Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι κηδεμόνας των παιδιών της Kate Middleton

Άλλο ένα περίεργο πρωτόκολλο του Buckingham.



Η Βασίλισσα Ελισάβετ βλέπει τον οίκο των Windsor να μεγαλώνει διαρκώς μετά την γέννηση και του Πρίγκιπα Louis, το τρίτο παιδί της Kate Middleton και του Πρίγκιπα William, υπάρχει ωστόσο ένα περίεργο πρωτόκολλο που την κάνει… κηδεμόνα των δισέγγονών της!

Όπως ανακάλυψε η Bristol Live, υπάρχει εδώ και αιώνες ένα πρωτόκολλο στην βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι νεαροί πρίγκιπες και πριγκίπισσες, δεν έχουν κηδεμόνες τους γονείς τους αλλά τον εκάστοτε βασιλιά.

«Ο νόμος αυτός πέρασε κατά την βασιλεία του Γεωργίου του Α. Είναι γνωστό ως Η Μεγάλη Άποψη και έχει σχέση με την μόρφωση, την ανατροφή αλλά και τους γάμους των απογόνων. Ο τότε βασιλιάς το έκανε επειδή είχε πολύ κακή σχέση με τον γιο του, τον μελλοντικό Γεώργιο Β, έτσι ώστε να διαφυλάξει την μελλοντική βασιλική γενιά των εγγονιών του», εξηγεί στην Sun η Marlene Koenig, η οποία ειδικεύεται σε ότι έχει σχέση με την βασιλική οικογένειας.

Ο νόμος αυτός φυσικά επηρεάζει και τα παιδιά που θα έρθουν από τον γάμο του Πρίγκιπα Harry με την Meghan Markle, ενώ έχει ισχύ από το μακρινό 1717.

Φυσικά, ο νόμος επηρέασε και τον William με τον Harry όταν ήταν παιδιά καθώς χρειάστηκε βασιλική άδεια για να ταξιδέψουν στην Σκωτία όταν ήταν μικροί με τον Κάρολο και την Diana.

Τέλος, ο συγκεκριμένος νόμος ήρθε ξανά στο προσκήνιο το 1996, όταν η Diana με τον Κάρολο χώρισαν καθώς δεν τέθηκε ποτέ θέμα κηδεμονίας των παιδιών, αφού δεν τους άνηκε και ποτέ!