Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με φωνάζουν ακόμα Φατσέα»

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με φωνάζουν ακόμα Φατσέα»Φοιτητής ακόμα στη σχολή, άκουσε από τους καθηγητές του την ατάκα: «Εσύ δεν κάνεις για το θέατρο». Φέτος κλείνει 35 χρόνια στο θέατρο και θεωρείται ένας πρωτοκλασάτος ηθοποιός που έμαθε με τον σκληρό τρόπο να μην παίρνει στα σοβαρά τη γνώμη των άλλων.

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Έστω ότι έχεις να εξιχνιάσεις ένα έγκλημα και βλέπεις μπροστά σου τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Αμέσως θα σκεφτείς ότι αυτός το ’κανε. Είναι η φυσιογνωμία του τέτοια που παραπέμπει σε εγκληματία που κινείται στη νύχτα και ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει από τις τσέπες του. Από την άλλη, είναι ένας πολύ καλός κωμικός ηθοποιός και όσοι παραγωγοί και θεατρικοί συγγραφείς τον σκέφτηκαν σε ρόλους που βγάζουν γέλιο είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν. Στο face to face δείχνει ο τύπος που μπορείς να συζητήσεις μαζί του για όλα και αυτός που σηκώνει από πλάκες. Όπως όταν τον ρώτησα, με αφορμή τις δίδυμες κόρες του που έγιναν επίσης ηθοποιοί, αν στο σπίτι τους ο Τσέχοφ γυρίζει από καναπέ σε καναπέ για να απαντήσει με χιούμορ: «Όλη η ρώσικη διανόηση στο σαλόνι μας κάθεται».

To Kαφέ της Χαράς

«Το μπαμ της δημοσιότητας έγινε με αυτήν τη σειρά. Εκεί με έμαθε ο πολύς κόσμος. Στην αρχή αρνήθηκα τον ρόλο του Φατσέα, δεν ήθελα να το κάνω. Μου είχε φανεί πολύ αρνητικός ως χαρακτήρας. Η γυναίκα μου με έπεισε. Μυρίστηκε ότι θα είναι επιτυχία. Εγώ σκεφτόμουν “τόσοι άλλοι υπάρχουν, ρε γαμώτο, στο χωριό, τον πιο μαλάκα απ΄ όλους μου έδωσαν να κάνω;”. Ο Χάρης Ρώμας είχε δοκιμάσει άλλες δυο-τρεις φορές να δουλέψουμε μαζί, αλλά δεν είχε προκύψει. Όταν με πήρε τηλέφωνο για να κάνω τον συγκεκριμένο ρόλο διάβασα το κείμενο και λέω: “Πώς θα του πω πάλι όχι;”. Τώρα πώς αυτός ο αρνητικός χαρακτήρας αγαπήθηκε τόσο πολύ, μάλλον έχει να κάνει με το πώς τον χειρίζεσαι κι εσύ. Στον δρόμο πάντως ακόμα με φωνάζουν Φατσέα. Όσο για το αν θα ξαναγίνει το Καφέ της Χαράς; Αν αυτό συμβεί, θα είμαι στο καστ. Δεν υπάρχει περίπτωση να το πουλήσω, χρωστάω πολλά σε αυτό το σίριαλ. Το αγαπάω. Αλλά για να γίνει πρέπει να είναι και οι υπόλοιποι, δεν μπορεί να γίνει για παράδειγμα Καφέ της Χαράς χωρίς τη Χαρά».

Διαβάστε όλη την συνέντευξη του Γεράσιμου Σκιαδαρέση στο Down Town που κυκλοφορεί