DownTown Calendar: Που θα πάμε αυτή την εβδομάδα;

DownTown Calendar: Που θα πάμε αυτή την εβδομάδα;



Aναλυτικά το calendar της εβδομάδας για να ξέρεις τι παίζει και που!

Πέμπτη 06/10 - Κυριακή 16/10

4o Μικρό Παρίσι των Αθηνών

Με θέμα για φέτος Ομάδα και Τέχνες (L'esprit d'Équipe et les Arts), η ευρύτερη περιοχή του κέντρου κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι τον σταθμό Λαρίσης όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα, μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, tables rondes και rendez vous sociaux, εκπαιδευτικά προγράμματα, petanque, σκάκι και άλλα παιχνίδια, ζωντανεύουν την πόλη για τα καλά. Ξεσκόνισε τα γαλλικά σου και κατηφόρισε.

Παρασκευή 07/10

Το Ψέμα

Μικρό Παλλάς

Μιλώντας για γαλλικά, ο Θοδωρής Αθερίδης (σκηνοθετεί και) πρωταγωνιστεί παρέα με τη Σμαράγδα Καρύδη, τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα στην κωμωδία του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Florian Zeller. Για όλους όσοι ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα.

Σάββατο 08/10

Βιεννέζικα βαλς με την oρχήστρα του Johann Strauss

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Πασίγνωστα βαλς και αξέχαστες πόλκες, όπως ακούγονταν στην αυτοκρατορική Βιέννη των Strauss, κομψά ζευγάρια χορευτών να στροβιλίζονται στη σκηνή, κάτω από την Ακρόπολη. Φόρα τα καλά σου, το κεφάλι ψηλά και απόλαυσε τη βιεννέζικη μαγεία.

Κυριακή 09/10

Ένας φαντασιακός κόσμος

Μουσείο Μπενάκη

Στο κτίριο της Πειραιώς 138, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες η αναδρομική έκθεση-φόρος τιμής στο έργο του Κύπριου καλλιτέχνη Χρίστου Πετρίδη. Σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Σταύρου Καβαλλάρη, τα έργα του θα εκτεθούν μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Δευτέρα 10/10

Waste

BIOS

Το έργο είναι βασισμένο στη Ρημαγμένη Γη του T.S. Eliot, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, και θα παίζεται για περίπου τρεις βδομάδες. Το κείμενο του έργου χρησιμοποιείται ως υλικό για την κατασκευή μιας παράστασης που μιλά για το τέλος της Ευρώπης, για τη βία των ανθρώπων, τη γελοιότητα της ύπαρξης και την παράλυση του θανάτου. Για να σκεφτείς και να συγκινηθείς.

Τρίτη 11/10 - Σάββατο 29/10

ΜαΖΕΙ ή Ποτέ = για Πάντα

ArtZone 42 Gallery

Αν βρεθείς στα εγκαίνια της Τρίτης και ξαναπεράσεις μετά μία βδομάδα κι έπειτα ύστερα από δύο, δεν θα δεις το ίδιο πράγμα. Η έκθεση διαρκεί τρεις βδομάδες, κατά τις οποίες ξετυλίγεται η φιλοσοφία ενός ολοκληρωμένου έργου, με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα. Όσο περνούν οι μέρες, αποκαλύπτονται τελικά τρεις εκθέσεις: το ΜαΖΕΙ, το ΠΟΤΕ και το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Ο χώρος της έκθεσης θα μεταλλάσσεται στον χρόνο με διαφορετικές εικαστικές παρεμβάσεις κάθε φορά και θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής, performance, και παρουσίαση ποιημάτων δεμένων με την εικόνα.

Τετάρτη 12/10

Street Food and Tunes

Fuga

Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, θα δοκιμάσεις πειραγμένη κουζίνα δρόμου από την haute cuisine της Fuga. Φαγητό και μουσικές στο νοστιμότερο food πάρτι της πόλης.

Tags: