Street Food: Όλα τα μέρη στην Αθήνα με το πιο γκουρμέ φαγητό του δρόμου

Kι αυτές είναι οι αγαπημένες μας επιλογές.
Street Food: Όλα τα μέρη στην Αθήνα με το πιο γκουρμέ φαγητό του δρόμου



Αν θες να τσιμπήσεις κάτι στο δρόμο, μπορείς πια να το κάνεις με μια κάποια "ποιότητα". Sandwich απογειωτικά, φαλάφελ όπως αυτά που είχες δοκιμάσει σε εκείνο το εστιατόριο στην Αίγυπτο, τορτίγιες και ινδικό, λαχματζούν και new age burgers.

FALAFELLAS
Eίναι μάλλον το πιο famous falafel των Αθηνών. Οι μεγάλες μερίδες και οι λογικές τιμές δημιουργούν ουρές κάποιων μέτρων.

Όλοι όσοι έχουν περιμένει, λένε πώς αξίζει τον κόπο και με τοο παραπάνω.

Αιόλου 51, Κέντρο
Τηλ: 210 3239809

TORTUGA
Χειροποίητες τορτίγιες με ασυνήθιστες γεμίσεις. Άμα δοκιμάσεις έστω μια φορά, πάντα επιστρέφεις, γιατί κάπως έτσι ορίζεται το γρήγορο αλλά προσεγμένο φαγητό. 

Στο μικρό, ορθογώνιο χώρο του, η κουζίνα είναι ανοιχτή και εκτός από πεντανόστιμες τορτίγιες, μπορείς να δοκιμάσεις homemade σούπες και γλυκά.

Αρχιμήδους 1, Παγκράτι
Tηλ: 213 0307520

ΜΙRCH
Iνδικό πεντανόστιμο σουβλάκι που φτιάχνεται μπροστά σου.

Ερμού 109, Αθήνα
Τηλ: 2103239759

ΤO ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
(sandwich)
Aν κάπου μπορείς να βρεις sandwich τα οποία πιθανότατα θα είναι ο,τι καλύτερο έχεις δοκιμάσει στο είδος τους, είναι στην οδό Κεραμεικού. 

Τα ονόματά τους είναι εμπνευσμένα από περιοχές του Σαν Φρανσίσκο, ενώ οι γεύσεις είναι ψαγμένες και ιδιαίτερες. Η εξυπηρέτηση άψογη αλλά οι τιμές κάπως τσιμπημένες.

Κεραμεικού 99, Αθήνα 
Τηλ: 215 5512845

 

CANTINA
New age βρώμικο όπου θα φας burger με λεπτοκομμένες πατάτες σε ένα χώρο που όσο περιμένεις, έχεις αρκετό υλικό για να χαζέψεις το χώρο. 

Περικλέους 2, Μαρούσι 
Τηλ: 210 6143232

 

ΣΤΗΝ AMANDINE 
Σου έλειψε η φοιτητική ζωή στο Παρίσι; Αρκεί μία στάση Στην Amandine για να βρεθείς στον παράδεισο των bagels που ο Μιχάλης γεμίζει (με μία υπέροχη ηρεμία) με διαλεχτά υλικά, όπως κόκορα ελευθέρας βοσκής, παστράμι, μαριναρισμένα λαχανικά και σπιτικές σος. 

Εκτός όμως από φρέσκα bagels, θα βρεις cheesecake, cookies, πάστα φλώρα, κι άλλα χειροποίητα γλυκά, τις συνταγές των οποίων η Amandine έχει πάρει από τον παππού και τη μητέρα της.

Νίκης 13, 
Tηλ: 210 3239829

KHALIL RAYMOND
Ξαφνικά είδαμε τα φαλαφελάδικα να γίνονται πιο πολλά κι από τα σουβλατζίδικα. Υπάρχει όμως ένα μέρος που μένει μακριά από τις χιπστερικές εμμονές και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα εδώ και είκοσι χρόνια: φτιάχνει αυθεντικά φαλάφελ. 

Ο Raymond είναι από τον Λίβανο και ξέρει καλύτερα από τον καθένα το μυστικό για νόστιμο τραγανό φαλάφελ. Θα απολαύσεις γενναιόδωρη μερίδα σε τιμή έκπληξη.

Λιοσίων 1, Αθήνα

 

FEYROUZ
Αφού επιλέξεις τη ζύμη για το λαχματζούν σου – κλασική ή ολικής αλέσεως – σειρά έχει η γέμιση. Κιμάς για τους κρεατοφάγους, λαχανικά για τους vegetarians ή όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ και διάφορες σπιτικές σος για να ολοκληρωθεί η παραγγελία. 

Όση ώρα κοιτάς τις επιλογές σου στον μαυροπίνακα, φλερτάρεις με την ιδέα του πεϊνιρλί ή της χειροποίητης πίτας. Στο τέλος όμως παραγγέλνεις λαχματζούν και δίνεις την υπόσχεση στον εαυτό σου ότι θα επιστρέψεις για τα υπόλοιπα.

Καρόρη 23 & Αιόλου
Τηλ: 213 0318060

GUARANTEE
Μια βιτρίνα γεμάτη λαχταριστά υλικά και ποικιλία σε ψωμάκια για να διαλέξεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου, φτιάχνοντας το ιδανικό sandwich ή τη σαλάτα σου. 

Η πρωτότυπη ποικιλία των υλικών και το μεράκι των ιδιοκτητών έχουν κάνει το Guarantee γνωστό σε όλη την Αθήνα. 

Βεϊκου 41, Κουκάκι
Τηλ: 210 9226924