Bandersnatch: O δημιουργός της ταινίας του Black Mirror είναι έξαλλος

O Charlie Brooker έχει μια απάντηση για όσους δεν αντέχουν να αποφασίζουν για το μέλλον του πρωταγωνιστή: «Well f*ck off, then».



Αν έχεις δει το Black Mirror: Bandersnatch στο Netflix θα ξέρεις ότι πρόκειται για την πρώτη διαδραστική ταινία κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίζεις για το μέλλον του πρωταγωνιστή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλικάρεις κάθε λίγο και λιγάκι στην οθόνη του υπολογιστή σου και να παίρνεις σοβαρές ή ασήμαντες αποφάσεις για τα διλήμματα του Stefan. Από τα δημητριακά που θα φάει μέχρι το αν θα πηδήξει από το μπαλκόνι του. Και μπορεί να πρόκειται για μία εντυπωσιακή τεχνολογική καινοτομία, όμως πολλοί ήταν οι φαν του Black Mirror που γκρίνιαξαν για την εξάντληση και το στρες που του προκάλεσαν οι αμέτρητες επιλογές που προέκυπταν. Ο συνδημιουργός, λοιπόν, και σεναριογράφος του Bandersnatch, Charlie Brooke σχολίασε στη HuffPost UK τις αντιδράσεις του κοινού ενώ επίσης απάντησε στους επικριτές του.  

«Είναι πολύ ενδιαφέρον που οι αντιδράσεις διαφέρουν ανάμεσα στους ανθρώπους. Κάποιοι λένε “ωω είμαι σκ@τά” σε αυτό και εμείς τους καθησυχάζουμε και τους λέμε ότι είναι δεδομένο πως σε κάποια φάση θα αποτύχεις. Σε ωθούμε στο να αποτύχεις μερικές φορές για να παίρνεις αποφάσεις ξανά και ξανά». Όσο για εκείνους που δεν ήθελαν να μπουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων; «Well f*ck off, then! Ας κάνουν κάτι άλλο! Υπάρχουν και εκείνοι που το θεωρούν ότι δεν είναι καινοτομία καθώς είναι κάτι που έχει γίνει παλιότερα στα video games. Μόνο που αυτό δεν εκτυλίσσεται σε gaming platform αλλά στο Netflix. Σας ευχαριστώ, ξέρω τι σημαίνει video game» απάντησε έξαλλος ο Brooke.