To Κλουβί στα Πετράλωνα είναι το μαγαζί που ο κόσμος ακόμα είναι happy

Κατηφόρισε.



Σε μια ήσυχη γειτονιά των Πετραλώνων βρίσκεται από το 2009 ένα ανήσυχο μαγαζί. Το Κλουβί. Στην οδό Δημοφώντος, στο νούμερο 57, την τελευταία εξαετία ο κόσμος είναι happy.

Μπαίνοντας θα δεις ένα μικρό μπαρ που από πάνω του δεσπόζει ένα κλουβί. Λευκό και μεγάλο. Αν συνεχίσεις να κοιτάζεις ψηλά, θα δεις και μια παλιά τηλεόραση με ένα σεμεδάκι στρωμένο. Κι αν κοιτάξεις στους τοίχους, θα εντoπίσεις μια εικόνα τόσο κιτς όσο χρειάζεται για να συνδυαστεί άψογα σε ένα ψιλοφολκλορικό, διακοσμητικό ντελίριο με τις κρυσταλλένιες ακλίκες, το μαρμάρινο μοναστηριακό τραπέζι και τις χρωματιστές καρέκλες ή τους πάγκους του εξωτερικού χωρου. Kι όλο αυό μπορεί να ακούγεται σαν ένα κομφούζιο, αλλά δεν είναι.

Το προσωπικό είναι αρκετά συμπαθητικό και οικείο, τα ποτά σε νόρμαλ τιμές, ο κατάλογος με τα cocktail έχει αρκετό ενδιαφέρον, μουσικά δεν ξέρεις πάντα τι θα ακούσεις, αλλά είναι ένα μέρος που ο κόσμος είναι χαρούμενος και μιλάει με το διπλανό του. Όμοιο μπαράκι κάπου έχεις ξαναδεί σίγουρα, αλλά η διαφορά παίζεται στην ατμόσφαιρα.

Το Κλουβί ανοίγει από το πρωί, σερβίροντας καφεδάκι και τσάι (πολλών ποικιλιών και γεύσεων) ενώ το Σ/Κ μπορείς να απολαύσεις και το ιδιαίτερο brunch του. Το βράδυ δεν χτυπάει καμπανάκι (φυσικά!) οπότε "παίζει" το σενάριο να πας για έναν καφέ και να γυρίσεις πίσω ξημερώματα.  

Έξτρα ίνφο:
Το μαγαζί ονομάστηκε Κλουβί λόγω α) των σιδεριών που το περικυκλώνουν και β) της παρομοίωσης του Ξενοφώντα (ιδιοκτήτη) με... πουλί.

Δες εδώ που αλλού θα πας για να συναντήσεις ωραίους ανθρώπους. Κινήσου προς Μετς.