DownTown Calendar: Που θα πάμε αυτή την εβδομάδα;

DownTown Calendar: Που θα πάμε αυτή την εβδομάδα;



Aναλυτικά το calendar της εβδομάδας για να ξέρεις τι παίζει και που!

Πέμπτη 13/10 - Σάββατο 15/10

Turkish Film Days

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ένα διήμερο, επτά ταινίες του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου, επτά διακεκριμένοι σκηνοθέτες και ένας από τους πιο δημοφιλείς Τούρκους ηθοποιούς, ο Burak Özçivit, που θα παραβρεθεί την πρώτη μέρα της διοργάνωσης στην κλειστή προβολή της ταινίας Μy Brother (εκεί θα χρειαστείς πρόσκληση).

Παρασκευή 14/10

Δεύτερη Φωνή

Θέατρο Αποθήκη

Οι Ρέππας - Παπαθανασίου επιστρέφουν στη ρεαλιστική γραφή μετά την Αττική οδό του 2007, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κάθεται ξανά στη σκηνοθετική καρέκλα και η Νένα Μεντή, υποδυόμενη αυτή τη φορά μια τραγουδίστρια της δεκαετίας του 1970, που δεν τα κατάφερε στο τραγούδι, ανεβαίνει στη σκηνή της Αποθήκης παρέα με πέντε ακόμη ηθοποιούς, για να παρουσιάσουν όλοι μαζί την ιστορία αυτής της γυναίκας που ό,τι σπουδαιότερο έκανε στην καριέρα της ήταν μια δεύτερη φωνή σε ένα τραγούδι του Μανώλη Μητσιά και τον έρωτά της με έναν αγωνιστή της γενιάς του πολυτεχνείου.

David Bowie Is
Village Cinemas

Bασισμένο σε μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτεχνικά και εμπορικά εκθέσεις στην ιστορία του “Victoria & Albert Museum” στο Λονδίνο, το ντοκιμαντέρ με τα μοναδικά αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του Bowie έρχεται αποκλειστικά στα Village Cinemas. Για αυτόν που κλάψαμε περισσότερο φέτος με την απώλειά του. Για τον David που ήταν μουσική, τέχνη, μόδα, ζωή.

1896-2016 Ολυμπιακό Ταξίδι
Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος»

Με την ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά ξεναγό στα εγκαίνια της έκθεσης και αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χρονιά της αναβίωσής τους, το 1896 μέχρι και τη φετινή διοργάνωση, στο Ρίο της Βραζιλίας, πρόκειται by far για την πιο ιδιαίτερη έκθεση της εβδομάδας. Και οι 41 αφίσες ανήκουν στην προσωπική συλλογή του ηθοποιού και συλλέκτη Λευτέρη Λαμπράκη. 

Σάββατο 15/10 - Παρασκευή 21/10

West Side Story

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν φέτος το καλοκαίρι, επιστρέφει στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», με πρόζα στα ελληνικά, τραγούδια στα αγγλικά και ελληνικούς υπέρτιτλους, η συμπαραγωγή του ΜΜΑ, του Ελληνικού Φεστιβάλ και της Καμεράτας, με θέμα τον έρωτα της Πορτορικανής Μαρίας και του Αμερικανού Τόνι. Ενός έρωτα που γεννήθηκε στο «ναρκοπέδιο» της μάχης μεταξύ δύο νεανικών συμμοριών της Νέας Υόρκης.

Κυριακή 16/10 - Δευτέρα 24/10

2ο Διεθνές ΜimeArt Festival  

Passport Κεραμεικός

Μιμήσεις και παντομίμα, χορογραφίες και καλλιτέχνες από την Τουρκία και τη Ρώμη μέχρι τη Ρωσία έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να συμμετάσχουν σε ένα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών αφιερωμένο στο σωματικό θέατρο (mime από pantomime).

Δευτέρα 17/10 - Πέμπτη 20/10

Battlefield

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Ένας ζωντανός θρύλος του θεάτρου, ο βραβευμένος με Tony και Obie, σχεδόν αιωνόβιος σκηνοθέτης, Peter Brook, που πριν από τριάντα χρόνια άλλαξε την ιστορία του σύγχρονου θεάτρου με την παράσταση αυτή (που δεν είναι παρά μια επαναπροσέγγιση του αρχαίου ινδικού έπους Μαχαμπαράτα), έρχεται στο φιλοθεάμον ελληνικό κοινό για να υπενθυμίσει ότι «Η καταστροφή δεν πλησιάζει ποτέ με ένα όπλο στο χέρι. Έρχεται ύπουλα, στα νύχια των ποδιών, κάνοντάς μας να βλέπουμε κακό στο καλό και καλό στο κακό».

Δευτέρα 17/10 - Κυριακή 23/10

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Mε ελεύθερη είσοδο για το κοινό και γενικό θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, θα προβληθούν πάνω από 70 συμμετοχές, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και θεματικών όπως: Θετικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Βιολογία και Γενετική, Αστρονομία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Ιστορία και Τέχνη, Ιστορία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Gigs και μη του κόσμου ενωθείτε.

Tρίτη 18/10

Έκθεση Κώστα Λούστα

Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες, γυμνά, προσωπογραφίες και νεκρές φύσεις της εξαιρετικά γόνιμης πενηνταετούς πορείας του καλλιτέχνη, παρουσιάζονται (κάποια από αυτά για πρώτη φορά) στους φιλότεχνους Αθηναίους. Για την ιστορία, ο Κώστας Λούστας έχοντας ως δάσκαλο και μέντορα τον Γιάννη Μόραλη, έχοντας ζήσει και εργαστεί στη Νέα Υόρκη, πειραματίστηκε με τις τεχνικές και τα υλικά, για να συνδυάσει τελικά την παραστατική ζωγραφική με κυβιστικές αναφορές και εξπρεσιονιστικά στοιχεία.

Τετάρτη 19/10

Mat Pilates

ΚΠΙΣΝ

Για να δεις τι πάει να πει γυμναστική και να εκτιμήσεις την αξία του πιο σπουδαίου έργου πολιτισμού της πόλης τα τελευταία χρόνια, που συνεχίζει και τον Οκτώβριο το ενδιαφέρον πρόγραμμά του για το κοινό. Μαθήματα pilates στο Ξέφωτο, με θέα ουρανό και μυρωδιά από δεντρολίβανο και ρίγανη.

Tags: