Εκτός ψυχιατρείου η Selena Gomez

Μετά από νοσηλεία ενός μήνα η 26χρονη star πήρε εξιτήριο.Η Selena Gomez πήρε εξιτήριο από την κλινική Cedars Sinai,όπου νοσηλευόταν στο ψυχιατρικό τμήμα της.

Η 26χρονη superstar είχε νοσηλευθεί μετά από νευρικό κλονισμό που υπέστη, ωστόσο στη συνέχεια η κατάστασή της επιδεινώθηκε και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει για παρακολούθηση αλλά και διαλογισμό στην κλινική.

Η Gomez, που έχει νοσηλευθεί ξανά στο παρελθόν, είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού πριν από ένα χρόνο ωστόσο παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο. Εκεί υπέστη νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να χτυπήσει τους γιατρούς και να προσπαθήσει να φύγει με τους ορούς στα χέρια. 

Στο ένα μήνα παραμονής της στην κλινική υποβλήθηκε σε θεραπείες αλλά και σε εκμάθηση τεχνικών αντιμετώπισης τους στρες και του άγχους, τα οποία ήταν οι δυο βασικές αιτίες που την οδήγησαν στον κλονισμό.

Last Instagram note: She had taken to social media to tell fans she was taking a break 

Όλα αυτά, ωστόσο, έχουν την "ρίζα" τους στον Justin Bieber με τον οποίο η Gomez χώριζε και ήταν μαζί για επτά χρόνια, ενώ μετά την δημοσιοποίηση πως παντρεύτηκε η Gomez κλείστηκε στον εαυτό της τερματίζοντας μάλιστα και τα social media της.

Όπως διαρρέει το περιβάλλον της Selena, είναι αρκετά καλά στην υγεία της,  ψυχική και σωματική ενώ θα κάνει την εμφάνισή της όταν εκείνη νιώσει έτοιμη.

Tι είναι η DBT θεραπεία που ακολούθησε η Gomez

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα 80’s από την ψυχίατρο Marsha Linehan και χρησιμοποιείται σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε τυπικές ψυχοθεραπείες. Αντίθετα με την ψυχοθεραπεία, η DBT δίνει έμφαση στην ομαδική θεραπεία δίνοντας έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς μέσω διαφορετικής προσέγγισης.

Είναι ιδανική για ασθενείς που εκδηλώνουν τάσεις αυτοκτονίας αλλά και διαταραχή προσωπικότητας ενώ χρησιμοποιούνται και βουδιστικές αρχές ώστε να καταφέρει ο ασθενής να χαλαρώσει.

Ουσιαστικά η DBT έχει στόχο να καταλάβει ο ασθενής την ισορροπία ανάμεσα στην σταθερότητα και την αλλαγή και να καταφέρει να προσαρμόσει τον τρόπο ζωής του σε αυτά τα πλαίσια.