Ποιοι πλήρωσαν ακριβά τον έρωτα;

Τι έξοδα θα είχες αν έπαιζες σε ρομαντική κομεντί.



Λένε ότι τα καλύτερα πράγματα σε αυτή τη ζωή δεν χρειάζονται λεφτά, ότι ο έρωτας και τα οικονομικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και γενικά, όταν μιλάμε για αγάπη δεν πειράζει και να μην έχεις στον ήλιο μοίρα. 

Αυτό μας δίδαξαν, τουλάχιστον, οι συναισθηματικές κομεντί με τις οποίες μεγαλώσαμε. Όμως, τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι ακόμη και στις ταινίες, οι πρωταγωνιστές είχαν τα έξοδά τους. Αν ήταν, δηλαδή, τελείως ταπί δεν θα μπορούσαν να μας δώσουν το ονειρικό φινάλε ή να κάνουν τις κινήσεις γενναιοδωρίας που έγραψαν ιστορία. 

Η ιστοσελίδα digit, πήρε 6 θρυλικές συναισθηματικές κομεντί και έκανε μία μικρή εκτίμηση των υλικών αγαθών που καθόρισαν τις ιστορίες τους. Κοινώς, έβγαλε τα budget της αγάπης. 

Πες το όπως θες | Say anything… 

Αποκλείεται να μην έχεις δει ποτέ τον John Cusack με την καμπαρντίνα και το boombox στο χέρι να κάνει «καντάδα» στην καλή του με το τραγούδι «In Your Eyes» του Peter Gabriel. 

Τα έξοδα

Καφέ, μακριά καμπαρντίνα: 79 ευρώ (Ενδεχομένως όμως να είναι και second hand οπότε η τιμή πέφτει) 
Μία κασέτα με τραγούδια του Peter Gabriel: 4 ευρώ 
Κασετόφωνο SHARP GF-7600: 349 ευρώ

Pretty Woman

Βάλε καταρχήν στην άκρη τα λεφτά που ο Richard Gere ξόδεψε για τις υπηρεσίες της ιερόδουλης Julia Roberts.  Γιατί το θέμα μας είναι το κολιέ, το οποίο αν μας το χάριζε κάποιος άντρας θα το πουλούσαμε για να αγοράσουμε σπίτι. Ένα λευκόχρυσο κολιέ 18 καρατίων με διαμάντια και ρουμπίνια. 

Τα έξοδα

Κολιέ από τον σχεδιαστή Fred Joaillier: 220.000 ευρώ

Άγρυπνος στο Σιάτλ | Sleepless in Seattle 

Δεν μπορούσαν να δώσουν ραντεβού σε καμιά πλατεία; Η ρεπόρτερ του της εφημερίδας «The Baltimore Sun» Meg Ryan ζητάει τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου από τον Tom Hanks να συναντηθούν στην κορυφή του Empire State. Θα τον περίμενε με ένα τριαντάφυλλο στο χέρι. 

Τα έξοδα

Εισιτήριο χωρίς επιστροφή Βαλτιμόρη- Νέα Υόρκη: 103 ευρώ
Εισιτήριο χωρίς επιστροφή Σιάτλ- Νέα Υόρκη: 135 ευρώ 
2 εισιτήρια για το Empire State: 84 ευρώ  

Ένας τραγουδιστής για το γάμο μου | The Wedding Singer

Ο Adam Sandler τρέχει στο αεροδρόμιο να προλάβει το κορίτσι που αγαπά, την Drew Barrymore και δεν βρίσκει οικονομική θέση. Τελικά, στήνει ολόκληρο show μέσα στο αεροπλάνο παρέα με τον Billy Idol. 

Τα έξοδα

Κιθάρα Godin Multiac Series ACS: 920 ευρώ (Η μάρκα της κιθάρας του Billy Idol)
1 εισιτήριο Α’ θέσης από το Νιούαρκ στο Λας Βέγκας: 430 ευρώ

Μια βραδιά στο Notting Hill | Notting Hill

«Είμαι ένα κορίτσι, που στέκεται μπροστά σε ένα αγόρι και του ζητάει να την αγαπήσει». Σου θυμίζει τίποτα αυτή η ατάκα; Η εξομολόγηση πάει πακέτο με τον αυθεντικό πίνακα «La Mariee» του Marc Chagall που προσέφερε η σταρ Julia Roberts στον κοινό βιβλιοπώλη Hugh Grant. 

Τα έξοδα

Η εκτιμώμενη τιμή του πίνακα «La Mariee»: 1.000.000 ευρώ

Αγάπη Είναι… | Love Actually

Μπορεί αυτό το ζευγάρι να μην μπορούσε να συνεννοηθεί αλλά η γλώσσα του σώματος τους έφερε κοντά. Ο συγγραφέας Colin Firth ερωτεύεται την οικιακή βοηθό του από την Πορτογαλία και αργότερα μαθαίνει Πορτογαλικά και παίρνει εισιτήριο για Παρίσι για να την βρει και να της εξομολογηθεί για πρώτη φορά την αγάπη του. 

Τα έξοδα

Μαθήματα Πορτογαλικών: 251 ευρώ
1 εισιτήριο από το Λονδίνο στο Παρίσι: 97 ευρώ