Γιώργος Πατούλης – Ρένα Δούρου: Τα στέκια και οι συνήθειές τους στην πόλη

Οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής περνάνε σε δεύτερο γύρο εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.



Το προβάδισμα στην εκλογική αναμέτρηση για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής έχει ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με 16 μονάδες απέναντι στη Ρένα Δούρου.

Ο Γιώργος Πατούλης και η Ρένα Δούρου, έδωσαν συνέντευξη στο περιοδικό DownTown στο τεύχος που κυκλοφόρησε τον Μάιο. Ο Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων μίλησε για το που του αρέσει να αθλείται, για το που προτιμάει να βγαίνει και αποκάλυψε τι του αρέσει να ψωνίζει. Η Ρένα Δούρου, η οποία διεκδικεί και πάλι τη θέση της στην περιφέρεια, εκμυστηρεύτηκε ότι της αρέσει να ξεκλέβει στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, ότι τη βγάζει με τα ταπεράκια της μαμάς και ότι προτιμά το home cinema.

Γιώργος Πατούλης

Περπατάει στην Πλάκα, αθλείται στο ΟΑΚΑ, πάει σινεμά το καλοκαίρι στη Δεξαμενή, απολαμβάνει ούζο και μεζέδες στην παραλία και ψωνίζει γραβάτες με το γούστο της γυναίκας του.Επειδή κινείται διαρκώς, τον ηρεμούν λίγα λεπτά αποσυμφόρησης στο γραφείο του.

Κάθισε για πάνω από μία δεκαετία στα «ψηλά πατώματα» του δημαρχείου Αμαρουσίου, αλλά ήρθε ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα. Ο Γιώργος Πατούλης διεκδικεί την ψήφο των πολιτών για την Περιφέρεια Αττικής και δηλώνει στο DownTown ότι «η Αττική είναι από μόνη της ένα ισχυρό brand name, με ποικίλα και ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Απλώς χρειάζεται μια νέα αρχή, έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ώστε να καταστεί δημοφιλής τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός, 12 μήνες τον χρόνο».

Γεννήθηκε στα Πετράλωνα και έτσι δηλώνει «κολλημένος» με την παλιά Αθήνα, καθώς δεν αποχωρίζεται την παλιά του γειτονιά και την πλατεία του, αν και πλέον παραδέχεται πως δεν έχει κάποιο σταθερό στέκι. Θεωρεί, όμως, καλύτερη διαδρομή στην Αττική αυτήν που μπορεί να κάνει κάποιος στην Πλάκα: «Είναι η εμβληματικότερη, ίσως, συνοικία της Ευρώπης, στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Η διαδρομή στην καρδιά της είναι αξεπέραστη», σημειώνει, αν και επιμένει πως «η Αττική είναι μια διαδρομή από μόνη της κι έχει τα πάντα, ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Είτε βουνό είτε θάλασσα». Εκτιμά, επίσης, ότι όλα τα μουσεία της πόλης και οι αρχαιολογικοί της χώροι, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Βυζαντινό Μουσείο, ο Παρθενώνας, αλλά και τα λαογραφικά μουσεία σε όλη την Αττική, «συνδιαμορφώνουν επάξια την αέναη, εμβληματική πορεία της Αττικής μέσα στον χωροχρόνο».

 

CINEMA: «Ο κινηματογράφος στη Δεξαμενή αποτελεί διαχρονική αξία για τα καλοκαίρια στην Αθήνα. Πρόσφατα είδα το Πράσινο Βιβλίο, με τους Mel Gibson και Sean Penn. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Αναδεικνύει ευαίσθητα κοινωνικά θέματα».

 

FOOD & TASTE: «Όταν μου δοθεί χρόνος για να αποδράσω από τον κλεινόν άστυ, επιλέγω το παραλιακό μέτωπο της Αττικής που προσφέρεται για ποικίλες απολαύσεις. Ουζάκι και μεζέδες, με θέα τη θάλασσα και τον αττικό ήλιο. Το καλύτερο».

 

SPORTS: «Προτιμώ το ΟΑΚΑ για να αθλούμαι. Μένω πολύ κοντά. Ακόμη και ένα ελαφρύ joking μέσα στην ημέρα είναι αρκετό για να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι».

SHOPPING: «Τα ψώνια είναι ένα ζήτημα που ρωτάω και την άποψη της γυναίκας μου. Μου αρέσει να διαλέγω γραβάτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό όταν ταξιδεύω».

 

Ρένα Δούρου

Σε φίλους και γνωστούς ξεκαθαρίζει ότι χωρίζει τη ζωή της σε π.Π. και μ.Π. Δηλαδή, προ Περιφέρειας και μετά Περιφέρειας, αφού άλλαξαν η καθημερινότητά της και οι προτεραιότητες που έχει ακόμα και στον χρόνο που περνά εκτός γραφείου.

Στις προσεχείς εκλογές θα διεκδικήσει πάντως την επανεκλογή της με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αισθάνεται ότι αυτό της στερεί τις εξόδους και τον χρόνο με τους φίλους της, καθώς λέει πως στα φοιτητικά της χρόνια και στα πρώτα ανέμελα στην πολιτική βγήκε πολύ, διασκέδασε μέχρι πρωίας με καλές παρέες και έτσι δεν αισθάνεται ότι αυτό της λείπει σήμερα. «Δεν θέλω να σας φανώ “φυτό” ή “ξενέρωτη” αλλά η αλήθεια είναι ότι η έννοια της "διασκέδασης" πλέον από τη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, έχει προσαρμοστεί δραστικά στις νέες συνθήκες» προσθέτει γελώντας.

Θα συμβούλευε πάντως έναν επισκέπτη της Αττικής να έχει χρόνο, διάθεση και να φορά χαμηλά παπούτσια για να «τρέξει» από την Πεντέλη έως την Ελευσίνα και από τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα έως τη Λαυρεωτική – πέρα, βέβαια, από το must της Ακρόπολης και τις γεμάτες με street art γειτονιές του Ψυρρή. Το κάπνισμα θεωρεί πως είναι η κακή της συνήθεια, ενώ η αγαπημένη της γωνιά στην πόλη και στην Αττική γενικότερα είναι οποιαδήποτε, αρκεί να βρίσκεται μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Οι καλύτερες αναμνήσεις της άλλωστε είναι τα βράδια με μαργαρίτες στην Καλλιδρομίου, στον Ζαχαρία, και τα μεσημέρια απόλυτης ελευθερίας με τον πατέρα της όταν ήταν μικρή, κάνοντας ατελείωτες βουτιές στη Χαμολιά και μετά επιδρομές στα φρέσκα μπαρμπούνια της θρυλικής ταβερνούλας που δεν υπάρχει πια.

 

CINEMA: «Τα τρελά ωράρια δεν μου επιτρέπουν να πάω σε μια κανονική κινηματογραφική προβολή. Χάρη στο Netflix, είδα πρόσφατα το Roma, ένα ασπρόμαυρο διαμαντάκι. Home cinema λοιπόν, μπροστά στη μικρή οθόνη της τηλεόρασης ή με το laptop στα πόδια και φορώντας πιτζάμες».

 

FOOD & TASTE: «Αν δεν πρόκειται για τα ταπεράκια της κυρα-Νότας, της μητέρας μου, τότε το σκάω για κλασικές γωνιές: στα Πετράλωνα, στην πλατεία Μερκούρη, στα μεζεδάδικα με τα κλασικά κεφτεδάκια, τη φρεσκοτηγανισμένη πατάτα, την ντομάτα γαρίφαλο και, εννοείται, το χύμα τσίπουρο».

 

SPORTS: «Ως κορίτσι της δυτικής όχθης του Λεκανοπεδίου, έχω μάθει την αξία του αθλητισμού που ξεκινάει από τη γειτονιά. Αλλά η καθημερινότητα στην Περιφέρεια αναιρεί κάθε σκέψη για πραγματική άθληση. Τακούνια και περιοδείες στους δρόμους της Αττικής είναι η “άθλησή” μου και τα 15.000 βήματα τα έχω για πλάκα».

 

SHOPPING: «Λίγο πριν από το Πάσχα, μεταξύ δύο επισκέψεων σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, αγόρασα γούρια για τους συνεργάτες μου στο γραφείο. Αλλά γενικά είμαι της χρηστικότητας: δίνω… φακελάκι με μια ευχή και μια δωροκάρτα, γι’ αυτό οι κοντινοί μου άνθρωποι με παρομοιάζουν με τη Θεία απ’ το Σικάγο στη σύγχρονη εκδοχή της».

Συνέντευξη: Αιμίλιος Περδικάρης