DownTown Calendar: Που θα πάμε αυτή την εβδομάδα;

DownTown Calendar: Που θα πάμε αυτή την εβδομάδα;



Aναλυτικά το calendar της εβδομάδας για να ξέρεις τι παίζει και που!

Πέμπτη 29/09 & Κυριακή 02/10

Sivert Høyem

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ξανάρθε τον χειμώνα, τον αποθεώσαμε και τώρα επιστρέφει σε έναν χώρο που ταιριάζει γάντι και στη μουσική και στον στίχο του. Στον Νορβηγό τραγουδιστή, αγαπημένο στην Ελλάδα σαν να είναι λόκαλ, αφού έβγαλε sold out την πρώτη μέρα, δόθηκε και δεύτερη ημερομηνία στις 02/10. Μετά τα χειμερινά καλά -καλύτερα- που ζήσαμε πριν από λίγους μήνες, επανέρχεται με την μπάντα του για να ακουστούν κάτω από την Ακρόπολη τραγούδια από τα χρόνια των Madrugada έως σήμερα.

Πέμπτη 29/09- Παρασκευή 30/09

Βοbby Roth

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Δεν τον έχεις ακουστά, αλλά κατά βάθος τον ξέρεις, γιατί σίγουρα έχεις παρακολουθήσει Prison Break, The Insiders, Lost, Grey's Anatomy, The Mentalist, Criminal Minds και Hawaii 5-0 και ο Bobby Roth, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχει συμμετάσχει σε όλα τα παραπάνω. Βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος και παραγωγός, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην αμερικανική τηλεόραση και έρχεται για δύο μέρες, προκειμένου να μυήσει το ανήσυχο ελληνικό κοινό στα μυστικά του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Παρασκευή 30/09

Saint Etienne

Gagarin 205

Μια μπάντα που έκανε παρέα σε όλες τις ρομαντικές ψυχές των 90s, τότε που μεσουρανούσε σε όλον τον κόσμο η grunge. Το τρίο των Saint Etienne επιστρέφει στο αθηναϊκό κοινό για να υπενθυμίσει ότι μόνο η αγάπη μπορεί πληγώσει την καρδιά σου.

Σάββατο 01/10

7ο TEDx Academy

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με θέμα Re Imagine Greece, σε αυτό το TEDx θα φανταστούμε την Ελλάδα αλλιώς, θα την επαναπροσδιορίσουμε, θα οραματιστούμε με προοπτική το 2030 και θα σκεφτούμε λύσεις που θα μας προχωρήσουν μπροστά, παρέα με 18 ομιλητές (ημεδαπούς και αλλοδαπούς).

Σάββατο 01/10- Κυριακή 02/10

Dancing Athens
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ένα μίνι φεστιβάλ «ανοιχτού χώρου» με ελεύθερη είσοδο, τέσσερις χορευτές- χορογράφοι, τέσσερις διαφορετικοί χώροι εκτός Στέγης. Δυο πλατείες και δυο μουσεία «επαναπροσδιορίζονται» μέσω του χορού

Σάββατο 01/10

Τhe HOT HOT Side Story

Πραξιτέλους

Η ιδέα burger και μουσικές της κρυφής μας αμαρτίας HOT HOT, συνεχίζεται και τον Οκτώβριο. Αυτή τη φορά το ραντεβού δίνεται στην Πραξιτέλους με live acts από τους Άκη Παναγιωτίδη, Jitterbugs και Music Box.

Κυριακή 02/10

Άγριος Σπόρος

Θέατρο Επί Κολωνώ

Ο αγριότερος όλων των σπόρων επιστρέφει από την Ομάδα Νάμα, στο Επί Κολωνώ. Ένας παράνομος καντινιέρης, η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού Γερμανού, μια κατηγορία σε βάρος του πρώτου και ένα ολόκληρο χωριό που διχάζεται, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Δευτέρα 03/10 - Kυριακή 09/10

Compartments Dance Project

Το Τρένο Στο Ρουφ

Στη φετινή εβδομάδα σύγχρονου χορού, 13 επιλεγμένες ομάδες χορού τολμούν και προτείνουν να τις ακολουθήσουμε στα λιλιπούτεια διαμερίσματα (compartments) της Αμαξοστοιχίας, στις προσωπικές χορευτικές διαδρομές τους, διάρκειας από 10 έως 30 λεπτά.

Τρίτη 04/10

Αλέξια Live

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Μετά τον Hoyem, έρχεται η Αλέξια, η οποία θα τραγουδήσει πειραγμένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της, πλαισιωμένη από πολυμελή ορχήστρα εγχόρδων, πνευστών και κρουστών, με τη συμμετοχή παλιών συνεργατών της, μουσικών και ενορχηστρωτών, και με ενδιαφέροντα φωνητικά σύνολα.

Τετάρτη 05/10

Η Πρόληψη μέσα από την Τέχνη

Φωκίωνος Νέγρη 16

Ο Οκτώβρης έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως «ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» και με αφορμή (και αιτία) αυτό ακριβώς το γεγονός, το περσινό διαδικτυακό εικαστικό project σχετικά με την πρόληψη γίνεται μια ομαδική εικαστική έκθεση.

01/10
Mη χάσεις το Red Bull Art Of Motion στη Σαντορίνη. Ο παγκόσμιος αγώνας freerunning επιστρέφει!

 

Tags: