Όταν η Αλίκη έκανε ό,τι κάνει τώρα η Gaga 40 χρόνια πριν

Ας δούμε τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητές στις δυο ταινίες.



Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες δημιουργοί τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά δανείζονταν ιδέες από ξένες ταινίες. Έτσι και το H Aγάπη Mας (1968), με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, βασίστηκε στο A Star is Born του 1932, που τώρα παίζεται στις αίθουσες το τέταρτο ριμέικ του με τη Lady Gaga και τον Bradley Cooper. Η ιστορία γνωστή. Ένας star ανακαλύπτει μια άγνωστη κοπέλα, τη βοηθάει να γίνει γνωστή, ερωτεύονται, παντρεύονται και στο τέλος εκείνη τον ξεπερνά σε δόξα. Ας δούμε τις διαφορές.

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Τη Lady Gaga, που τα πρωινά δουλεύει σε fast food, την ανακαλύπτει ο Bradley Cooper ένα βράδυ που τραγουδάει για να βγάλει έξτρα φιλοδώρημα σε show  με drag show και υποδύεται την Edith Piaf.

H Αλίκη δουλεύει ταξιθέτρια στο θέατρο που είναι star ο Παπαμιχαήλ και όταν καθαρίζει φοράει τα φορέματa της πρωταγωνίστριάς του (Κατερίνα Χέλμη) και τη μιμείται. Σε μια τέτοια στιγμή την ανακαλύπτει ο Δημήτρης.

ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ

Η Lady Gaga αρχίζει και γίνεται περιζήτητη και αυτόνομη star στην πορεία της ταινίας, ενώ ο Bradley Cooper βυθίζεται στην εξάρτησή του στο αλκοόλ και στις ουσίες.

Η Αλίκη αρχίζει και γίνεται περιζήτητη και αυτόνομη star στην πορεία της ταινίας, ενώ ο Παπαμιχαήλ βυθίζεται στην εξάρτησή του στο αλκοόλ.





ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Στην αρχή της ταινίας η Lady Gaga είναι λίγο άσχημη, λίγο ατσούμπαλη, άχαρη, με ελάχιστη αυτοπεποίθηση και στην πορεία εξελίσσεται στυλιστικά, εμφανισιακά σε μια εντυπωσιακή μετάλλαξη.



Η Αλίκη ήταν από την αρχή λαμπερή, φωτεινή, εκθαμβωτική και πάντα με full make-up. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Όπως είναι στην αρχή της ταινίας η Αλίκη, είναι και στο τέλος. 





Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

O Bradley Cooper φεύγει από το σπίτι όπου μένει με την Gaga και αποφασίζει να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης.

Ο Παπαμιχαήλ φεύγει από το σπίτι και αποφασίζει να πάει στην επαρχία και συνεχίζει να πίνει σε καφενεία.



ΦΙΝΑΛΕ Spoiler Alert



O Bradley Cooper αυτοκτονεί όταν ο manager της Lady Gaga τού λέει ότι αποτελεί τροχοπέδη για την καριέρα της αγαπημένης του.

Χαρές και γλέντια. Η Αλίκη βρίσκει τον Δημήτρη σε ένα καφενείο και τον πείθει να επιστρέψει στη σκηνή. Και έτσι σώζει τον γάμο τους και την καριέρα τους.