράφουν στα social media ότι ο Λιανός πάει να φάει τη θέση του Τανιμανίδη και το ακόμη πιο τραβηγμένο σενάριο ότι σε προορίζουν για κεντρικό παρουσιαστή του επόμενου Survivor.
Όχι, δεν υπάρχουν τέτοια θέματα να φάει ο ένας τη θέση του άλλου ούτε τώρα, ούτε μελλοντικά. Εγώ μένω στην πρόταση που μου έχει γίνει μέχρι τώρα και θα κοιτάξω να φέρω εις πέρας αυτό που θα μου ζητηθεί να κάνω, όσο το δυνατόν καλύτερα. Θέλω να έχω μια πολύ ωραία συνεργασία με τον Σάκη Τανιμανίδη. 

Αν ήταν στο χέρι σου, ποιο κομμάτι του Survivor θα ήθελες να παρουσιάσεις;
Δεν έχω θέμα. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που έχουν και μια δόση χιούμορ. Εκεί θα ’θελα να είμαι παρών, να σου πω την αλήθεια, γιατί είναι πολύ κοντά στον χαρακτήρα μου. Το βλέπω όμως τώρα απ’ έξω. Πηγαίνοντας εκεί θα πρέπει να προσέχω λίγο τη συμπεριφορά μου γιατί, μην ξεχνάμε, ότι οι δύο ομάδες αυτήν τη στιγμή ζορίζονται πάρα πολύ σε θέματα φαγητού και είναι λογικό να μη δέχεσαι τον χαβαλέ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας όταν κοιμάσαι πάνω στα σανίδια. Οπότε θα πρέπει να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα στο κλίμα. Αυτό είναι το άγχος μου.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο Down Town που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.