DownTown Calendar: Τα events της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις

Για να ξέρεις τι παίζει και που!
DownTown Calendar: Τα events της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις



Πάμε μια βόλτα στα καλύτερα της εβδομάδας;

Πέμπτη 01/09 - Σάββατο 31/12

Οι Απόντες  

Μουσείο Φρυσίρα

Βολτίτσα στην Πλάκα για να τιμήσεις τους «απόντες». Mια έκθεση νοσταλγική 29 καλλιτεχνών από τις συλλογές του Μουσείου, οι οποίοι δεν βρίσκονται πια στη ζωή και συστήνουν (διά της απουσίας τους) το έργο τους στο κοινό.

Παρασκευή 02/09 - Κυριακή 04/09

Τρεις ημέρες Ιταλίας

Ύδρα

Τέχνη, μουσική και γεύσεις από τη γειτονική χώρα, σε μια Ύδρα που μετατρέπεται για τρεις μέρες σε μια μικρή Ιταλία. Η έκθεση του Leonardo Cremonini στο επίκεντρο, η σολίστ Svetlana Karpurkina θα παρουσιάσει έργα στο πιάνο Ιταλών συνθετών, ο σκηνοθέτης Θανάσης Ρεντζής και ο Παναγιώτης Ράππας θα συζητήσουν με το κοινό για το ιταλικό σινεμά ανάμεσα σε δύο προβολές και τα τρία ιταλικά εστιατόρια του νησιού που δημιουργούν για κάθε μέρα του αφιερώματος ένα εντελώς πρωτότυπο πιάτο ιταλικής κουζίνας.

Σάββατο 03/09

Σταύρος Ξαρχάκος Το Ταξίδι

Βεάκειο Θέατρο

Το μουσικό ταξίδι του συνθέτη στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση, μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου του Πειραιά, για να θυμηθείς, να συγκινηθείς, να σιγοτραγουδήσεις.

Κυριακή 04/09

Μικρασία φεύγαμε και για σένα λέγαμε

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Με αφηγητές τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Σπύρο Παπαδόπουλο, 150 χορευτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Σπυράτου, ταξιδεύουν το κοινό στη Σμύρνη, στην Πόλη, στην Καππαδοκία και στον Πόντο, μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ένα πολιτισμικό ταξίδι μουσικής και χορού, που αναδεικνύει την ίδια στιγμή κείμενα μεγάλων λογοτεχνών και ποιητών όπως οι Διδώ Σωτηρίου, Φώτης Κόντογλου, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης κ.ά.

Δευτέρα 05/09 - Τετάρτη 07/09

Γιάννης Χαρούλης live

Τεχνόπολη

Το φανατικό του κοινό γεμίζει γήπεδα, πλατείες, στάδια. Τρεις μέρες στο κέντρο της Αθήνας με τους συναυλιάζοντες να τα δίνουν όλα για τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη με την τρεμάμενη, αισθαντική φωνή και την κρητική προφορά του. Η πρώτη μέρα είναι ήδη sold out.

Tρίτη 06/09

Αστακός

Κινηματογράφος Παραλίας Ελευσίνας

Στο πλαίσιο των Αισχυλείων, προβάλλεται η πολυταξιδεμένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Έχοντας κερδίσει το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες και έχοντας στη συνέχεια γεμίσει δεκάδες αίθουσες ανά τον κόσμο, «επιστρέφει» για ένα βράδυ στο κοινό το ίδιο σουρεαλιστική, ρομαντική και με soundtrack αλλόκοτο όσο και το στόρι της.   

Τετάρτη 07/09

Στα Μονοπάτια των Άστρων

Ίδρυμα Ευγενίδου

Ο ήρεμος ουρανός που βλέπεις στην ξαστεριά καμία σχέση δεν έχει με όσα πραγματικά συμβαίνουν εκεί πάνω. Η 40λεπτη ταινία των Carter Emmart και Terence Murtagh δείχνει πως τα μονοπάτια των άστρων είναι πραγματικά βίαιες φυσικές διεργασίες.

Tags: