Cocktail Bar: Aυτά είναι τα αγαπημένα μας στην Αθήνα

Και αξίζουν ένα προς ένα την επίσκεψή σου.
Cocktail Bar: Aυτά είναι τα αγαπημένα μας στην Αθήνα



Πριν από μερικά χρόνια έγινε η μεγάλη αλχημιστική έκρηξη στην πόλη. Οι Αθηναίοι ανακάλυψαν ένα νέο είδος διασκέδασης. Το cocktail. Έκτοτε, οι barmen έγιναν mixologists, εκπαιδεύτηκαν, συμμετείχαν σε διεθνείς διαγωνισμούς και μας σέρβιραν ποτά με φρούτα, σιρόπια ή αποστάγματα, σε ποτήρια ιδιαίτερα, στολισμένα όχι με παλιακές ομπρελίτσες αλλά με ένα από τα υλικά παρασκευής τους. 

Όταν το ποτό έγινε τέχνη, δημιουργήθηκαν και κάποια μαγαζιά που το απογείωσαν. 

DRUNK SINATRA
Με vintage μουσικές και αισθητική, κι έναν Frank να καλύπτει τον τοίχο στο πίσω μέρος του μαγαζιού, είναι δυο ακόμα λόγοι που η Θησέως έγινε σημείο αναφοράς. Plus, το ευδιάθετο mood. 

Οι δε ενημερωμένοι barmen του, είναι πάντα έτοιμοι για προτάσεις ή παραλλαγές.

Θησέως 16, Σύνταγμα, Κέντρο
Tηλ: 210 3313733 

THE GIN JOINT
Θεματικό (κάτι που φαίνεται από το όνομά του) αλλά όχι περιοριστικό, το Gin Joint αγαπάει το gin και την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Επίσης αγαπά τη ρετρό αισθητική και τα μουσικά ταξίδια στο χρόνο.

Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση, Κέντρο
Tηλ: 210 3218646   


 

TIKI BAR ATHENS
Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά tiki της Ευρώπης. Ο κατάλογος των cocktail είναι μακρύς και η όρεξη όσων βρίσκονται πίσω από την μπάρα, μεγάλη. 

Ο χώρος, σε γυρνάει καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω, κάπου στην Πολυνησία, με την μουσική να κινείται ανάμεσα σε exotica, rare groove, easy listening, rock ’n’ roll και άλλους πειραματικούς ήχους.

Φαλήρου 15, Κουκάκι
Tηλ: 210 9236908

GALAXY BAR
Στην ταράτσα του Hilton υπάρχει ένα bar που έφερε το cocktail στην Αθήνα πριν γίνει μόδα. Ένας κοσμοπολίτικος χώρος με θέα όλη την Αθήνα.

(Ξενοδοχείο Hilton) 
Βασ. Σοφίας 46, Iλίσια
Tηλ: 210 7281402

NOEL
Δεν άνοιξε Χριστούγεννα (όπως σημαίνει το όνομά του στα γαλλικά) αλλά η ρετρό αισθητική του σε συνδυασμό με το παντα γιορτινό κλίμα του και τον πολύ (μα πολύ) κόσμο που το τιμάει με την παρουσία του, η Στοά Κουρτάκη  έχει γίνει το νέο hot spot του Κέντρου της Αθήνας. 

Επικεφαλής της ομάδας της μπάρας είναι ο Γιάννης Κοροβέσης και τα cocktails που προσγειώνονται στα τραπέζια  παίρνουν τα εύσημα σε όλα τα social media. 

Η μουσική και ο κόσμος ανεβαζουν κι άλλο το level ενός μαγαζιού που ήρθε για να μείνει.

Koλοκοτρώνη 59Β, Αθήνα
Τηλ: 211 2159534

BABA AU RUM
120 ρούμια σε ένα bar που το κάπνισμα απαγορεύεται μέσα, αλλά η κατανάλωση πρωτότυπων cocktail ενθαρρύνεται και με το παραπάνω. Αγαπημένο spot για τους λάτρεις της "αυθεντικής" cocktail μπάρας.

Κλειτίου 6 , Κέντρο
Tηλ: 211 7109140

THE BANK JOB
Ένα bar με concept που θυμίζει τράπεζα, μιας και κάποτε ήταν ο χώρος που γινόταν η καταμέτρηση των χρημάτων  της Γενικής Τράπεζας.

Η ιδέα των ιδιοκτητών του ήταν απλή: μέσα σε πολύ λίγα τετραγωνικά έχει φτιαχτεί ένα τρισδιάστατο σχέδιο για το πως μπορείς να ”ληστέψεις” τον χώρο αλλά και τις συνέπειες για το τι θα ”συμβεί” αν αποτύχεις.

Από τα ηχεία ακούγονται μαύρες μουσικές (και όχι μόνο) και η μπάρα σερβίρει λαχταριστά cocktail.

Κολοκοτρώνη 13, Κέντρο
Tηλ: 6980743263

MOMIX
Εδώ η ιδέα του cocktail έχει περάσει σε άλλο επίπεδο: μοριακό. Ξηρός πάγος, αφροί, σφαίρες και κυβάκια για να πιεις το ποτό σου ακόμα και σε... πιάτο με κουτάλι. 

Μinimal, βιομηχανικός χώρος και ωραίες μουσικές και αυλές, πρσφέρονται για να απολαύσεις το μοριακό δημιούργημα των mixologists του μαγαζιού, όπως σου αξίζει.

Κελεού 1­5, Γκάζι
Tηλ: 6974350179

και 

Λ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα
Tηλ: 6974350179

DOS AGAVES
Αν αγαπάς την τεκίλα, θα λατρέψεις το Dos Agaves. Πίσω από το μπαρ, θα δεις αρκετά μπουκάλια τεκίλας και μεσκάλ, έτοιμα να αναμειχθούν στο cocktail της επιλογής σου. 

Viva Mexico!

Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι
Tηλ: 210 3313577

και 

Ανδ. Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι

MOUSTAKI BAR
Πολύς κόσμος, ωραίες μουσικές και πολύχρωμα (και οικονομικά) cocktails, κάνουν όλες τις ημέρες της εβδομάδας σου πιο "χίπστερ".

Δροσίνη 5, Κηφισιά
Tηλ: 211 4047612

ΤΗΙΝΚ +
Αν κάποιος παλιά αγαπούσε το cocktail και ήθελε να βγει στο Χαλάνδρι, το Think + ήταν απλώς μονόδρομος. Καθαρό bar σε ερυθρόλευκες αποχρώσεις, με κατάλογο που θέλει μελέτη για να επιλέξεις τι τελικά θα πιεις, αφού οι επιλογές είναι κάτι παραπάνω από πολλές.

Ανδ. Γκίνη 12, Χαλάνδρι
Τηλ: 6977462916

 

ΗΟLY SPIRIT COCKTAIL BAR
Πάντα γεμάτο με "άγιο πνεύμα" και κόσμος που απολαμβάνει δροσιστικά, πολύχρωμα cocktail.

Λαοδίκης 41, Γλυφάδα
Τηλ: 210 8982650


 

42 BAR
Classy cocktail bar, βγαλμένο από άλλη εποχή. Το ξύλο και το δέρμα, κάνουν το μαγαζί ακόμα πιο ατμοσφαιρικό, ενώ οι μείξεις σπάνιων labels με σπιτικά blends σου δίνουν καλούς λόγους για να επιστρέψεις ξανά και ξανά.

Κολοκοτρώνη 3, Κέντρο
Tηλ: 6948242455