Πως η Diana ανακάλυψε πως την απατάει ο Κάρολος

Η απιστία με την Camilla Parker που έφερε το βασιλικό διαζύγιο.



Το 1996 ανακοινώθηκε και επίσημα πως ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Diana Spencer, μετά από 15 χρόνια γάμου παίρνουν διαζύγιο. Ως επίσημη αιτία ανακοινώθηκε η «ασυμφωνία χαρακτήρων», ωστόσο άπαντες γνώριζαν το ονοματεπώνυμο της γυναίκας που έφερε τον χωρισμό: Camilla Parker Bowles.

Ο Κάρολος και η Camilla γνωρίστηκαν το 1970 σε έναν αγώνα polo και η σχέση του ξεκίνησε άμεσα, κρατώντας όμως για μόλις ένα χρόνο, αφού ο Πρίγκιπας έπρεπε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο Βασιλικό Ναυτικό.

Δυο χρόνια αργότερα, το 1973, η Camilla παντρεύτηκε τον Andrew Parker Bowles, σε έναν γάμο που ουσιαστικά έφερε και το τέλος ανάμεσα σε εκείνη και τον Κάρολο. Το 1980, μια άλλη γυναίκα μπήκε στη ζωή του Κάρολου, η 19χρονη Diana Spencer, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας, η οποία τον Ιούλιο του 1981 έγινε Πριγκίπισσα, με το ζευγάρι να παντρεύεται σε μια λαμπρή τελετή.

Prince Charles & Lady Diana On Wedding Day

Κάπου εδώ αρχίζει και ο μύθος για το τι πραγματικά συμβαίνει…

Οι φήμες αναφέρουν πως η Diana ποτέ δεν ήθελε να παντρευτεί τον Κάρολο και μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να ακυρώσει τον γάμο. Η μοναδική αλήθεια σε όλα αυτά, είναι πως το 1986  η Camilla και ο Κάρολος έγιναν ξανά ζευγάρι ενόσω ήταν και οι δυο παντρεμένοι, όμως η σχέση τους ήταν κρυφή για πολλά χρόνια.

Όπως αναφέρει η Mirror, η Diana ανακάλυψε την σχέση του Πρίγκιπα με την Camilla λίγες ημέρες πριν τον γάμο τους, όταν ανακάλυψε ένα βραχιόλι που προοριζόταν για την ερωμένη του Κάρολου.

«Ήμουν τόσο ανώριμη για να δω όλα τα σημάδια. Κάποιος στο γραφείο του (εννοεί του Κάρολου), μου είπε πως ο σύζυγός μου είχε παραγγείλει ένα βραχιόλι για εκείνη. Βρήκα ένα πακέτο το γραφείο του Κάρολου, κοίταξα μέσα και είδα το βραχιόλι. Ήμουν συντετριμμένη. Κατάλαβα πως θα της το έδινε εκείνη την βραδιά. Οργή. Μόνο οργή. Οργή επειδή δεν ήταν ειλικρινής μαζί μου», δήλωσε η Diana σε μια ανέκδοτη συνέντευξη της.

Σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο, Andrew Morton, επάνω το βραχιόλι  ήταν χαραγμένα τα γράμματα «G» και «F», τα οποία αποτελούν τα αρχικά γράμματα των χαϊδευτικών που έχουν δώσει ο ένας στον άλλον,  Gladys και Fred.

royal ascot

Για την ιστορία, η Camilla και ο Κάρολος παντρεύτηκαν το 2005, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατος της Diana στο Παρίσι σε τροχαίο.