Green Book: Είναι τελικά βασισμένο σε πραγματική ιστορία;

Η οικογένεια του Dr. Don Shirley λέει ότι τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς όπως περιγράφονται στην ταινία.



Όσοι είδαν την ταινία Green Book ξέρουν ότι είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Ένας από τους συγγραφείς της ταινίας άλλωστε είναι ο Nick Vallelonga, ο γιος του πρωταγωνιστή Tony Vallelonga.

Η οικογένεια, ωστόσο του Dr. Don Shirley έχει διαφορετική άποψη για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα γεγονότα.

Σε συνέντευξή τους στο Shadow and Act, ο Edwin, ανιψιός του Dr. Shirley,  ο αδερφός του Maurice και η κουνιάδα του Patricia υποστήριξαν ότι έγιναν έξαλλοι όταν είδαν ότι ο συγγενής τους παρουσιαζόταν σαν ένα μοναχικό άτομο που είχε χάσει επαφή με τον ένα και μοναδικό αδερφό του (στην πραγματικότητα ο Shirley είχε τρία αδέρφια).

«Με πλήγωσε πολύ γιατί ήταν 100% λάθος» είπε ο Edwin, ενώ ο Maurice συνέχισε. «Το 1962 ζούσαν και τα τρία αδέρφια του με τα οποία είχε πάντα επαφή».  

Υποστήριξαν, επίσης, ότι η ταινία δεν είναι εμπνευσμένη από μία πραγματική φιλία. Για την ακρίβεια, ισχυρίζονται πως Vallelonga και ο Shirley δεν είχαν σχέσεις εκτός δουλειάς και ότι ο Shirley τελικά απέλυσε τον Vallelonga. «Είχαν μία σχέση αφεντικού- υπαλλήλου» ανέφερε η Patricia.

Τέλος, ισχυρίστηκαν πως όταν ο Nick Vallelonga είχε προτείνει στον Shirley να κάνει τη ζωή του ταινία εκείνος είχε απορρίψει την ιδέα. Ο Nick Vallelonga, από την άλλη πλευρά επιμένει πως είχε πάρει τις ευλογίες του Dr. Shirley όσο ήταν στη ζωή. 

Tags: