DownTown Calendar: Που θα πάμε αυτή την εβδομάδα;

DownTown Calendar: Που θα πάμε αυτή την εβδομάδα;



Aναλυτικά το calendar της εβδομάδας για να ξέρεις τι παίζει και που!

Πέμπτη 20/10 - Κυριακή 23/10

In-Edit  

Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών

Με πρώτη στάση την Αθήνα και επόμενες την Κολομβία, το Μεξικό, τη Χιλή και τη Γερμανία, το σημαντικότερο ίσως φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο ξεκινάει το ταξίδι του. Ήχοι και εικόνες από τον Leonard Cohen στους Blur, από τον Bob Dylan στους National, από τη Nina Simone στην Janis Joplin. Με λίγα λόγια, όταν η μουσική συναντά το σινεμά.

Παρασκευή 21/10

Γαλλικό Θέατρο à la grecque
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του.Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζουν τον θεσμό που αγάπησε το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρία σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, σκηνοθετημένα από τρεις Έλληνες σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς, σε τρεις νέες θεατρικές παραγωγές. To τρία το καλό.

Παρασκευή 21/10 - Δευτέρα 24/10
11ο Φεστιβάλ «Γύρω από το πιάνο»
Ιστορικός Ναός Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου

Μουσικές των Schubert, Massenet, Arensky, Hahn και Παπαϊωάννου θα ερμηνεύσουν στο πιάνο κορυφαίοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες και ξένοι σολίστ, σε δύο ξεχωριστές συναυλίες με μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Παρασκευή 21/10 - Δευτέρα 24/10
Athens Xclusive Designers Week
Ζάππειο Μέγαρο
Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λονδίνο, Παρίσι, τώρα και Αθήνα. Το 20ό ραντεβού της δικής μας εβδομάδας μόδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων της, υποδέχεται τις επιδείξεις μόδας σημαντικών σχεδιαστών μόδας, fashion brands καθώς και ανερχόμενων σχεδιαστικών ταλέντων. Εγχώριες fashionistas μαζωχτείτε.

Σάββατο 22/10 - Κυριακή 23/10
3ο Adventure Film Festival
Κολλέγιο Αθηνών
Eίσαι skier, surfer, snowboarder; Σου αρέσει το mountain biking, το kayaking, το alpinism, το trail running; Αυτό είναι το φεστιβάλ σου. Τι κινηματογραφικές ταινίες, τι φωτογραφικές εκθέσεις, τι ομιλίες, τι παρουσιάσεις, για σένα που κατεβαίνεις σφαίρα την κορυφή.

Σάββατο 22/10 - Κυριακή 23/10
Break the Chain
Τεχνόπολη
Με σύνθημα «Σπάμε την αλυσίδα», διοργανώνεται για δεύτερη φορά το φεστιβάλ για την καταπολέμηση της εμπορίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπων, ειδικά μετά τις ακραίες φωνές που όλο και πληθαίνουν. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και φέτος πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με θέατρο, χορό, φωτογραφία, εμπλουτισμένο με προβολές και ομιλίες, με τη συμμετοχή των σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά και με διαγωνισμό γραφιστών για τη δημιουργία έργων εμπνευσμένων από το #HumanTrafficking.  

Κυριακή 23/10
Οι Κοζάκοι της Ρωσίας
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20 χοροί, 50 τραγούδια και σόλο μουσικές συνθέσεις από τη μακρινή Ρωσία, ζωντανά στη σκηνή της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη», από τους θρυλικούς Κοζάκους, τους πολεμιστές από τις περιοχές της Ρωσίας. Για ένα (κάπως κλισέ ειπωμένο) μουσικοχορευτικό ταξίδι από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή.

Δευτέρα 24/10
Ριχάρδος ο Γ’
Σύγχρονο Θέατρο
Η Καίτη Κωνσταντίνου, που τολμά και είναι και τα καταφέρνει εξαίσια, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή ως Ριχάρδος, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς σε μια παράσταση που αποτελεί μια νεοgoth απόδοση του κλασικού σαιξπηρικού έργου.

Τρίτη 25/10
Giles
Gagosian Gallery
Σε δύο χώρους που χρησιμοποιούνται ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση, που πηγή έμπνευσης έχει το κωμικό μυθιστόρημα Giles Goat-Boy γραμμένο από τον John Barth το 1966. 16 καλλιτέχνες μαζεύτηκαν και «εικονοποίησαν» το έργο του αμερικανού συγγραφέα με τις ιδιαίτερες δημιουργίες τους. Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Τετάρτη 26/10
Boogie Belgique
Gazarte
Οι Boogie Belgique δεν ακούγονται καθιστοί. Ακούγονται όρθιοι, γιατί ξεσηκώνουν το ακόμα μικρό κοινό τους, που όσο πάει όμως αυξάνεται και πληθύνεται γιατί αυτά τα τέσσερα αγόρια με πρωτομάστορα τον Βέλγο παραγωγό/DJ Oswald C., που πειραματίζονται μοναδικά με παλιούς και νέους ήχους, χαρίζουν βράδια ξεσηκωτικά κι αξέχαστα. Επιστρέφουν στην Ελλάδα με νέο άλμπουμ.