DownTown: Τα events της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις!

DownTown: Τα events της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις!



Είσαι έτοιμη για μια βόλτα στα καλύτερα;

Πέμπτη 08/09

100 Τσιγγάνικα Βιολιά 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κάτω από την Ακρόπολη και τον αττικό ουρανό, 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 δεξιοτέχνες φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει. Για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, η 100μελής The Budapest Gypsy Symphony Orchestra θα παίξει μουσική όπως πάντα. Ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρες και πρωτόκολλα.

Παρασκευή 09/09

Κ. Βήτα  

Τεχνόπολη  

Ηλεκτρονικοί ήχοι, ποιήματα και μελωδίες από το αγαπημένο πρώην μέλος των Στέρεο Νόβα. Το ηλεκτρονικό γκρουπ μπορεί να διαλύθηκε το 1996, αλλά ο Κ. Βήτα συνέχισε να γράφει, για να κυκλοφορήσει τελικά πριν από λίγο καιρό και το νέο του άλμπουμ Ομόνοια.

Παρασκευή 09/09 - Κυριακή 18/09

Ψηφιδωτή Οδύσσεια

Μια έκθεση αλλιώτικη από τις άλλες. Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες εμπνέονται από τον «ταλαίπωρο» ήρωα του Ομήρου και παρουσιάζουν 55 έργα από την περιπέτεια της Οδύσσειας. Ένα έπος πάνω σε μερικές ψηφίδες.

Σάββατο 10/09

Αντιγόνη του Σοφοκλή

Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»  

Ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας, παιγμένο χιλιάδες φορές μέσα στον χρόνο, ανεβαίνει ξανά, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά και Σταύρο Ζαλμά. Μιλώντας για αλαζονική εξουσία...

Κυριακή 11/09

Το Χαζόμουτρο  

ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο του Park your Cinema προβάλλεται η τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1979 με πρωταγωνιστή τον Steve Martin, στο πιο in θερινό της πόλης. Σουρεαλισμός και γέλιο από το βραβευμένο έως το χειρότερο κινηματογραφικό ζευγάρι της χρονιάς.

Δευτέρα 12/09

Γιάννης Αγγελάκας  

Τεχνόπολη

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, ο λατρεμένος Γιάννης Αγγελάκας με την μπάντα του θα συγκινήσει το πάντα πιστό σε αυτόν κοινό του, με παλιά και νέα του κομμάτια.

Τρίτη 13/09

Απολογία Σωκράτη

Θέατρο Πέτρας

Η πιο συγκλονιστική δίκη στην ιστορία του πολιτισμού και η αυθεντική αναπαράστασή της, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δήμου Αβδελιώδη. Από το ΚΘΒΕ η απολογία κλείνει με τα εξής λόγια: «Αλλά τώρα είναι ώρα να φύγουμε, εγώ για να πεθάνω κι εσείς για να ζήσετε... Ποιοι από μας πηγαίνουν κάπου καλύτερα είναι άγνωστο σε όλους, εκτός από τον θεό».

Τετάρτη 14/09

45ο Φεστιβάλ Βιβλίου  

Zάππειο

Περαντζάδα στο Ζάππειο, με την έκθεση βιβλίου να συνεχίζεται με ειδικά αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από τον θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από τον θάνατό του) και θέματα και συζητήσεις για τα 50 χρόνια Δημόσιας Τηλεόρασης που συμπληρώνονται φέτος.

 

Tags: