Spice Girls: O κόσμος τους δεν είναι ροζ

Πικάντικες ιστορίες από τον κόσμο των Spice Girls.
Spice Girls: O κόσμος τους δεν είναι ροζ



H Mel B των Spice Girls ομολόγησε στην εκπομπή του Piers Morgan “Life Stories” ότι κοιμήθηκε με την , επίσης μέλος του συγκροτήματος, Geri Halliwell. Με αφορμή το βιβλίο της Mel B, “Brutally Honest”, ο Piers τη ρώτησε αν είναι όντως αφοπλιστικά ειλικρινής. Η απάντηση της Mel ήταν καταφατική. Τότε ακολούθησε η αιφνιδιαστική ερώτηση του Piers, «Κοιμήθηκες ή όχι με τη Geri Halliwell;». Η Melanie προσπαθώντας να αλλάξει θέμα είπε ότι «ναι, έχουμε κοιμηθεί σε κρεβάτι όλες μαζί, αλλά όχι με τον τρόπο που εννοείς». Ο παρουσιαστής επέμεινε και την ξαναρώτησε αν έχουν κοιμηθεί μαζί με τον συγκεκριμένο τρόπο. Τότε εκείνη χαμογέλασε, και έγνεψε συμφωνώντας. Ανάμεσα στο κοινό ήταν και η Mel C η οποία παρακολουθούσε τη συζήτηση σοκαρισμένη.

 

Το αν είναι παργματικότητα, μένει να το μάθουμε όταν απαντήσει η Geri. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ένα πικάντικο μυστικό από τον πολυτάραχο βίο του group. Στο “Brutally Honest”, πολλές τέτοιες ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια.

Μια αυτοβιογραφία πασπαλισμένη με ναρκωτικά, ερωτικά όργια και δάκρυα μετάνοιας έρχεται ως προπομπός μιας -πολυαναμενόμενης;- επανασύνδεσης. Θα μπορούσε να είναι το τέλειο διαφημιστικό τρικ, αν δεν ήταν μία ακόμα θλιβερή ιστορία από την πραγματικότητα των stars.   

Οι Spice Girls είναι το πιο επιτυχημένο κοριτσίστικο group στην ιστορία της μουσικής. Τα απλοϊκά ποπάκια τους σου κολλούσαν σαν τσίχλα στον εγκέφαλο και το σύνθημά τους “Girl Power” έγινε η σημαία των '90s. Μπορεί οι σοβαροί μουσικοκριτικοί να τις θεωρούσαν κακόγουστο αστείο, αλλά εκείνες τους έβγαζαν κοροϊδευτικά τη γλώσσα. Η απήχησή τους στον κόσμο ήταν τέτοια που έφτασαν να χαρακτηριστούν παγκόσμιο φαινόμενο.

Η Victoria, η Mel B, η Emma, η Geri και η Mel C ήταν αντίστοιχα η Posh, η Scary, η Baby, η Ginger και η Sporty, ανάλογα με το στυλ που πλασάριζαν. Από το 1994 που έσκασαν μύτη μέχρι το 2000 που διαλύθηκαν, έβγαλαν τρία albums, γύρισαν μια ταινία, το Spiceworld και καθιέρωσαν το Union Jack Dress ως fashion item -θυμάσαι, το μικροσκοπικό φορεματάκι με τη βρετανική σημαία. Στα ενδιάμεσα των solo καριέρων τους, έκαναν ένα Reunion Tour το 2007 για να θυμηθούν τα παλιά, έβγαλαν ένα Greatest Hits και κυκλοφόρησαν κι ένα επίσημο ντοκιμαντέρ, το Giving You Everything, που προβλήθηκε σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα. Το 2012 εμφανίστηκαν και πάλι όλες μαζί στην τελετή λήξης των καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Φέτος ανακοινώθηκε ότι θα κάνουν ποδαρικό στο 2019 με μια πανβρετανική περιοδεία (χωρίς την Posh) με 13 σταθμούς, ήδη sold out. Αυτό από μόνο του θα ήταν μια καλή είδηση για τις μεσήλικες πλέον fans τους. Αλλά αν ασχολούμαστε περισσότερο τώρα μαζί τους είναι γιατί η Mel B αποφάσισε να βγάλει τα σώψυχά της με μια τολμηρή αυτοβιογραφία που κυκλοφορεί ήδη ανάμεσά μας.

H Spicy Scary

 

Το ψευδώνυμό της δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η Melanie Brown ήταν πάντα η πιο τρομακτική και η πιο προκλητική από όλες. Είχε παραδεχτεί ότι στην εφηβεία της τα είχε για τέσσερα χρόνια με γυναίκα. Και μεταξύ του 2002 και του 2006 είχε σχέση με την κινηματογραφική παραγωγό Christine Crokos. Η ίδια είχε δηλώσει: “Με αποκαλούν λεσβία, μπαϊσέξουαλ ή ετεροφυλόφιλη. Αλλά εγώ ξέρω απλώς ποιον έχω στο κρεβάτι μου κι αυτό είναι όλο. Έχω τεράστια λίμπιντο και φανταστική σεξουαλική ζωή”. Η φανταστική σεξουαλική της ζωή περιλαμβάνει έναν γάμο-σφηνάκι και μια κόρη όσο ήταν ακόμα στο group και μια σειρά από σχέσεις με περισσότερο ή λιγότερο διάσημους, μεταξύ των οποίων και ο Eddie Murphy που της άφησε ως σουβενίρ τη δεύτερη κόρη της. Μετά παντρεύτηκε τον manager της Stephen Belafonte, πρόσθεσε άλλη μια κόρη στο οικογενειακό βιογραφικό και για τα επόμενα 10 χρόνια φάνηκε να κυλάει η ζωή της κανονικά. Όσον αφορά τη μουσική καριέρα της, έβγαλε όλα κι όλα δύο albums, τα οποία δεν συγκίνησαν ιδιαίτερα τους μουσικόφιλους. Η Mel, έτσι κι αλλιώς, την είχε δει αλλιώς. Εκτός από τα περάσματά της σε κάμποσες κινηματογραφικές ταινίες και τις παρουσιάσεις shows και μουσικών βραβείων, έκανε στην ουσία καριέρα ως κριτής  του X Factor. Καλό και φρόνιμο κορίτσι, όμως, δεν έγινε ποτέ. Ο εθισμός της στην κοκαΐνη ήταν κοινό μυστικό και η ίδια πολλές φορές πήγαινε στα γυρίσματα ντοπαρισμένη.

Sex, ψέματα και βιντεοταινίες

Το 2014, στον τελικό του X Factor, η Melanie εμφανίστηκε απαστράπτουσα και εμφανώς μελανιασμένη στο πρόσωπο και το σώμα. Είχε δηλώσει ότι έπεσε, όπως συνηθίζουν να λένε όλα τα θύματα συζυγικής κακοποίησης.  Η αλήθεια ήταν άλλη όμως. Η Melanie είχε όντως πέσει - πάνω σε μια πόρτα, με σχεδόν χαμένες τις αισθήσεις της, μετά τις 200 ασπιρίνες που είχε καταπιεί προσπαθώντας να αυτοκτονήσει. Aιτία ήταν οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του συζύγου. Οι αποκαλύψεις που άρχισαν να σκάνε μας πληροφόρησαν ότι η αρμονικός δεκαετής γάμος τους οφειλόταν στην ανοιχτόμυαλη σεξουαλική τους προσέγγιση. Tα βράδια κυκλοφορούσαν σε night clubs, ψάρευαν γυναίκες και τις προσκαλούσαν στο σπίτι τους. Τα ερωτικά ακροβατικά τρίο εκτελούνταν στον ψηλότερο όροφο του σπιτιού, πολλά πατώματα πάνω από τα δωμάτια που κοιμόντουσαν τα παιδιά -γιατί πάνω απ' όλα ήταν γονείς. Η Mel θα έλεγε αργότερα: «Ήταν δική μου ιδέα, αλλά φυσικά ο τότε σύζυγός μου ήταν μια χαρά μ’ αυτό - αρκεί να μην υπήρχε κι άλλος άντρας στη μέση. Έπρεπε να είναι μόνο γυναίκες, το οποίο μου ταίριαζε, γιατί αγαπώ τις γυναίκες. Πάντα έβρισκα τα γυναικεία σώματα πολύ πιο όμορφα από τα αντρικά». Ο Belafonte, πάλι, είχε άλλη ιδέα. Στα διαλείμματα των σεξουαλικών μαραθωνίων τραβούσε με βιντεοκάμαρα τα τεκταινόμενα, χωρίς να το γνωρίζει η Mel που ήταν χαμένη στον κόσμο των drugs και του ερωτικού πάθους. Όταν πια το έμαθε, ο Belafonte μετρούσε ήδη στη συλλογή του 64 βιντεοκασέτες, τις οποίες απειλούσε ότι θα δημοσιοποιήσει. Και κάπου εδώ έγινε και η απόπειρα αυτοκτονίας. Αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε και παρόλο που οι σεξουαλικές δραστηριότητες του πρώην ζεύγους είχαν κυκλοφορήσει στα πρωτοσέλιδα, η Mel B ένιωσε την ανάγκη να τα διηγηθεί όλα ξανά και με δακρύβρεχτες λεπτομέρειες στην αυτοβιογραφία της Brutally Honest, που κυκλοφορεί από τις 27 Νοεμβρίου. Η ίδια δηλώνει τώρα μετανιωμένη για τον πρότερο ανέντιμο βίο της και έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή. Και ύστερα από τόσο δράμα, αυτό το reunion είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεδώσει με τα άλλα τρελοκόριτσα.  

Τα άλλα τρελοκόριτσα

 

Μπροστά στον βίο και την πολιτεία της Mel B, οι ιστορίες των υπόλοιπων μοιάζουν με αναγνώσματα του κατηχητικού. H Geri Halliwell, aka Ginger, ήταν η πρώτη που αποστάτησε από την μπάντα, το 1998, δύο χρόνια πριν από την επίσημη διάλυση. Είχε δηλώσει ότι έφυγε λόγω κατάθλιψης και ανεπίλυτων διαφορών με τις υπόλοιπες. Από την κατάθλιψη κατέφερε να τη σώσει ο καλός της φίλος George Michael. Από το 1999 μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει τρία albums και  έχει περάσει ως κριτής από το X Factor παλαιότερα και από το All Together Now φέτος. Ως πολυτάλαντο κορίτσι, το 2010 σχεδίασε τη δική της σειρά μαγιό Geri by Next, σε συνεργασία με την εταιρεία Next. Αλλά αυτό που πραγματικά την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες είναι η συγγραφική της δραστηριότητα. Εκτός από την αυτοβιογραφία της If Only του '99, μέσα στο 2008 κυκλοφόρησε έξι βιβλία που περιγράφουν τις περιπέτειες της Ugenia Lavender, μιας 9χρονης που εμπνεύστηκε από τον εαυτό της και άλλες τέσσερις φίλες της. Η Emma Bunton aka Baby κυκλοφόρησε επίσης τρία albums, έχει συμμετάσχει ως κριτής σε διάφορα τηλεοπτικά shows και από το 2011 σχεδιάζει τις δικές της παιδικές σειρές ρούχων για λογαριασμό της εταιρείας Argos. Η Melanie Chisholm aka Sporty έχει κάνει την καλύτερη μουσική καριέρα, κυκλοφορώντας εφτά albums που έχουν πουλήσει συνολικά 20 εκ. κόπιες παγκοσμίως. Ως μουσικό πρότυπο και μούσα της αναφέρει τη Madonna και από δίπλα προσθέτει τους Oasis, τους Blur, τους Suede και τους The Cardigans. Στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα κλινικής κατάθλιψης και διατροφικών διαταραχών, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σημαντικές αυξομειώσεις στο βάρος της και στα νούμερα των ρούχων της. Μια φορά κι έναν καιρό τα είχε με τον Robin Williams. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει σχέση με έναν κάποιον Joe Marschall που είναι φανατικός με το fitness και την έφερε στο ίσιο διατροφικό δρόμο. Τελευταία αλλά όχι καταϊδρωμένη έρχεται η υπερστυλάτη Posh aka Victoria Adams που εδώ και χρόνια είναι γνωστή ως Beckham, μετά τον γάμο της με τον διάσημο David. Οι Beckhams είναι ένα στόρι από μόνοι τους. Πάντως η Victoria χαιρέτησε από νωρίς τη μουσική καριέρα της και αφοσιώθηκε στον σχεδιασμό των δικών της ρούχων με το όνομά της. Είναι τόσο busy μάλιστα με τις συλλογές της, που δεν θα μπορέσει, λυπάται, να συμμετάσχει στο Reunite Tour. Εύχεται όμως στις παλιές της φίλες τα καλύτερα. Κι εμείς.

Πηγή: Περιοδικό Down Town/Μαριλού Πανταζή