Oι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας που αξίζει να δεις!

Στις αίθουσες και "Ο Αστακός" του Γιώργου Λάνθιμου.
Oι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας που αξίζει να δεις!



Αυτή η εβδομάδα έχει (πάλι) από όλα. Αν βέβαια θα μπορούσαμε να ανακυρήξουμε μία από όλες τις αφίξεις στις αίθουσες, ως την ταινία της εβδομάδας, αυτή θα ήταν "Ο Αστακός" του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία τον περασμένο Μάιο κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. 

Ο Αστακός
Γιατί να τη δεις: Γιατί ο Γιώργος Λάνθιμος δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, που αγάπησε η Ευρώπη. Σειρά μας τώρα.

Υπόθεση: "Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. 

Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ενας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος
όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών".

Με τους Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, Ashley Jensen, Ariane Labed, Aγγελική Παπούλια, John C. Reilly, Léa Seydoux, Michael Smiley και Ben Whishaw.

 

O Σεφ που έπαιζε με τη φωτιά
Γιατί να τη δεις: Εξαιρετικό καστ και ιστορίες της τρέλας της κουζίνας.

Υπόθεση: "O σεφ Άνταμ Τζόουνς τα είχε όλα – και τα έχασε. Βραβευμένος με δύο αστέρια Μισελέν και ροκ σταρ του κόσμου της γευσιγνωσίας, με πασίγνωστες κακές συνήθειες, το πρώην κακό παιδί του Παρισιού έκανε πάντα του κεφαλιού του και νοιαζόταν μόνο για την συναρπαστική στιγμή της δημιουργίας γευστικών εκρήξεων. 

Για να εξασφαλίσει την δική του κουζίνα, αλλά και το τρίτο αστέρι Μισελέν που του ξεφεύγει εδώ και χρόνια, θα χρειαστεί τους καλύτερους στο πλευρό του, συμπεριλαμβανομένης και της όμορφης Ελέν".

Του John Wells με τους Bradley Cooper, Sienna Miller, Uma Therman, Emma Thomson, Jamie Dornan, κ.ά.

Παν
Γιατί να τη δεις: Γιατί παίζει ο Hugh.

Yπόθεση: "Προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στο origin των κλασικών χαρακτήρων, η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που θα παρασυρθεί στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα γνωρίσει τη σημασία της διασκέδασης αλλά και του κινδύνου και τελικά θα ανακαλύψει το πεπρωμένο του – για να γίνει ο ήρωας που θα μείνει για πάντα γνωστός ως Πίτερ Παν".

Με τους Hugh Jackman, Rooney Mara, κ.ά.

 

Ακούσια 
Γιατί να τη δεις: Γιατί σου έλειψαν αυτές οι ευρωπαϊκές ιστορίες.

Υπόθεση: "Ένας οδηγός πούλμαν, δυο έφηβες φίλες, ένας 30χρονος φαρσέρ, μια καθηγήτρια και ένας τραυματισμένος άντρας. Πέντε διαφορετικές ιστορίες, πέντε διαφορετικές ανθρώπινες αντιδράσεις".

 

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός
Γιατί να τη δεις: Remake της ταινίας του 1961 με πρωταγωνιστές τον,Αυλωνίτη, το Ρίζο και τη Βασιλειάδου, που σκοπεύει να "βγαλει" γέλιο.

Υπόθεση: "Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη, την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα το γαμπρό του.

Έτσι ενώ ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγο του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει την Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα".

Του Στράτου Μαρκίδη με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Χρύσα Ρώπα, Κώστα Ευρυπιώτη, Πατρίσια Περιστέρη, Πηνελόπη Πλάκα, κ.ά.

 

Πορφυρός Λόφος
Γιατί να τη δεις: Θρίλερ εποχής, έρωτας και εκδίκηση.

Υπόθεση: "Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, μια νεαρή συγγραφέας παραδίδεται στην έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο που θα την παρασύρει σε αιματοβαμμένα μονοπάτια πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει «καταφύγιο» στον πύργο του, ένα σπίτι που ζει, αναπνέει και ματώνει, έχοντας καλά θαμμένα μυστικά που ζητάνε εκδίκηση. 

Εκεί θα συμβιώσει με τη ζηλιάρα αδελφή του συζύγου της, καθώς και με αρκετά φαντάσματα που κρύβουν την ανείπωτη, φρικτή αλήθεια, πως, δηλαδή, η αγάπη έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώνει όλους σε τέρατα".

Του Guillermo del Toro, με τους Jessica Chastain, Mia Wasikowska και Tom Hiddleston.

Επιστροφή στην Ιθάκη
Γιατί να τη δεις: Για την ατμόσφαιρα.

Υπόθεση: "Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης Λοράν Καντέ ("Ανάμεσα Στους Τοίχους", 2008) συνυπογράφει το σενάριο με τον δημοφιλή συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα.

Ένα ζεστό απόγευμα, πέντε φίλοι μαζεύονται σε μια ταράτσα της Αβάνας για να γιορτάσουν την επιστροφή ενός απ’ αυτούς ύστερα από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη. Μία καθολική ιστορία για τη φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις, στο ξεχωριστό Κουβανικό περιβάλλον".

 

Love 
Γιατί να τη δεις: Sexy.

Υπόθεση: "Ένας παντρεμένος άντρας με ένα παιδί δυο ετών, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα της πρώην φιλενάδας του, η οποία ανησυχεί καθώς δεν έχει νέα της εδώ και δύο μήνες. Εκείνος, γεμάτος τύψεις, αρχίζει να αναπολεί τη σχέση τους".

Του Gaspar Noé.