Τα ψέματα του Bohemian Rhapsody

Ποιες ιστορίες αποδόθηκαν σωστά στην ταινία για τη ζωή του Freddie Mercury και ποιες είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά;



Μπορεί το Bohemian Rhapsody να απέσπασε μέτριες κριτικές από τους ειδικούς, όμως το box office απέδειξε ότι το ελληνικό κοινό δεν χορταίνει τον Freddie Mercury και τους Queen. Οι ιστορίες τους, άλλωστε, είναι ενδιαφέρουσες ακόμα και όταν έχουν μία δόση υπερβολής, ακόμα και με λίγα ψέματα.  

AΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΦΑΦΟΥΤΗ

Ψέμα 1ο: Ο Freddie Mercury γνώρισε τυχαία τον Brian May και τον Roger Taylor σε μια συναυλία τους. Όταν παραιτήθηκε ο τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος Smile, Tim Staffell, τους έπεισε να τον προσλάβουν μετά από μία αυθόρμητη ερμηνεία του.

Η αλήθεια: Ο Tim Staffell και ο Freddie Mercury ήταν φίλοι καθώς και οι δύο ήταν φοιτητές στο Ealing Art College. Κάπως έτσι γνώρισε και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Ο Freddie μπήκε στο συγκρότημα όταν τους εγκατέλειψε ο Tim to 1970.  

Ψέμα 2ο: Ο Mercury γνώρισε τη μέλλουσα σύντροφό του Mary Austin σε μια συναυλία των Smile.

Η αλήθεια: Η Mary Austin για ένα μικρό διάστημα έβγαινε και φλέρταρε με τον Brian May. Ο Freddie τα έφτιαξε με τη Mary όταν έγινε frontman των Queen και αφού πρώτα ζήτησε την έγκριση του May.

via GIPHY

Ψέμα 3ο: Ο Ray Foster, το στέλεχος της EMI που υποδύεται ο Mike Myers, είναι υπαρκτό άτομο.   

Η αλήθεια: Ο Ray Foster είναι φανταστικό πρόσωπο. Υπήρξε ωστόσο ένα στέλεχος της EMI με το όνομα Roy Featherstone. Ο Featherstone ήταν τεράστιος fan των Queen και είχε πει πως το Bohemian Rhapsody παραήταν μεγάλο σε διάρκεια για να γίνει single.

Ψέμα 4ο: Η μοναδική γυναίκα με την οποία είχε σχέση ήταν η Mary.

H αλήθεια: Μετά τον χωρισμό του με τη Mary συνέχισε να έχει ερωτικές σχέσεις τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες. Μία από τις ερωμένες του ήταν και η Γερμανίδα ηθοποιός Barbara Valentin.

Ψέμα 5ο: Ο Freddie Mercury πρόδωσε τους Queen και υπέγραψε πίσω από την πλάτη τους συμβόλαιο 4 εκατομμυρίων δολαρίων για solo δίσκο.

Η αλήθεια: Η πραγματικότητα είναι λιγότερο δραματική. Τα μέλη της μπάντας μετά από μία γεμάτη δεκαετία συναυλιών συμφώνησαν ειρηνικά να κάνουν ένα διάλειμμα για να εστιάσουν στις solo καριέρες τους.

Ψέμα 6ο: Ο Freddie Mercury την έπεσε στον μέλλοντα σύντροφό του Jim Hutton ενώ δούλευε για εκείνον ως σερβιτόρος σε ένα από τα τρελά partiesτου.

Η αλήθεια: Ο Jim Hutton δεν ήταν σερβιτόρος αλλά κομμωτής από την Ιρλανδία.  Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα club. Για την ακρίβεια, ο Mercury προσφέρθηκε να τον κεράσει ποτό, όμως ο Hutton δεν τον αναγνώρισε και δεν ήταν πολύ θερμός απέναντί του. Ξανασυναντήθηκαν ενάμιση χρόνο μετά, πάλι τυχαία σε νυχτερινό club και αυτή τη φορά, ο Hutton δέχτηκε το κέρασμα του Mercury.  

Ψέμα 7ο: Οι Queen έκαναν reunion για το Live Aid και τραγούδησαν σχεδόν απροβάριστοι.

H αλήθεια: Οι Queen είχαν μόλις κυκλοφορήσει το album με τον τίτλο The Works και έκαναν παγκόσμιο tour, οπότε ήταν καλά προβαρισμένοι.

via GIPHY

Ψέμα 8ο: Ο manager του Mercury Paul Prenter απολύθηκε με αφορμή ότι δεν τον ενημέρωσε για το Live Aid. Αμέσως μετά έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε τα πάντα για την προσωπική του ζωή.

Η αλήθεια: Ο Prenter απολύθηκε έναν χρόνο μετά το Live Aid. Ποτέ δεν έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη. Αντίθετα, μίλησε για την gay ζωή του Mercury στην εφημερίδα The Sun. Για την ιστορία, ο Prenter πέθανε από AIDS τρεις μήνες πριν από τον θάνατο του Mercury.