Μπελ Ρέυ: Το νέο hot spot είναι στο Κουκάκι

(Δεν είναι βιομηχανικό και πολύ μας αρέσει)
Μπελ Ρέυ: Το νέο hot spot είναι στο Κουκάκι



Μετά το θέατρο αποφασίσαμε να πάμε για ποτό. Η κοντινότερη επιλογή ήταν το Κουκάκι. Ψάξαμε λίγο στο Foursquare και η απόφαση ελήφθη. Mπελ Ρέυ.

Εκεί συνάντησα τον Τάκη, έναν από τους πέντε ιδιοκτήτες του μαγαζιού. Οι υπόλοιποι είναι ο Πέτρος, ο Παναγιώτης, ο Λεωνίδας και ο Γιώργος. «Πολυεθνική είμαστε», μου είπε αστειευόμενος. Το Μπελ Ρέυ είναι ένα all day bar, που σερβίρει χυμούς και καφεδάκι από το πρωί και cocktails μέχρι αργά το βράδυ. 

Πριν γίνει αυτό που βλέπουμε σήμερα, ήταν λιπαντήριο αυτοκινήτων και είχε ήδη την ταμπέλα Bel Ray (μάρκα λιπαντικών αυτοκινήτων) η οποία τους άρεσε και την κράτησαν. Από εκεί πήρε και το όνομα του, το οποίο το έγραψαν πια στα ελληνικά.  Κι επειδή έπρεπε να υπάρχουν στοιχεία που θύμιζαν την «ιστορία» του, διατήρησαν και κάποια, όπως η λαδομπογιά στις κολώνες μέχρι τη μέση, που θυμίζουν συνεργείο ή η επιγραφή τις Avin στις σκάλες προς την τουαλέτα.

Το γραφιστικό κομμάτι ανέλαβε η καλή τους φίλη και illustrator Νόνη Νέζη και όπως μπορείς να δεις, ο «τύπος» που αποτελεί το main theme έχει φιγούρα μηχανικού (το μπλουζάκι ή η μύτη -μουστάκι που θυμίζει γαλλικό κλειδί). Κατά τα λοιπά, είναι ένας χώρος λιτός με καρέκλες που θυμίζουν τις σχολικές μας και μεγάλα τραπέζια για κοινωνικές παρέες. 

Έχει δοθεί αρκετά μεγάλη βάση στα cocktails και το bar έχει στηθεί έτσι ώστε να βγαίνουν ποιοτικές παρασκευές με διάφορα υλικά. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή - πέρα από τα συνηθισμένα - και αρκετά house cocktails που έχουν πολύ καλή αποδοχή από τον κόσμο, όπως το πικάντικο Big in Japan (με jin, αγγούρι, wasabe και ξύδι ρυζιού), σερβιρισμένο με chopsticks, το οποίο δοκίμασα και ξετρελάθηκα. Κι όλα αυτά, ενώ στα ηχεία ακούγαμε indie, funk και jazz μουσικές.
 

Το Μπελ Ρέυ όμως, εκτός από ευφάνταστα cocktails, σερβίρει καθημερινά (μέχρι τις 24:00) και φαγητό. Στις αγαπημένες επιλογές των θαμώνων είναι η κρεμμυδόσουπα και το Croque Madame (ψωμί με προζύμι, καπνιστό ζαμπόν, emmental, bechamel, ντομάτα και τηγανητό αυγό), το οποίο στοιχίζει μόλις 5.50€ και είναι το ακριβότερο πιάτο του brunch που σερβίρεται και τα Σαβ/κα. Νέα άφιξη στον κατάλογο του φαγητού, είναι το BBQ για όσους λιγουρεύονται ένα πιάτο με κρέας.
 

Αν βρεθείς πρωί στην περιοχή, αξίζει να περάσεις για έναν καφέ, μιας και χρησιμοποιούν μια πολύ καλή ποικιλία Arabica. Τώρα αν αποφεύγεις την καφεϊνη, έχεις πολλές επιλογές και σε χυμούς. Όχι τους συνηθισμένους, αλλά με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως αυτός με τον συνδυασμό μήλου, παντζαριού, καρότου και τζίντζερ, στην τιμή των 3.50€.

Η «πεντάδα» λοιπόν, δημιούργησε ένα μαγαζί που ήρθε για να μείνει. Γιατί «φιλοξενεί» ωραίες φατσούλες , έχει ευγενέστατο προσωπικό,  προσφέρει πολύ ωραία προϊόντα και είναι σίγουρα αυτό που λέμε value for money.