Γυναίκες στο Hollywood: Οι 8 πιο ισχυρές που πρέπει να γνωρίζεις

Ήρθε η ώρα για την μεγάλη αλλαγή!



Το κίνημα Time’s Up στο Hollywood έχει φουντώσει και ήδη μετά το σκάνδαλο Weinstein αρκετές γυναίκες στον χώρο του θεάματος έκαναν ένα βήμα μπροστά, σε μια βιομηχανία που ανδροκρατείται.

Μόνο το 2017, από τις 100 top ταινίες το 24% είχε πρωταγωνίστριες γυναίκες ενώ πίσω από τις κάμερες τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα: Μόλις 8% ήταν σκηνοθέτες γένους θηλυκού και 2% κινηματογραφίστριες!

Αυτό όμως άλλαξε μέσα στο 2018. Οι γυναίκες πλέον έχουν αποκτήσει ίσα επαγγελματικά δικαιώματα, δεν είναι πλέον βορά σε κάθε άντρα για να προωθήσουν την καριέρα τους και εμείς σου παρουσιάζουμε 8 γυναίκες που μέσα στον ανδροκρατούμενο κόσμο του Hollywood κάνουν πια… κουμάντο!

Adele Lim

image

Από την Μαλαισία και με καταγωγή από την Κίνα, η Adele είναι η σεναριογράφος του εκπληκτικού, Crazy Rich Asians,  που σάρωσε στο box office. Θεωρείται ως το απόλυτο next best thing στον κόσμο των σεναριογράφων και ήδη έχει στα σκαριά μια συνεργασία με την Disney.

Tanya Saracho

image

Δημιουργός και executive producer της σειράς Vida. Λατίνα στην καταγωγή, συνεργάζεται για την σειρά ΜΟΝΟ με Λατίνους σεναριογράφους, ενώ για την δεύτερη σεζόν της σειράς της έχει Λατίνο σκηνοθέτη. Ετοιμάζει νέα σειρά, αλλά όπως κατάλαβες είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

Lynwen Brennan

image

Μιλάμε για την (δώσε βάση), αντιπρόεδρο της Lucasfilm. Είναι υπεύθυνη για το εκπληκτικό 50-50 στην κατανομή εργαζομένων, όσον αφορά το φύλο, στην εταιρεία. Επόμενος στόχος: Να δώσει την θέση του σκηνοθέτη του Star Wars σε γυναίκα.

Kristine Belson

image

Εδώ δώσε μεγαλύτερη προσοχή: Μιλάμε για την πρόεδρο της Sony Pictures Animation! Ουσιαστικά όποιο animation κυκλοφορεί από την Sony έχει την δική της υπογραφή. Προωθεί όσο μπορεί την διαφορετικότητα και είναι κύρια υπεύθυνη για το νέο καρτούν Spiderman, στο οποίο ο Peter Parker είναι Αφροαμερικανολατίνος!

Lynette Howell Taylor

image

Έχεις δει το A Star Is Born, με την Lady Gaga και τον Bradley Cooper; Η  εταιρεία παραγωγής είναι η 51 Entertainment και είναι… δική της! Μάλιστα, έδωσε την ευκαιρία στην Brie Larson να κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο Unicorn Store.

Lena Waithe

image

Είναι ηθοποιός (και μάλιστα βραβευμένη με Emmy), αλλά το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για μια εκπληκτική σεναριογράφο. Έχει ήδη αναπτύξει την ανθολογία τρόμου, Them, ενώ ετοιμάζει και το Queen & Slim, με πρωταγωνιστή τον super ταλαντούχο Daniel Kaluuya.

Victoria Alonso

image

Από τα πάρα πολύ βαριά χαρτιά της βιομηχανίας του Hollywood, μιας και είναι Executive Vice President of Physical Production της Marvel. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως ΟΛΕΣ οι ταινίες που έχουν σπάσει ταμεία από την Marvel έχουν την εποπτεία της και ειδικά τα εφέ. Επίσης προσλαμβάνει πάρα πολλές γυναίκες στην εταιρεία σε τεχνικές θέσεις.

Ava  DuVernay

image

Έχει περάσει από όλους τους ρόλους πίσω από την κάμερα μέχρι να κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Εκεί, με την ταινία A Wrinkle in Time για την Disney έφερε πάνω από 100 εκατομμύρια στα ταμεία ενώ για την δική της σειρά, Queen, προσέλαβε 26 σκηνοθέτες. Όλες γυναίκες.

Πηγή: Elle.com