Πέτρος Τατσόπουλος: «Μόνο ότι είμαι ο 666 δεν έχουν γράψει»

O πιο πολυσυζητημένος πολιτικός μιλάει στο DownTown για την υποψηφιότητά του αλλά και τα δημοσιεύματα.



Η διαδρομή του στην πολιτική θυμίζει άντρα που δεν μπορεί να μείνει πιστός σε μια γυναίκα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι και από κει υποψήφιος βουλευτής, τώρα, με τη Ν.Δ. Ο Πέτρος Τατσόπουλος ζητά να τον (ξανα)σταυρώσεις.

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Μένει σε μια πολυκατοικία με κήπο στο Χαλάνδρι. Θα μου έκανε εντύπωση αν στην κεντρική είσοδο δεν είχε κάποιο έργο τέχνης -στην προκειμένη περίπτωση έναν πίνακα του Φασιανού με μπλε γλάρους- και αν το σπίτι του δεν ήταν γεμάτο βιβλία, ακόμη και κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ. Μιλάμε χαμηλόφωνα γιατί στο μέσα δωμάτιο κάνει μάθημα Αγγλικών η δεκάχρονη κόρη του, Δανάη. Ο Πέτρος επιμένει ότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Έχει και έναν γιο, γύρω στα 25, από τον πρώτο του γάμο, ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη και βγάζει το χαρτζιλίκι του παίζοντας σαξόφωνο. Ζητά να αφήσουμε στην άκρη τους πληθυντικούς ευγενείας. Πριν βρεθούμε, έπεσα πάνω σε ένα viral video στο YouΤube με όλες τις φορές που βγήκε εκτός εαυτού ως καλεσμένος σε εκπομπές. Κάποιες από αυτές χτύπησε με ένταση το χέρι στο τραπέζι και άλλες έριξε ποτήρια με νερό. Αγχώνομαι μήπως κάνω κάποια ερώτηση που τον εκνευρίσει. Είναι σαν να διαβάζει τη σκέψη μου: «Αποφεύγω πια τα τηλεοπτικά πάνελ γιατί συνεχώς σε διακόπτουν και βγαίνει μόνο μια τσιρίδα». Ό,τι και να έχεις ακούσει, διαβάσει ή μάθει για εκείνον, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι είναι από τους πιο γνωστούς, βραβευμένους και πολυγραφότατους συγγραφείς του σήμερα, που συχνά απασχολεί για τους λάθος λόγους. Ο τελευταίος είναι η ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με την επίσημη ανακοίνωση να έχει βγει Τρίτη και 13.

Τα σχόλια στα social media τα διάβασες; Στο Twitter έκαναν party με την είδηση της ένταξής σου στη Ν.Δ.

Όπως έκαναν party και όταν έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και όπως έκαναν μικρότερο party όταν πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους εύχομαι να περνάνε καλά, όπως περνάνε οι άνθρωποι σε όλα τα parties. Ζηλεύω λίγο που δεν είμαι πια στην ηλικία που γούσταρα κι εγώ τα parties, αλλά τι να κάνουμε; Τα ’χει αυτά η ζωή. Δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι πια σαν μικρομέγαλος.

Κάποια από αυτά είχαν πολύ χιούμορ κι εσύ είσαι άνθρωπος που εκτιμά το καλό χιούμορ.

Θυμάσαι να μου πεις κάποιο;

«ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΝΔ. Τελικά ο Τατσόπουλος, εκτός από τη μισή Αθήνα, έχει πάει και με τα μισά κόμματα».

Εντάξει, δεν το βρίσκω και πολύ έξυπνο. Υπήρχαν άλλα περισσότερο πνευματώδη. Αυτό ήταν λίγο αφελές.

Γενικά πάντως, από τότε που έμπλεξες με την πολιτική, έχεις φάει πολύ κράξιμο.

Μόνο ότι έχω οπλές, ουρά, κέρατα και ότι είμαι ο «666» δεν έχουν γράψει. Κοίτα, η πολιτική είναι ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι. Είναι γνωστό αυτό, δεν λέω κάποια μεγάλη αλήθεια. Και στο βρόμικο αυτό παιχνίδι όχι μόνον επιτρέπονται τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, σχεδόν επιβάλλονται. Κανένα χτύπημα fair play, αγγλοσαξονικό, δεν έχω δεχτεί. Όλα είναι κλοτσιές και μπουνιές. Κλοτσοπατινάδες. Αυτές τις μέρες, που ανακοινώθηκε ότι θα συνεργαστώ με τη Ν.Δ. στις εκλογές, διαβάζω της Παναγιάς τα μάτια. Ψέματα που ήταν εν υπνώσει και έχω κουραστεί να τα διαψεύδω. Αλλά δεν έχει νόημα πια. Γιατί ξέρω καλά ότι οι άνθρωποι που τα διακινούν ξέρουν και οι ίδιοι ότι λένε ψέματα. Το κάνουν εν ψυχρώ, θέλουν να σε ξεπαστρέψουν με μια κίνηση. Να κάνουν μια τυπική δολοφονία χαρακτήρα. Και το «character assassination» είναι το πιο ανέξοδο και εύκολο πράγμα.

Πηγή:Περιοδικό DownTown