Κατερίνα Ντούσκα: 10 πληροφορίες που δεν ξέρεις για την τραγουδίστρια που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision

Η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει με δικό της τραγούδι την Ελλάδα, στην Eurovision του 2019.



Κάνεις με μανία google search για να μάθεις τα πάντα για την τραγουδίστρια που επέλεξε η ΕΡΤ για την φετινή Eurovision; Έχουμε τις απαντήσεις που θέλεις.

-Η Κατερίνα Ντούσκα γεννήθηκε στον Καναδά. Μέχρι τα 16 της πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο θηλέων. Αμέσως μετά μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Τελείωσε το σχολείο στον Βύρωνα.

-Σπούδαζε Νομική αλλά αυτό δεν την έκανε ποτέ χαρούμενη. Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο έκανε τρεις δουλειές για να μπορεί να πληρώνει το Ωδείο και τα μαθήματα φωνητικής της.

-Η Κατερίνα είναι multitask. Δεν τραγουδάει μόνο τα κομμάτια της, αλλά γράφει η ίδια και τους στίχους και τη μουσική. Το ίδιο θα κάνει και με το κομμάτι που θα τραγουδήσει στην φετινή Eurovision που θα γίνει στο Τελ Αβίβ τον Μάιο.

-Μπήκε στον χώρο της μουσικής όπως κάθε καλλιτέχνης των ‘10s που σέβεται τον εαυτό του: ανεβάζοντας μόνη της ένα τραγούδι της στο Youtube! Αργότερα άρχισε να συνεργάζεται με την δισκογραφική εταιρεία που ανήκει μέχρι και σήμερα, η οποία την ανακάλυψε τυχαία.

-Έχει hit! Το “One in a Million’’ ανέβηκε στο Youtube πριν 5 χρόνια και έκανε τάση την αγγλόφωνη pop made in Greece. Τα περισσότερα σχόλια βέβαια που δέχεται από Έλληνες και ξένους φαν της, είναι σε σχέση με την ομοιότητα που έχει η φωνή της με αυτή της Amy Winehouse.

-Έχει γράψει και τραγουδήσει το ‘’Fire Away’’, το κομμάτι που επιλέχθηκε για την επίσημη τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια πασίγνωστης εταιρείας καφέ, στον Καναδά.

-Τον τελευταίο καιρό έχει σχέση με τον μουσικό και τραγουδιστή Λεόν Βερέμη, leader των Leon of Athens.

-Έχει κάνει open act σε μεγάλες συναυλίες, όπως αυτή της LP στην Αθήνα, του Tom Baxter και των Kadebostany αλλά και δικά της live στο Μέγαρο Μουσικής, το Rockwave Festival και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

-Είναι ένα κορίτσι της γενιάς της. Λατρεύει την indie pop, της αρέσει να είναι fashion, ακολουθεί τα trends και τα προσαρμόζει στο δικό της ύφος, φοράει πάντα κάτι που δεν το έχεις ξαναδεί αλλού, αγαπάει το boho style.

-Την ακούσαμε για πρώτη φορά να τραγουδάει στα ελληνικά πριν δύο χρόνια, όταν διασκεύασε το «Από μέσα πεθαμένος» του Αττίκ.