DownTown Calendar: Τα events της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις

Για να ξέρεις τι παίζει και που!
DownTown Calendar: Τα events της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις



Πάμε μια βόλτα στα καλύτερα της εβδομάδας;

Πέμπτη 15/09

Leon of Athens

Βίλα Καζούλη

Ο κατά κόσμον Τιμολέων Βερέμης, ή αλλιώς Leon of Athens, δίνει μία συναυλία σε έναν χώρο που ταιριάζει γάντι στις μουσικές του. Μουσικές για τις οποίες έχουν γράψει διθυραμβικά σχόλια από τους New York Times και τον Guardian μέχρι το Q Magazine, με ένα πιστό κοινό που τον τιμά σε κάθε του εμφάνιση.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μενάνδρεια 2016», του Δήμου Κηφισιάς.

Πέμπτη 15/09

Shane Aurousseau

Ιανός

Μια έκθεση φωτογραφίας από την περιοχή Κοντομπόλιν, στις αχανείς αγροτικές περιοχές της Αυστραλίας, όπου ο φακός καταγράφει τη σκληρή δουλειά των Αυστραλών κτηνοτρόφων κατά τη συλλογή μαλλιού από τα πρόβατα μερινό. Ο Aurousseau, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου που ταξιδεύει όμως συχνά σε όλο τον κόσμο, τα τελευταία χρόνια περνάει αρκετό από τον χρόνο του στην αυστραλιανή ύπαιθρο και απαθανατίζει τη σκληρή δουλειά στις φάρμες των προβάτων και στα ανθρακωρυχεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Παρασκευή 16/09

Μonika, Hey Hallelujah

Gagarin 205

Τα τελευταία χρόνια η Monika δεν μένει πια εδώ. Περνώντας από Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες, καταλήγει στην Αθήνα γιατί πολύ μας έλειψε και ετοιμάζει και μια έκπληξη για το κοινό της: θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο, ακυκλοφόρητο single Hey Hallelujah, με τη full band της αποτελούμενη από τέσσερις εκ των ανερχόμενων μουσικών της νεοϋορκέζικης σκηνής, τους Planet Tiki.

Παρασκευή 16/09 - Κυριακή 18/09

7ο Athens Bike Festival

Τεχνόπολη

Καβάλα το ποδήλατο και κατέβα Τεχνόπολη για να δεις ό,τι νέο κυκλοφορεί, να γνωρίσεις συμπολίτες ποδηλάτες και να περάσεις ζάχαρη στο πιο free to go event της πόλης. Για να γιορτάσεις την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σαν γνήσιος Ευρωπαίος.

Σάββατο 17/09 - Παρασκευή 23/09

Όρνιθες

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Sold out στην Επίδαυρο, sold out και στη Στέγη (και οι πέντε μέρες). Με την ευχή να μπορέσεις να βρεις εισιτήριο από τον συνάδελφο ή τον φίλο σου που θα ανεβάσει υψηλό πυρετό για να αποφασίσει να μην πάει στην παράσταση που συζητήθηκε όσο καμία άλλη φέτος το καλοκαίρι.

Κυριακή 18/09

Tango X Piazzolla

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Μια μουσικοχορευτική παράσταση-αφιέρωμα στον Αργεντινό μαέστρο Astor Piazzolla, με 11 ζευγάρια χορευτών και guest star τη χορεύτρια Mora Godoy, θα σε ταξιδέψει στις γειτονιές του Buenoς Aires.

Δευτέρα 19/09 - Κυριακή 20/11

[OUT] TOPIAS

Μουσείο Μπενάκη

H όχι και τόσο ουτοπική Ελλάδα ενέπνευσε την παραγωγή βίντεο τα οποία έχουν υλοποιηθεί εδώ τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν μια παραστασιακή προσέγγιση του υπαίθριου δημόσιου χώρου.

Τρίτη 20/09

Buika

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Η «κόρη της φωτιάς» επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με τον διεθνούς φήμης μαέστρο Toni Cuenca, για να θυμίσει στο αθηναϊκό κοινό τι της βρήκε την προηγούμενη φορά και την ερωτεύτηκε σφόδρα. Υποψήφια για Grammy, μούσα του Αλμοδοβάρ, έχει χαρακτηριστεί μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών και το αποδεικνύει περίτρανα σε κάθε της live.

Τετάρτη 21/09 - Κυριακή 02/10

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη ξεκινούν οι Νύχτες Πρεμιέρας. Παρουσία συντελεστών και εκλεκτών φίλων του, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό προσωπικές αφηγήσεις και αναμνήσεις από τις συνεργασίες τους, ετοιμάζεται μια ξεχωριστή βραδιά μουσικής και σινεμά στον συναυλιακό χώρο που ίδρυσε ο ίδιος, το Gagarin 205, με εκθέσεις ανέκδοτου υλικού και στιγμές από τη ραδιοφωνική του πορεία. Την ίδια μέρα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα προβληθεί η νέα ταινία του Αλμοδοβάρ Julieta που διεκδίκησε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Tags: