Αυτά είναι τα καλύτερα street food της πόλης

Εκεί που θα δοκιμάσεις τις πιο νόστιμες γκουρμεδιές του δρόμου.
Αυτά είναι τα καλύτερα street food της πόλης



Ανοίγουν μαγαζιά με φαγητό το ένα μετά το άλλο. Σουβλατζίδικα, σαντουϊτσάδικα, φαστφουντάδικα. Με 6€ πια, μπορείς να φας ποιοτικά και χορταστικά. Παλιότερα το ποσό ισοδυναμούσε με τρία περίπου πιτόγυρα ή τέσσερις τυρόπιτες. Τώρα με τα ίδια χρήματα θα δοκιμάσεις (και θα χορτάσεις) "γκουρμεδιές του δρόμου".  

Streetwok
Βρίσκεται δίπλα από το μετρό της Πανόρμου και στα σταντ του θα δεις να τρώνε από δικηγόροι μέχρι φοιτητές, το πιο γευστικό "γρήγορο" ασιατικό. Ή καλύτερα "φρέσκο φαγητό, γρήγορα", που λέει και το μότο του μαγαζιού. Τα βήματα είναι τρία: Διαλέγεις βάση, υλικά και σαλτσούλα για να "γλιστράει". Τα noodles του εκθιάζονται από τους σταθερούς του πελάτες που επιστρέφουν ξανά και ξανά και ξεκινούν από €3,90. Με τρεις λέξεις, φθηνό, γευστικό και γρήγορο. 
Το νου σου: Έχει θέμα με το parking.

Πανόρμου 115Ζ, Αμπελόκηποι
Τηλ: 210 6911818

 

Guarantee
Όνομα και πράμα. O Kος Γιάννης σερβίρει με αγάπη, τα πιο νόστιμα σάντουιτς και κάπως έτσι καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για την περίπτωση μιας οικογένειας που ξέρει από καλό φαγητό και το μεταφέρει ακόμα και σε δύο φέτες ψωμιού με λίγα υλικά ενδιαμέσως. Η ποικιλία σε ψωμάκια και τα φρέσκα (και πολλά) υλικά στη βιτρίνα, σε προδιαθέτουν να πέσεις σε υπερβολές, όμως με τη βοήθεια του ευγενέστατου προσωπικού, θα τις αποφύγεις, γιατί  θα σου προτείνουν εν τέλει «το σάντουιτς το σωστό». 
Το νου σου: Αν δεις ουρά τις καθημερινές, μην κάνεις μεταβολή. Γευστική πανδαισία και αξίζει τον κόπο σου.

Βείκου 41 (Στρατηγού Κοντούλη), Κουκάκι
Τηλ: 210 9226924

Στην Αmandine
H Αmandine κατάγεται από τη Γαλλία και προσγειώθηκε στην οδό Νίκης, σερβίροντας τα πιο λαχταριστά bagels. Ο Μιχάλης με accent που προδίδει επίσης τη σχέση του με τη Γαλλία, είναι κι αυτός εκεί για να σου εξηγήσει, να σε εξυπηρετήσει και να σου ευχηθεί την πιο ωραία καλημέρα. Αυτήν την παλιά καλημέρα της γειτονιάς. Στο μικρό αυτό cute μαγαζάκι, εκτος από γλυκύτατους ανθρώπους θα βρεις και τα πιο φημισμένα bagels. Προσεγμένες, γκουρμέ γεύσεις στο δρόμο. Αν περάσεις δοκίμασε επίσης το smoothies τους και τις σούπες (αν δε, έχει κρεμμυδόσουπα, χωρίς δεύτερη σκέψη).
Το νου σου: Οι τιμές είναι τσιμπημένες για begel.
Nίκης 13, Σύνταγμα
Τηλ: 210 3239829

To Σαν Φρανσίσκο
Πριν από δύο χρόνια και κάτι, ο Βασίλης επέστρεψε από το πραγματικό Σαν Φρανσίσκο, έχοντας δουλέψει σε σαντουιτσάδικο που σέρβιρε 250 διαφορετικά είδη σάντουιτς. Η εμπειρία του έγινε πράξη και περνώντας την πόρτα του μαγαζιού του, δεν θα βρεις 250 βέβαια, αλλά 25 είδη σάντουιτς, καλομελετημένα και φτιαγμένα με ψωμάκι από φούρνο της γειτονιάς, λαχανικά από τη λαϊκή και αλλαντικά πρώτης ποιότητας. Όλοι μιλούν για το «Μπέι Βιου» κι έχουν δίκιο. Don’t miss, που θα έλεγαν και στο Αμέρικα.
Το νου σου: Οι τιμές ξεκινούν από 3,5€ και φθάνουν μέχρι 6,6€ (αν σου φαίνεται κάπως ακριβή η δεύτερη τιμή, πιθανότατα θα αποζημιωθείς από την ποιότητα).
Κεραμεικού 99, Κεραμεικός
Τηλ: 21 5551 2845

Tortuga
Ο λόγος που όσοι βρέθηκαν στο Παγκράτι, πήραν 2-3 κιλάκια, τρώγοντας . Τortuga σημαίνει χελώνα, κι αν φαινομενικά το όνομα μοιάζει άσχετο του προϊόντος, που σερβίρεται, αν πας θα επιστρέψεις τόσες φορές, που πια χωρίς να το καταλαβαίνεις, αντί για «μια τορτίγια με κοτόπουλο κάρι», θα λες «μια τορτούγα με κοτόπουλο κάρι». Δυνατά χαρτιά του καταλόγου είναι και το κοτόπουλλο πανέ, αλλά και τα πολυακουσμένα πανσετάκια. Επίσης δοκίμασε σούπα ημέρας και αν έχεις λιγούρα, homemade πανάλαφρο cheesecake.
Το νου σου: Mην παραγγείλεις ποτέ πάνω από μία. Δεν θα φτάσεις στη δεύτερη. Μη σου πω ότι και τη μία αν δεν πεινάς πολύ, θα την κάνεις share. 
Αρχιμήδους 1, Παγκράτι
Τηλ: 2130307520
 

Διάβασε περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί.